Wie is Koen Kardashian? (Jeugd, Ingrepen, Verslaving & meer)

Koen Kardashian, het alter ego van Koen Pieter van Dijk, werd geboren op 5 november 1992 in Rotterdam. Hij is een Nederlandse presentator die vooral bekendheid heeft vergaard door zijn werk bij MTV Nederland en Vlaanderen. Bij MTV is hij vooral bekend geworden door zijn presentatie van programma’s gerelateerd aan “Ex on the Beach: Double Dutch,” zoals “Meekijken met …” en “Inpakken met ….” Zijn opvallende persoonlijkheid en charismatische presentatiestijl hebben hem een geliefde figuur gemaakt onder het kijkerspubliek.

koen-pieter-van-dijk-kardashian
Bron: instagram @koenpieter
  • Volledige naam: Koen Pieter van Dijk
  • Leeftijd: 5 november 1992 (31 Jaar)
  • Geboortestad: Rotterdam
  • Woonplaats: Rotterdam
  • Relatie: Onbekend
  • Vermogen: geschat op € 250.000 – € 1.5 miljoen

Carrière

koen-kardashian-foto
Bron: instagram @koenpieter

Koen Kardashian brak door in de wereld van de Nederlandse televisie met zijn deelname aan het realityprogramma “Niet lullen maar poetsen” in de jaren 2015/2016. Dit programma, uitgezonden door PowNed, zorgde ervoor dat hij opviel en zijn naam begon te vestigen als een talentvolle presentator.

In 2019 bundelde Koen zijn krachten met Jaimie Vaes om samen het presentatieduo te vormen voor het televisieprogramma “Just Tattoo of Us.” Dit programma bood kandidaten de kans om verrassende en soms gewaagde tatoeages voor elkaar te ontwerpen, wat voor veel opwinding en drama op het scherm zorgde.

Koen van Dijk bewees niet alleen zijn entertainmentvaardigheden, maar toonde ook zijn scherpzinnigheid toen hij in 2018 de Mediawijsheidtest van dat jaar won. Deze prestatie benadrukte zijn begrip van media en zijn vermogen om zich effectief uit te drukken.

Naast zijn succes op televisie, heeft Koen deelgenomen aan diverse andere programma’s, zoals “Een goed stel hersens” in 2018 en “De Alleskunner” in 2022, waarin hij als twaalfde eindigde. In 2023 nam hij deel aan “Special Forces VIPS,” wat aantoont dat hij bereid is om uitdagingen aan te gaan en zichzelf steeds opnieuw te bewijzen in verschillende facetten van de entertainmentwereld.

Koens jeugd

Koen Kardashian, geboren als Koen Pieter van Dijk in Rotterdam, heeft zijn roots in een gezin waarin zijn vader werkzaam was als witgoedverkoper in Bergschenhoek. Zijn jeugd speelde zich af in Bleiswijk, waar hij als kind een niet altijd even zorgeloze tijd doormaakte. Koen was in zijn jeugd een sprankelende persoonlijkheid, soms een tikkeltje meisjesachtig, maar bovenal opvallend uitbundig en kwetsbaar. Helaas maakte deze eigenheid hem het doelwit van pesterijen op de Christelijke dorpsschool die hij bezocht. Hij werd vaak geplaagd, wat ervoor zorgde dat hij zichzelf met gebogen hoofd terugtrok in die periode.

Na zijn middelbare schooltijd nam Koen een belangrijke beslissing en koos hij ervoor om een modeopleiding te volgen in Den Haag. Deze stap bracht hem naar een omgeving waar hij zich meer geaccepteerd voelde en niet langer het slachtoffer was van pestgedrag. Tijdens zijn studieperiode liep hij onder andere stage bij de gerenommeerde ontwerper Addy van den Krommenacker in Den Bosch. Op zeventienjarige leeftijd maakte hij een moedige stap en kwam hij openlijk uit de kast.

Na deze persoonlijke onthulling nam Koen een nieuwe richting in zijn carrière en stortte hij zich op het vak van visagist. Dit markeerde het begin van een tumultueuze periode in zijn leven, waarin feesten, drank en drugs een aanzienlijke rol speelden. Koen Kardashian heeft sindsdien een opmerkelijke reis doorgemaakt, waarbij hij zich heeft ontwikkeld en zijn eigen identiteit heeft omarmd, en is uitgegroeid tot een bekende persoonlijkheid binnen de Nederlandse entertainmentindustrie.

Verslaving

selfie-koen-kardashian-sexy
Bron: instagram @koenpieter

Koen heeft langdurig geworsteld met drugs, vooral met crack. Na de verslaving raakte hij verward, werd paranoïde en zelfs psychotisch. Het verhuizen van Rotterdam naar Amsterdam verergerde zijn problemen, en hij verloor zichzelf in het alter ego van Koen Kardashian, wat leidde tot excessief feesten en drugsgebruik.

Gelukkig is Koen nu al negentig dagen clean en heeft hij een documentaire genaamd “Aandachtsjunk” uitgebracht om zijn verhaal te delen. Hij hoopt dat kijkers zowel zijn donkere kant als zijn humoristische persoonlijkheid zullen begrijpen. Zijn worsteling met verslaving zal echter een levenslange uitdaging voor hem blijven vertelt hij aan AD.

Cosmetische ingrepen