Veel Geld Verdienen? Dit zijn de Best Betaalde Banen

Veel werkzoekenden zullen bij het kiezen van een loopbaan rekening houden met potentiële inkomsten op lange termijn. Er zijn veel functies en bedrijfstakken waarin je in het begin een hoog salaris kunt verdienen, en je jaarinkomen kunt verhogen door loopbaanontwikkeling en prikkels als commissies en bonussen. En, als je ernaar streeft om ooit miljonair te worden – sparen en hoe je je inkomen budgetteert spelen ook een rol.

Dus welke banen zijn geschikt om genoeg te sparen en een spaarpot op te bouwen om comfortabel met pensioen te gaan – misschien wel als miljonair? Het blijkt dat er niet één specifieke sector of bedrijfstak is die aspirant miljonairs moeten volgen.

De banen van miljonairs

geld-verdienen-investeren

Hier zijn 10 banen die vaak lucratieve doorgroeimogelijkheden hebben, een factor die je kan helpen om op termijn miljonair te worden:

1. Investeringsbankier

Primaire taken: Investment bankers geven particulieren en bedrijven advies over hoe en waar ze hun geld kunnen investeren en laten groeien. Investeringsstrategieën kunnen bestaan uit het kopen van effecten zoals aandelen of obligaties en het fuseren met of overnemen van een ander bedrijf.

Investeringsbankiers hebben vaak de mogelijkheid om commissies, bonussen en winstaandelen te verdienen die hun basissalaris ver overstijgen. Als de markten en cliënten het goed doen, kunnen ze bonussen verdienen van ruim € 96.660.

Omdat zakenbankiers weten hoe ze verstandig moeten beleggen, laten ze hun vermogen vaak verder groeien door hun eigen beleggingen. Ze kunnen ook hun eigen bedrijf oprichten en leiden. Om investeringsbankier te worden, moeten deze professionals een bachelor- en, bij voorkeur, een masterdiploma hebben en sterke verkoop- en financiële vaardigheden.

2. Accountant

Primaire taken: Certified public accountants, of CPA’s, hebben een vergunning om particulieren en bedrijven financieel advies, boekhouding en belastingvoorbereiding te bieden. Ze begrijpen complexe belastingpapieren, wetten, voorschriften en deadlines. Ze voeren ook audits uit van individuele en bedrijfsjaarrekeningen om fouten of fraude op te sporen.

CPA’s die worden aangenomen bij grote bedrijven om hogere boekhoudkundige functies te vervullen, zoals een controller of chief financial officer, kunnen aanzienlijke salarissen verdienen. CPA’s kunnen ook veel geld verdienen als ze hun eigen succesvolle boekhoudbedrijf beginnen en runnen.

3. Ondernemer

Primaire taken: Ondernemers bedenken bedrijfs- of productideeën en ontwikkelen en beheren die vervolgens met als doel het bedrijf met winst te verkopen. Ze kunnen van alles beginnen, van kleine winkels tot grote technologiebedrijven.

Succesvolle bedrijven die voor veel geld verkopen kunnen ondernemers miljoenen opleveren. Ze kunnen dan hun geld herinvesteren in nieuwe ideeën of startups om de cyclus voort te zetten.

Deze professionals hoeven misschien geen formele opleiding te hebben, maar een diploma in zaken, ondernemerschap of financiën kan hen een sterke basis geven in bedrijfsstrategie, principes en ontwikkeling.

4. Daytrader

geld-verdienen-best-betaalde-banen

Primaire taken: Daghandelaren kopen en verkopen aandelen gedurende korte periodes (meestal een dag) met als doel winst te maken met elke handel. Na verloop van tijd kunnen deze winsten oplopen tot aanzienlijke winsten.

Als de markt sterk is, kunnen ze op één dag veel geld verdienen, afhankelijk van de transacties die ze doen. Ze kunnen voor een bedrijf werken en een commissie verdienen voor elke handel die hun cliënt doet, of ze kunnen zelfstandig vanuit huis werken.

Als ze niet actief handelen, onderzoeken daghandelaren mogelijke investeringen en bedrijfswinsten en proberen ze marktveranderingen te voorspellen. Daghandelaren moeten markttrends begrijpen en sterke analytische vaardigheden hebben.

5. Makelaar

Primaire taken: Makelaars helpen mensen en bedrijven bij het kopen, verkopen of verhuren van huizen en eigendommen. Ze begeleiden hun klanten bij elke stap van het proces, van het vinden van woningen tot onderhandelingen en het invullen van contracten. Ze moeten ook de plaatselijke vastgoedwetten begrijpen en de documenten die nodig zijn om een verkoop te voltooien.

Omdat deze agenten de vastgoedmarkt begrijpen en toegang hebben tot eigendommen zodra die beschikbaar komen, kunnen ze hun miljoenen verdienen door zelf in onroerend goed te investeren. Dat kunnen ze doen door een huis te kopen en met winst te verkopen, of door huurwoningen te bezitten. Makelaars moeten een vergunning hebben in de staat (staten) waar ze willen werken.

6. Ingenieur

Primaire taken: Ingenieurs ontwerpen producten en lossen technische problemen op voor uiteenlopende bedrijfstakken. Ze besteden een groot deel van hun tijd aan het identificeren van problemen, het onderzoeken van oplossingen en het ontwerpen en testen van producten en processen.

