Hoe kun je een Player Herkennen? 15x Manieren

Players vallen op het eerste gezicht niet altijd op. In feite zien de meesten er kwetsbaar en ongevaarlijk uit – alsof ze je nooit en te nimmer pijn zouden doen.

Ze zijn experts in misleiding, en dat is de reden waarom ze zo goed zijn in het winnen (en breken) van harten.

Bescherm jezelf tegen hun charmes door deze 17 minder voor de hand liggende tekenen van een player te herkennen voordat je er te diep induikt.

1. Hij stelt je niet voor aan zijn vrienden

jaloerse-vrienden-herkennen

Over vrienden gesproken, hij wil niet dat je de zijne ontmoet. Hij is misschien volkomen bereid om jouw vrienden te ontmoeten, maar hij lijkt niet erg geïnteresseerd om je aan zijn vrienden voor te stellen. En als je toch met een vriend van hem afspreekt, zal hij niet de moeite nemen om te proberen je elkaar zo goed mogelijk te leren kennen, en hij zal misschien zelfs een manier proberen te vinden om je weg te krijgen.

Een zeer waarschijnlijke reden hiervoor zou zijn dat zijn vrienden waarschijnlijk weten dat hij een player is, en het laatste wat hij wil is dat ze je vertellen over het meisje dat vorige week nog in zijn armen lag. En zelfs als zijn vrienden hem zo trouw zijn dat hij weet dat ze geen bonen zullen morsen, wil hij je misschien toch bij hen weghouden voor het geval een van hen zich schuldig genoeg voelt.

2. Hij merkt het als een man een move naar je maakt

Hij kan beschermend worden als hij ziet dat een man je nadert, of hij kan zeggen dat de ander je versiert. Je hebt het misschien niet eens door en denkt dat hij gewoon ‘gek’ of ‘jaloers’ is… om uiteindelijk gelijk te krijgen. Je vraagt je misschien af waarom hij het zo goed doorheeft.

Welnu, de reden is dat hij zelf natuurlijk heel goed is in het maken van die moves! Hij kent alle trucs uit het boek, dus als hij iemand iets voor zijn neus ziet proberen, begrijpt hij meteen wat hij ziet.

3. Hij is veel te aardig

Players zijn zonder uitzondering charismatisch. Ze moeten wel, anders komen ze niet ver in hun ‘spel’ van de liefde – iemand die meisjes het hof probeert te maken zonder ook maar een greintje charisma in zijn aderen te hebben, zal alleen maar vaak gedumpt worden.

Let eens op hoe hij met andere mensen omgaat. Lijkt hij precies te weten wat hij moet zeggen of doen om ervoor te zorgen dat mensen hem aardig vinden of dingen voor hem doen? Maakt hij links en rechts vrienden zonder zich in het zweet te werken?

Charisma op zich is niet slecht. We hebben er allemaal wat van nodig om ons te redden in deze wereld. Maar als je erop let of iemand een player is of niet, dan wil je misschien vooral voorzichtig zijn met jongens die er te veel van in zich lijken te hebben.

4. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling

signalen-collega-je-niet-mag-haat

Aandachtzoekend gedrag is een veel voorkomende eigenschap bij players. Ze zijn graag de ster van de show. Het is ook iets waarbij je niet per se denkt ‘deze man is een player’, omdat hij niet alleen uit is op aandacht van vrouwen. Hij houdt van aandacht op alle mogelijke manieren.

Als je in een groep bent, kun je merken dat hij het gesprek domineert. Hij wordt ook niet zenuwachtig als hij het hoofdonderwerp is. In feite weet je dat hij het wel leuk vindt. Maar hij is te schattig, je vindt het gewoon schattig.

Een van de oorzaken van aandachtzoekend gedrag is een laag zelfbeeld. Door enige aandacht voor zichzelf te krijgen – zelfs negatieve – voelen ze zich beter over zichzelf. Het maakt dat ze zich erkend voelen. Koppel dit gedrag aan charisma en je krijgt een recept voor een player. Dat vrouwen halsoverkop voor hem vallen zou hem een goede ego-boost geven.

