7 Simpele Manieren om je Woonkamer te Pimpen

Dus je woonkamer begint er een beetje te… geleefd uit te zien. De kans is groot dat je wilt dat de kamer waar je zoveel tijd doorbrengt een toevluchtsoord is, maar je wilt geen stijl opofferen in je streven naar comfort.

Gelukkig hoeft het niet duur te zijn om de uitstraling van je woonkamer te verbeteren – zelfs niet als je wilt dat hij er stylish en gezellig uitziet. Hieronder vind je 7 eenvoudige en effectieve manieren om je woonkamer te pimpen zonder dat het je veel geld kost.

1. Maak een statement met een gepersonaliseerde foto aan de muur

custom

Maak een statement door je muur te decoreren met een creatieve persoonlijke foto die goed bij je interieur past. Door te letten op de kleuren in de foto en ze af te stemmen op je interieur creëer je een stylish effect en geef je met weinig moeite de woonkamer een grote upgrade. Zo kunnen een foto op canvas of foto op plexiglas aan de muur een kamer een gezellige sfeer geven, terwijl ze de kamer opvrolijken met een mooi persoonlijk tintje.

2. Versier je muren met planken

Een goed geplaatste plank (of twee!) bespaart niet alleen kostbare ruimte – iets waar appartementbewoners nooit genoeg van hebben – maar kan ook dubbele diensten bewijzen als een stukje inventieve woondecoratie.

Planken voegen esthetische interesse toe aan een kale muur, terwijl de verschillende niveaus ruimte bieden aan een verscheidenheid aan huishoudelijke voorwerpen, van boeken en foto’s tot kaarsen en vetplanten.

3. Houd de tijd bij in stijl met een grote wandklok

Tegenwoordig checken de meeste mensen hun telefoon als ze de tijd willen weten, maar een grote wandklok doet meer dan alleen het uur aangeven – het is een statement! Een unieke wandklok kan een kamer visueel interessanter maken en ze werken goed als onderdeel van galeriemuren, genesteld tussen andere kunstwerken en decorstukken.

4. Investeer in kussens met structuur

kussen-bank

Verwissel je kussens om je bank een nieuwe look te geven. Een kunstig kussen kan een vleugje kleur en persoonlijkheid toevoegen aan zelfs de saaiste woonkamer. Sterker nog, je kunt patronen mixen en matchen voor een funky, creatieve look die past bij de inrichting van je woonkamer. Een andere optie is om kussenhoezen te kopen die je over de comfortabele kussens kunt ritsen die je al hebt.

5. Verander je salontafel

Gooi je vervallen salontafel weg en koop in plaats daarvan een nieuw trendy model. Je salontafel is het middelpunt van de woonkamer, dus hem vervangen door een fris model kan een grote impact hebben op de hele ruimte. Bovendien krijgen salontafels veel te verduren, dus slijtplekken, vlekken en deuken zijn na een paar jaar onvermijdelijk.

6. Ga voor een opvallend vloerkleed

Net als een salontafel kan een stijlvol vloerkleed een kamer echt opfleuren en slijtage aan je vloer voorkomen! Schop je huidige tapijt aan de kant en kies voor een vloerkleed met persoonlijkheid.

7. Bekijk de kamer in een nieuw licht met een kroonluchter

Als je het woord “kroonluchter” hoort, denk je aan een sierlijke balzaal of de chique foyer van een herenhuis, toch? Fout! De kroonluchterlampen van tegenwoordig zijn allesbehalve kieskeurig en ze zijn er in verschillende stijlen en prijsklassen, zodat ze bij elk huis of appartement passen.