Ze kunnen zich specialiseren en werken in vakgebieden als aardolie, chemie, elektriciteit, nucleair, biomedisch, lucht- en ruimtevaart en meer, die allemaal ruim € 96.660 per jaar kunnen opleveren. Ingenieurs die nieuwe producten of technologieën bedenken en creëren kunnen daar aanzienlijk van profiteren.

Ingenieurs hebben meestal een wiskundige of wetenschappelijke achtergrond, plus een ingenieursdiploma. Degenen die een ingenieursdiploma op graduaatniveau behalen, hebben mogelijk meer promotiekansen en hogere salarissen.

7. Advocaat

werk-pak-man-advocaat

Primaire taken: Advocaten geven particulieren, bedrijven en overheden juridisch advies en vertegenwoordigen hen in de rechtbank of andere procedures. Ze bereiden juridische documenten voor en hebben een sterk inzicht in wetten en regels.

Advocaten kunnen zich specialiseren in vele soorten recht, waaronder strafrecht, familierecht, bedrijfsrecht, persoonlijk letsel, arbeidsrecht, immigratierecht en contractenrecht. Ze rekenen meestal per uur, dus veelgevraagde advocaten die veel uren per week werken kunnen een aanzienlijk inkomen verdienen.

Om advocaat te worden, moet je een bachelor en een graad in de rechten behalen.

8. Actuaris

Primaire taken: Actuarissen gebruiken wiskunde, statistieken en analyses om het financiële risico van een bedrijf te beoordelen. Ze werken vaak voor verzekeringsmaatschappijen, banken of investeerders, overheidsinstellingen, ziekenhuizen en andere bedrijven die moeten voorkomen dat ze geld verliezen.

Ze gebruiken vergelijkingen om de waarschijnlijkheid en de financiële gevolgen van het nemen van bepaalde risico’s te berekenen. Actuarissen hebben sterke wiskundige vaardigheden en hebben meestal een masterdiploma in een cijfervak.

9. Hoofdbestuurder

Primaire taken: Chief executive officers, of CEO’s, zijn bedrijfsleiders die verantwoordelijk zijn voor het creëren van strategieën voor succes en die bedrijven helpen doelen te bereiken. Bedrijven van alle groottes en bedrijfstakken hebben CEO’s nodig om toezicht te houden en te communiceren met alle afdelingen, en eventueel met de raad van bestuur, om bedrijfsstrategieën uit te voeren en de voortgang te beoordelen.

Vanwege hun verantwoordelijkheid voor het succes van een bedrijf verdienen CEO’s vaak zeer hoge salarissen. Wie voor grote nationale of internationale bedrijven werkt, verdient wellicht meer. Bovendien hebben CEO’s meestal aandelenopties en bonussen die kunnen bijdragen aan hun rijkdom.

Om CEO te worden heb je meestal een bachelor- en een masterdiploma nodig in een vakgebied als bedrijfskunde, plus vele jaren werkervaring.

10. Directeur informatiebeveiliging

Primaire taken: Directeuren informatiebeveiliging beheren de beveiliging van de computersystemen en technologie van een bedrijf. Ze zijn verantwoordelijk voor het implementeren van programma’s en updates, het identificeren van beveiligingsbedreigingen, het maken van rampenplannen en IT-budgettering, personeel en training.

Omdat er veel vraag is naar bekwame informatici met ervaring in cyberbeveiliging, kunnen directeuren informatiebeveiliging aanzienlijke salarissen verdienen. Als leidinggevend personeel kunnen ze ook bonussen verdienen en aandelenopties in hun bedrijf hebben.

Hoe vind je banen waar je miljonair mee kunt worden

Je kunt potentiële miljonairsbanen vinden in bijna elke bedrijfstak of locatie. Deze banen betalen meestal geen miljoenensalarissen of zelfs maar zes cijfers per jaar. In plaats daarvan hebben succesvolle professionals in deze goedbetaalde banen het potentieel om miljonair te worden met zorgvuldige planning en goede bestedings- en spaargewoonten.

Hier zijn de stappen die je moet nemen om je kansen op het bereiken van de miljonairsstatus te vergroten:

  • Streef een relevante opleiding na: In goedbetaalde banen en bedrijfstakken kan het nodig zijn dat je een bachelordiploma in een relevant vakgebied afrondt. Sommige functies vereisen een opleiding op graduaatniveau, terwijl andere je meer promotie en hogere verdiensten bieden als je een relevante master of hoger behaalt.
  • Doe branchespecifieke vaardigheden op: Overweeg de vaardigheden die je nodig hebt in je goedbetaalde baan te verfijnen om jezelf een nog concurrerender kandidaat te maken. Je kunt ook professionele certificeringen voltooien die je helpen je kwalificaties aan te tonen aan huidige en/of toekomstige werkgevers, wat kan leiden tot meer promotiekansen.
  • Ga vooruit in je carrière: Om je salaris verder te verhogen, rond je jaren werkervaring af. Streef ernaar een topper te zijn om promoties te verdienen, en streef leiderschapsposities of functies op uitvoerend niveau na. Deze functies bieden vaak salarisverhogingen voor meer verantwoordelijkheid.
  • Zoek naar investeringsmogelijkheden: Naast het verdienen van een goed salaris moet je je geld verstandig sparen en investeren, zodat het groeit en je je kansen vergroot om de status van miljonair te bereiken. Zoek banen die niet alleen goed betalen, maar ook voordelen bieden, zoals bonussen, commissies en aandelenopties. Heb vervolgens geduld terwijl je vermogen groeit.