5. Hij heeft diepe wonden

Hij deelt niet veel over de details van zijn leven. Toen je het probeerde te, klapte hij dicht en zei “woah, rustig aan”. Je krijgt het idee dat hij geheimen heeft. Juist dat feit kan je intrige aanwakkeren en ervoor zorgen dat je meer van hem wilt weten.

Wees er voorzichtig mee, want het kan betekenen dat hij nare dingen heeft meegemaakt en vertrouwensproblemen heeft. Players zijn geen slechte mensen die op meisjes azen. In feite worden veel van hen players omdat ze in het verleden zo erg gekwetst zijn. Misschien zijn hun ouders gescheiden omdat iemand is vreemdgegaan of misschien hebben ze hun ex zoenend met hun beste vriendin aangetroffen.

Maar wat de reden ook is, je moet voorrang geven aan jezelf. Laat je niet pijnigen door te proberen een player te helpen en te veranderen.

6. Hij weet precies hoe hij je een goed gevoel moet geven

Er is iets aan de manier waarop hij naar je lacht dat je zwak in de knieën maakt. En als hij je aanraakt? Het is bijna beangstigend hoe hij je in zijn armen kan laten smelten. Je zou kunnen zweren dat het voelt alsof hij je al eeuwig kent.

En daar zit misschien een kern van waarheid in. Het ding met players is dat ze, per definitie, in hun leven met veel vrouwen zijn geweest. Dat geeft ze meer dan genoeg mogelijkheden om precies te leren hoe ze vrouwen moeten verleiden en je naar meer verlangen.

Ze kennen je misschien nog niet zo lang, maar ze zijn al met genoeg vrouwen zoals jij geweest dat ze je helemaal doorhebben. Dat wil niet zeggen dat hij beslist een player is, alleen omdat hij precies weet hoe hij je een goed gevoel kan geven. Er is altijd een kans dat hij je soulmate is. Maar als je naar de andere punten op deze lijst kijkt en merkt dat je denkt “wacht, dat klinkt als hem”, denk dan twee keer na.

7. Hij is vriendelijk tegen de meeste meisjes

Zeker, het is leuk als een jongen vriendelijk is en goed overweg kan met je vriendinnen. We hebben het niet over dat soort vriendschap. We hebben het over vriendschap die doorspekt is met een beetje flirt. Probeer erop te letten hoe ‘vriendelijk’ hij met je vrienden is, en met wie. Als hij de vrouwen die je kent beter behandelt dan de mannen, dan heb je misschien reden tot ongerustheid.

Het kan zijn dat hij gewoon beter is in het omgaan met vrouwen dan met mannen, maar het kan ook zijn dat hij probeert de dames zover te krijgen dat ze hem aardig vinden, gewoon omdat, nou ja… het goed voelt om aardig gevonden te worden, nietwaar? Bekijk zijn sociale media activiteiten die rode vlaggen kunnen zijn. Misschien merk je wat patronen op.

Bonuspunten als hij niet echt een fan is van de jongens in jouw vriendengroep, en liever niet met hen omgaat. Misschien wil hij niet dat ze zijn moves opmerken, anders komt hij in de problemen. Als je hem daarmee confronteert, beschuldigt hij je ervan paranoïde te zijn. Kunnen jongens immers niet gewoon vrienden zijn met meisjes?

8. Hij houdt van denkspelletjes

ruzie-koppel-discussie

Als je veel romantische romans leest of naar soaps kijkt, denk je misschien dat denkspelletjes heel normaal zijn. Immers, wat is er romantischer dan dat je man zich herinnert hoeveel je voor hem betekent, net als een ander op het punt stond je weg te stelen?

Maar in het echte leven zijn ze een van de laatste dingen die je wilt in je relatie, dus houd in de gaten wat hij met jou en andere mensen doet. Begint hij te flirten met andere meisjes waar jij bij bent, gewoon omdat hij je met een jongen zag rondhangen? Speelt hij hard to get?

Deze trucs zijn allemaal rode vlaggen, en het betekent dat hij manipulatief is en slecht in het aangaan van goede communicatie. En deze twee dingen op zich zijn dingen die je niet in een partner wilt als je wilt dat je relatie standhoudt.

