Hoe maak je van je Bed een Hotelbed: 11 Tips

Er gaat niets boven het vallen in een donzig hotelbed. De weelderige lakens, de zware dekbedden en de overdaad aan kussens maken hotelbedden zoveel beter dan onze bedden thuis.

Mensen geven zoveel tijd en geld uit om dat perfecte gelukzalige gevoel van wakker worden in een vijfsterren hotelbed na te bootsen, maar er blijken specifieke trucs te zijn die de beste hotels gebruiken om die unieke ervaring te creëren.

Voordat je nog meer tijd verspilt aan het gevoel van Goudlokje, zijn er verschillende manieren waarop je je bed thuis zo kunt veranderen dat het voelt alsof je elke avond in een veren bedje in het Savoy zakt.

1. Ga voor een verenbed

hotelbed-bed-lakens-kussen-ochtend-ontspanning-slapen

Ook als je matras stevig is, kun je wel wat pluisjes gebruiken om je in dromenland te wiegen. Voeg een veren matras topper toe om echt het dromerige, pluizige hotelbed gevoel na te bootsen.

2. Gebruik geen hoeslaken

Kijk rond je hotelbed en je ziet misschien dat er iets ontbreekt: elastiek. Veel hotels gebruiken een oversized plat laken in plaats van een hoeslaken voor een zo glad mogelijk slaapoppervlak.

3. Maak je verlichting warmer

De juiste verlichting kan je helpen de beste omgeving voor de slaap te geven. Veel hotels gebruiken veel lampen en kandelaars met warm gekleurde lampen in een lager wattage om de kamer gezellig te houden. Dit soort verlichting is ook geweldig om de hersenen te helpen ontspannen aan het eind van de dag, zodat je de nacht door kunt snoozen.

4. Meer is meer als het om kussens gaat

Toen ze zeiden dat minder meer is, hadden ze het niet over kussens. De beste hotels zijn gewoonlijk uitgerust met twee tot vier donzen kussens, ongeveer twee met vezels gevulde kussens, en misschien ook nog een paar decoratieve.

5. Gebruik een donzen dekbed met een katoenen dekbed

Sleep Hotel GIF by Scandic Hotels

Een lekker zwaar donzen dekbed (zolang je niet allergisch bent) met een ademend katoenen dekbed is een van de vele geheimen voor een perfecte hotelnacht. Een dekbed dat aan elke kant een paar centimeter langer is, maakt het extra luchtig.

6. Blijf bij wit linnengoed

Het is je misschien opgevallen dat er in de meeste chique hotels geen kleur is; dit geeft een kamer het gevoel van nieuwheid en netheid.

7. Slaap op een kwaliteitsmatras

Wat matrassen betreft, krijg je echt waar je voor betaalt. Veel hotels investeren in op maat gemaakte matrassen die exclusief voor hun hotels worden gemaakt. Hoewel je misschien niet dezelfde behandeling krijgt, zal investeren in de beste matras voor jouw lichaam een wereld van verschil maken in je nachtrust.

8. Verwen je voeten met een donzig kleed

zacht-kleed-kat-huisdier-schapenvacht

Je bed is zoveel meer dan alleen je matras. Een pluizig kleed om je voeten te knuffelen als je ‘s morgens uit bed stapt is als de kers op de top van een goede nachtrust. Je hebt niet alleen uitgerust in het best denkbare bed, maar je voeten krijgen ook een beetje extra TLC (tender love and care).

9. Maak van het naar bed gaan een ritueel

Hoewel je thuis misschien geen toegang hebt tot een hotelservice, kun je de ervaring nabootsen door je eigen bedtijdritueel te bedenken. Het beste voor de slaap is om aan het eind van de dag tot rust te komen door de lichten te dimmen, naar muziek te luisteren, je lakens terug te trekken en je bedtijd speciaal te laten voelen.

10. Ga altijd voor de hoogst mogelijke draadtelling

Hoe hoger het aantal draden, hoe zachter het laken. Over het algemeen zijn de meeste luxe lakens gemaakt van katoen (meestal Egyptisch katoen) met een draadtelling van rond de 300 of meer.

11. Maak van je nachtkastje een oase

Hotels hebben het nachtkastje met alle benodigdheden onder de knie: een lamp, een wekker, misschien wat decoratie. Je nachtkastje moet de balans vinden tussen minimaal en maximaal, met je essentiële spullen voor je nachtritueel, maar ook als een mooi accent voor de kamer. Haal hiervoor alle rommel weg en bewaar wat je nodig hebt (je klok, je lamp, een boek, enz.). Voeg dan als finishing touch nog één stuk toe dat alleen ter decoratie dient, zoals bloemen, een kaars of een klein kunstwerk.