20 Dingen die je met Tandpasta kunt doen (Die je niet wist)

Tandpasta is er niet alleen om je tanden wit te maken en een goede gezondheid te bevorderen. Het heeft een scala aan huishoudelijke toepassingen. Hier zijn enkele handige manieren waarop je je voordeel kunt doen met multitasking tandpasta die niets met je tanden te maken hebben.

1. Flesjes opfrissen

Hebben je babyflessen een zure melkgeur? Doe wat tandpasta op je afwasborstel in plaats van afwasmiddel. Schrob en spoel grondig. Je kunt deze reinigingstactiek ook toepassen op andere verpakkingen zoals thermosflessen.

2. Puistjes wegwerken

huid-zon-vrouw

Breng niet-gel, niet-witmakende tandpasta aan op je puistje. De tandpasta droogt het puistje uit en absorbeert de olie ervan. Tegen de ochtend zou het dus opgedroogd moeten zijn. Merk op dat deze methode het beste werkt op puistjes die zijn opgekomen en de gevoelige huid kan irriteren.

3. Sneakers wit maken

Pak niet-gel tandpasta en een tandenborstel. Schrob het rubberen deel van je sneakers tot ze wit zijn. Als je klaar bent, verwijder je de resten met een vochtige doek.

4. Zeg vaarwel tegen thee- en koffievlekken op mokken

Heb je een hardnekkige ring op je favoriete mok? Breng een beetje tandpasta aan om het te helpen verwijderen. Was daarna zoals gewoonlijk.

5. Laat diamanten glanzen

Doe wat tandpasta op een zachte tandenborstel. Wrijf over de diamant en verwijder resten met een vochtige doek. Je sieraden zullen al na een paar minuten glinsteren en schitteren.

6. Voorkom dat insectenbeten gaan jeuken

Smeer een kleine hoeveelheid tandpasta op je insectenbeet om te voorkomen dat die gaat jeuken. Het kan ook helpen om brandwonden op je huid af te koelen.

7. Maak mistige koplampen schoon

Doe wat tandpasta op een spons. Schrob de koplamp in een ronddraaiende beweging. Verwijder de tandpasta met een vochtige doek.

8. Knap pianotoetsen op

piano-spelen-muziek-hobby

Doe tandpasta op een tandenborstel en wrijf over de groezelige toetsen. Veeg daarna af met een vochtige doek.

9. Verwijder krijt van muren

Dacht je peuter dat de muur een acceptabele plek was om te kleuren? Pak een tube niet-gel tandpasta en een schuurborstel. Spuit de tandpasta op het “kunstwerk” en schrob. Spoel af met een schone vochtige doek. Je muur is in een mum van tijd weer normaal.

10. Maak je strijkijzer schoon

Breng non-gel tandpasta aan op je koele kledingijzer. Schrob met een doek. Spoel schoon en de smurrie zal verdwenen zijn van de bodemplaat van je strijkijzer.

11. Voorkom beslagen brillen

Smeer brillen in met tandpasta en veeg ze af. Door dit te doen voorkom je dat je bril beslaat bij activiteiten als houtbewerking, skiën, zwemmen of duiken.

12. Verwijder watervlekken op meubels

Is iemand vergeten een onderzetter te gebruiken op je houten tafel? Breng wat non-gel tandpasta aan op een zachte doek en wrijf alleen op de ring op het hout (om de afwerking van het hout niet te beschadigen). Veeg af met een vochtige doek. Laat drogen. Breng vervolgens meubelpolish aan.

13. Schoenen schoonmaken

Spuit een dot tandpasta op het geschaafde gedeelte van leren schoenen. Wrijf met een zachte doek. Veeg schoon met een vochtige. Je houdt leer over dat er als nieuw uitziet.

14. Ontgeur de wastafel in de badkamer

Pak de tube uit het medicijnkastje. Spuit wat in de wastafel. Schrob met een spons. Spoel af. Deze strategie maakt niet alleen je wastafel schoon, maar doodt ook alle geurtjes die uit de afvoer komen.

15. Weg met een tapijtvlekken

soort-vloer-geschikt-woonkamer

Breng tandpasta aan op een tandenborstel of spons. Wrijf in de vlek op het tapijt. Dep met een schone vochtige doek en herhaal indien nodig.

16. Neem afscheid van teer

Wrijf wat non-gel tandpasta op voeten die bedekt zijn met zwarte teer. Spoel af.

17. Voorkom beslagen badkamerspiegels

Smeer je badkamerspiegel in met tandpasta zonder gel voordat je onder de douche stapt. Veeg het af voordat je instapt. Als je klaar bent met douchen, zal de spiegel niet meer mistig zijn.

18. Verban geurtjes op je handen

Wrijf je handen in met tandpasta en spoel ze af. Dit proces helpt knoflook- en visluchtjes van je handen en vingers te verwijderen.

19. Poets keuken en badkamer schoon

Heb je geen keuken- of badkamerreiniger bij de hand? Smeer tandpasta op chroom. Poets met een droge, zachte doek.

20. Veeg make-up vlekken weg

Heb je per ongeluk lippenstift of mascara op je aanrecht, vingertoppen of spiegel gekregen? Gebruik wat tandpasta om de vlek snel te verwijderen.