10 Belangrijke Dating App Tips voor Beginners

Tegenwoordig worden de meeste dingen gedaan via een scherm – winkelen, afspraken en nog veel meer – dus waarom niet ook daten? Online dating is zo’n beetje de norm geworden, en als je op zoek bent naar een relatie, word je als onredelijk beschouwd als je niet minstens twee dating apps hebt gedownload en klaar hebt staan.

Maar hoe navigeer je door de wereld van dating apps? Vooral als je een eerste gebruiker bent en geen idee hebt. Welnu, hier zijn enkele tips om dating app beginners te helpen.

1. Vind de juiste app

social-media-telefoon

Het kiezen van de juiste app(s) om te gebruiken is cruciaal voor de beste kans op succes. Je moet weten welke het beste bij je passen, en daarvoor moet je weten waar elke app bekend om staat in de dating-sfeer.

Als je bijvoorbeeld een vrouw bent die liever de eerste stap zet en het gesprek initieert, ga dan voor Bumble. Vrouwen moeten op die app eerst een bericht sturen. Bumble werkt met deze unieke chat-opzet, dus je zult er zeker een aantal goede matches mee vinden. Je kunt ook apps vinden die inspelen op specifieke voorkeuren voor datingpools. Apps als HER en Grindr zijn voor de LGBTQ+ menigte en Stir is voor ouders die willen daten. Er zijn zelfs dating apps voor senioren – je kunt op elke leeftijd een match vinden.

Natuurlijk hebben dating apps over het algemeen vakjes die je kunt aanvinken of invullen om aan te geven wat je zoekt in een partner. Het komt erop neer dat alles veel soepeler en gemakkelijker zal verlopen voor zowel jou als je matches als jullie vanaf het begin op één lijn zitten. Voorkeuren hebben is geen slechte zaak. Zorgen dat je de juiste app vindt, bespaart je een hoop verspilde tijd en energie bij het sorteren van matches.

2. Weet wat je wilt

Uitgaande van het vorige punt moet je weten wat je zoekt in een relatie voordat je lid wordt van een datingapp. En, totdat je dat doet en vol vertrouwen kunt zeggen wat je wilt, kun je ze het beste vermijden.

Het is een van de eerste serieuze vragen die mensen stellen op dating apps, en soms moet je die beantwoorden tijdens het aanmaken van het profiel zelf. Wees eerlijk tegen jezelf en wacht tot je zeker weet voor welk type relatie je openstaat, want dat bespaart je veel verdriet en helpt je om je tijd of die van anderen niet te verspillen.

3. Een goed profiel is de sleutel tot succes

date-jong-koppel

Het maken van een goed datingprofiel is de helft van de strijd van online dating. Het moet de beste delen van je laten zien zonder opgesmukt of overdreven gepolijst te zijn.

Het beste wat je kunt doen is authentiek zijn. Beantwoord de vragen eerlijk en voeg foto’s bij die jou en je persoonlijkheid het beste weergeven. Gebruik geen overdreven gefilterde foto’s of foto’s van je reis naar Italië toen je daar zeven jaar geleden was.

Hoe oubollig het ook klinkt, wees jezelf – niet een gepolijste online versie, maar je echte, oprechte zelf.

4. Vermijd een neppersoonlijkheid

Een fout die veel mensen maken tijdens het online daten is het regelrecht verzinnen van nieuwe persona’s bij het maken van datingprofielen. Bijvoorbeeld, als je nog nooit in je leven bent gaan wandelen, zeg dan niet dat je dat graag doet op je datingprofiel, gewoon omdat het lijkt alsof iedereen dat in het hunne heeft opgenomen.

Tenzij je van plan bent je relaties volledig online te houden, bedenk dan dat je de mensen met wie je praat uiteindelijk zult ontmoeten, althans dat is wat de meeste gebruikers van dating-apps verwachten. En, wat als je respectievelijke match een wandeling voorstelt voor een ontmoetingsactiviteit, waarbij je opmerkt dat het iets is wat jullie beiden gemeen hebben?

Zet jezelf niet in een hoek, en blijf authentiek. Met hoeveel namaak er online bestaat, zijn de meeste gebruikers van dating-apps op zoek naar echte mensen, dus wees er een. Bovendien hebben de meeste mensen geleerd om de nepprofielen die op datingapps op de loer liggen te herkennen.

5. Beslis hoeveel je online wilt laten zien

Gezien hoe gemakkelijk het is geworden om met een paar handelingen online mensen te vinden, wil je van tevoren beslissen hoeveel je bereid bent te delen voordat je zelfs je profiel aanmaakt. Je privacy beschermen tijdens het online daten is cruciaal.