9. Hij heeft het altijd druk

Als hij je alleen ‘s avonds berichten stuurt en afspreekt, is het heel goed mogelijk dat je niet echt zijn prioriteit bent. Misschien heeft hij het druk op zijn werk of is hij druk met iemand anders. Als hij je echt leuk vindt, wacht hij niet tot negen of tien uur voordat hij je contacteert. Hij kan proberen je een groet te sturen terwijl hij zijn middagpauze heeft, of als het ‘s middags rustig is op het werk kan hij op zijn minst proberen gedag te zeggen.

10. Hij gebruikt liefdesbommen

Je kunt zijn aanwezigheid vergelijken met die van een storm. Hij overlaadt je met genegenheid die je van je voeten veegt en je ademloos achterlaat. Hij geeft je cadeau na cadeau, overlaadt je met het ene compliment na het andere, en laat je zo gewild voelen dat je je schuldig voelt om je zelfs maar af te wenden of hem nee te zeggen.

En jullie hebben elkaar net vorige week ontmoet! Wees hier voorzichtig mee. Het heet love bombing, en voor een player dient het de simpele rol om het je moeilijk te maken hem af te wijzen.

Het ligt misschien ook niet alleen aan jou. Hij kan net zo intens zijn tegenover je vrienden, zijn collega’s en zelfs zijn bazen. Je vraagt je misschien af waar hij zoveel energie vandaan haalt. Als zijn liefde te mooi is om waar te zijn – te lief, te snel, te perfect – dan is dat waarschijnlijk ook zo.

11. Hij laat je voelen als een koningin in bed

vrouw-verleiden-bed-koppel

Als we aan players denken, denken we aan seks…maar dan wel het soort dat gehaast is omdat je gewoon een verovering bent, toch? Nou, dat is een veel voorkomende misvatting. De meeste players zullen alles doen om je in bed te plezieren. Ze overladen je met kussen en geven je het gevoel dat je het mooiste meisje ter wereld bent.

Ze gedragen zich helemaal niet als onervaren klootzakken! Als je je partners zou moeten opnoemen in volgorde van wie je het beste beviel, zou hij de eerste op de lijst zijn of op zijn minst de top drie. Alleen al het denken aan de nachten waarin jullie samen waren, maakt je blozend. Je zou je herinneren hoe hij je deed smelten met een paar woorden die achteloos werden gefluisterd, of hoe hij je langer in de wolken hield dan je voor mogelijk hield.

12. Hij is een beetje mysterieus

Er zit een zekere mystiek of allure aan mannen die gewoon wat onbereikbaar of moeilijk te lezen lijken. Mysterieuze en afstandelijke mannen zijn vaak sexy omdat ze een duistere persoonlijkheid uitstralen.

En als je een persoonlijke band hebt met iemand die een zekere afstand lijkt te bewaren tot de rest van de wereld, voelt die band nog sterker omdat er een illusie van exclusiviteit is – dat je inderdaad speciaal bent omdat hij jou gekozen heeft.

Dit is niet noodzakelijkerwijs in tegenspraak met de eerder besproken punten van aandachtzoekend gedrag. Een man die zowel aandachtzoekend als ongrijpbaar is, veroorzaakt misschien herrie of maakt zichzelf het middelpunt van de aandacht, maar geeft ook zo weinig over zichzelf prijs dat je niet anders kunt dan je afvragen “waarom is hij zo?”.

Hij laat misschien een kunstwerk zien dat hij gemaakt heeft aan jou en je vrienden, maar als je hem vraagt hoe lang hij erover gedaan heeft om het te schilderen zal hij alleen maar glimlachen en zeggen “een tijdje” in plaats van iets concreters te zeggen, zoals “vijftien dagen”.

En als je hem vraagt hoe zijn dag verlopen is, zegt hij misschien dingen als “niet veel”. We houden allemaal van wat mysteries en de player zit er vol mee.

13. Hij dringt je persoonlijke ruimte op

Laten we het toegeven. Het is leuk als jongens een beetje agressief zijn. Het geeft een gewenst gevoel! Maar zelfs dan hebben we allemaal onze persoonlijke ruimte nodig. Een foutje hier en daar is vergeeflijk, maar als hij je protesten botweg negeert of als het te vaak gebeurt, dan probeert hij je onder