Upload geen foto’s die gemakkelijk traceerbare informatie tonen, zoals een herkenningspunt vanaf je balkon dat aangeeft waar je woont; of een foto van jou met een naamplaatje dat je werkplek toont. Helaas zijn er veel griezels online, dus wees op je hoede voor wat je deelt. Om nog maar te zwijgen van de dating app oplichters die gewoon op zoek zijn naar de juiste gelegenheid om toe te slaan en je op te lichten.

6. Swipe, swipe en swipe nog eens

koppel-telefoon

Wees niet bang om met meerdere mensen op meerdere apps tegelijk te praten. Matchen met iemand op een dating app is niet hetzelfde als in een toegewijde relatie zitten met diegene. Je bent vrij om met meerdere mensen tegelijk te praten.

Het onderhouden van meerdere gesprekken tegelijk betekent dat als één match een flop blijkt te zijn, je geen dagen, weken of maanden verspild hebt met alleen diegene je aandacht te geven. Het is een geweldige manier om je matches te wieden.

7. Leer los te laten

Als je op een dating app zit, zul je zeker te maken krijgen met afwijzing, dus leer het te accepteren en ga verder zonder gedoe.

Je zult niet bij ieders voorkeuren passen, dus er zullen dagen zijn dat je geen nieuwe matches hebt. Sommige gesprekken kunnen een punt bereiken waarop ze vastlopen, en het is niet ongewoon om uit het niets door je matches te worden weggejaagd.

Afwijzing hoort bij offline en online dating, dus hoe eerder je het accepteert als een normaal en verwacht onderdeel van je app-ervaring, hoe beter.

8. Raak niet te veel verstrikt in ‘regels’

Een simpele zoektocht online zal talloze dating experts blootleggen die tonnen regels aanbieden over online dating. Er is advies over alles, van het maken van het juiste profiel en het gebruik van de juiste afbeeldingen tot de beste openingszinnen om een gesprek te beginnen, enzovoort.

Je hebt echter geen ‘deskundig’ advies nodig, want het zit zo: hoewel veel van deze vermeende deskundigen een aantal goede punten maken, hoef je hun woorden niet als wet te nemen. Bijvoorbeeld, veel deskundigen vermanen mensen die grappige plaatjes delen die bedoeld zijn om je aan het lachen te maken op hun dating app profielen, door te beweren dat het laat zien dat je geen serieuze bedoelingen hebt.

Maar als je een grappig persoon bent die graag grapjes maakt en mensen aan het lachen maakt, dan zullen die afbeeldingen een persoon aantrekken met hetzelfde gevoel voor humor die graag lacht. En, is dat niet de bedoeling? Je ware zelf laten zien en iemand vinden die dat aantrekkelijk vindt?

Laat je niet te veel in beslag nemen door adviezen van deskundigen, en doe wat goed voelt.

9. Doe alleen dingen waar je je prettig bij voelt

koppel-kus-liefde

Online dating is een voortdurend heen en weer gepraat waarbij mensen informatie uitwisselen over zichzelf, wat ze zoeken in een partner, hun hoop voor de toekomst, enz. En omdat het gesprek via een scherm plaatsvindt, verliezen veel mensen hun remmingen en stellen soms ongepaste vragen of worden te opdringerig.

Onthoud altijd dat je geen informatie hoeft te delen als je je daar niet prettig bij voelt. Je bent je matches ook geen ontmoeting, een gesprek of iets anders verschuldigd, tenzij het voor jou goed voelt. Laat niemand je duwen waar je niet klaar voor bent en doe de dingen in je eigen tempo.

10. Heb geduld

Net als bij offline dating kost online dating tijd. Je zult ongetwijfeld mensen ontmoeten die je spijt doen krijgen van elke beslissing die je tot nu toe hebt genomen en je doen twijfelen of je ooit iemand zult ontmoeten die je leuk vindt. Maar dat is slechts één deel van de dating app ervaring. Veel gebruikers zijn het erover eens dat online dating zuigt voor alle betrokken partijen.

Je moet accepteren dat je waarschijnlijk tientallen onaangename figuren zult ontmoeten totdat je een paar leuke vindt. En zelfs dan heb je misschien alleen een vriendschappelijke relatie die niet verder komt. Wees dus geduldig en geef het de tijd. Dan, wie weet, kan je volgende match de beste blijken te zijn.

Houd je ogen open voor rode vlaggen

Online dating is een gemakkelijke en handige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe relaties te ontwikkelen, of die nu vriendschappelijk of romantisch zijn. Maar met de toenemende populariteit van dating via apps zijn er talloze oplichters die