Alles wat je wilt weten over Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg

Gravin Eloise Sophie Beatrix Laurence van Oranje-Nassau van Amsberg (21 jaar) is een opmerkelijke verschijning in de Nederlandse koninklijke familie. Geboren op 8 juni 2002 in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag als dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, is ze de vijfde in de lijn van de Nederlandse troonopvolging. In dit artikel duiken we dieper in het leven van de opmerkelijke Gravin Eloise.

Jeugd en Onderwijs

eloise-van-oranje-nassau-van-amsberg
Bron: instagram @eloisevanoranje

Gravin Eloise bracht haar vroege jaren door in Brussel voordat het gezin in 2015 naar Nederland verhuisde. Ze vervolgde haar middelbare schoolopleiding aan het Maerlant Lyceum in Den Haag. Op 14 mei 2020 maakte ze op Instagram bekend dat ze was geslaagd voor haar eindexamen. Als de oudste in het gezin heeft ze een jongere broer, graaf Claus-Casimir (2004), en een zusje, gravin Leonore (2006).

Na het behalen van haar vwo-diploma aan het Maerlant Lyceum, schreef Eloise zich in aan de Hotelschool The Hague in Amsterdam, waar ze haar passie voor gastvrijheid en toerisme verkent.

Prinses Laurentien is de moeder van Eloise

prinses-laurentien-met-dochter-eloise-van-oranje
Bron: instagram @eloisevanoranje

Prinses Laurentien, wiens volledige naam Laurentien Brinkhorst luidt, is de echtgenote van prins Constantijn der Nederlanden, de jongste broer van koning Willem-Alexander van Nederland. Ze is geboren op 25 mei 1966 in Leiden, Nederland, als dochter van Jantinus Brinkhorst en Jkvr. Brigitte von dem Bussche-Haddenhausen.

Prinses Laurentien is vooral bekend om haar betrokkenheid bij literatuur, cultuur, en onderwijs. Ze heeft gewerkt als journalist, schrijver en adviseur op het gebied van leesbevordering en geletterdheid. Ze heeft verschillende boeken geschreven, waaronder kinderboeken, en heeft zich ingezet voor het bevorderen van lezen en geletterdheid bij jongeren.

Daarnaast is Prinses Laurentien actief betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties en stichtingen die zich richten op onderwerpen als milieu, duurzaamheid en educatie. Haar inzet voor deze doelen heeft haar een prominente rol gegeven in het Nederlandse koninklijke huis en de Nederlandse samenleving als geheel.

Sterke Band met Oma Beatrix

eloise-van-oranje-foto
Bron: instagram @eloisevanoranje

Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg draagt niet alleen een indrukwekkende titel, maar ze deelt ook een speciale band met haar oma, prinses Beatrix. Deze band is gegroeid sinds Eloise als het eerste kleinkind van Beatrix werd geboren. Oma Beatrix was blij met haar komst en was het eerste kleinkind waar ze op ging oppassen. Deze band is gebleven en Eloise bezoekt haar oma nog steeds graag. In de YouTubeserie ‘Open Kaart’ vertelde Eloise over een dat ze weleens vriendinnen meevroeg naar een bezoek aan haar oma en hoe haar vriendinnen dit een beetje apart vonden en niet goed wisten hoe ze zich moeten gedragen. Voor Eloise is Beatrix natuurlijk gewoon haar oma.

Carrière en Gravinfluencer

prinses-laurentien-met-dochter-eloise-van-oranje
Bron: instagram @eloisevanoranje

Eloise heeft al op jonge leeftijd stappen gezet in de moderne wereld. Ze was de eerste van het koningshuis met een eigen openbaar social media profiel en kreeg al snel de bijnaam ‘gravinfluencer’. Naast haar hoofdaccount op Instagram begon ze ook een account waar ze kleding verkocht.

Haar populariteit op social media groeide snel, ze heeft op het moment van schrijven maar liefst 421.000 volgers op instagram. Eloise is zich bewust van haar rol en post met zorg. Ze deelt haar dagelijkse ervaringen en laat zien dat ze, ondanks haar bijzondere afkomst, een normale meid is die studeert en van het leven geniet.

Na het afronden van haar vwo begon Eloise aan een nieuwe studie aan de Hotelschool in Amsterdam. Ze deelt regelmatig haar leven als student die op kamers woont in Amsterdam vanwege haar studie. In 2021 bracht ze zelfs haar eigen boek uit.

Waarom Gravin en geen Prinses?

eloise-van-oranje
Bron: instagram @eloisevanoranje

Ondanks haar afkomst is Eloise bij haar geboorte benoemd tot gravin in plaats van prinses. Dit besluit werd genomen om het aantal Nederlandse prinsen en prinsessen beperkt te houden, en het heeft haar tot een van de weinige Nederlandse gravinnen gemaakt.

Eloise heeft Relatie met Archie Maclaine Pont

Eloise vierde onlangs haar 21ste verjaardag en haar liefdesleven is ook onderwerp van interesse. Foto’s van haar en haar vriend verschenen in het weekblad Story, wat haar relatie bevestigde. Haar vriend, Archie Maclaine Pont, heeft ervoor gekozen om uit de media te blijven, wat getuigt van respect voor elkaars persoonlijke ruimte.

In een interview anderhalf jaar geleden onthulde Eloise dat ze verliefd was en gelukkig was met haar partner. Ze beschreef zichzelf als geen ‘relatietype’, maar haar liefde voor Archie heeft haar overtuigd.

eloise-van-oranje-met-vriendin
Bron: instagram @eloisevanoranje

Gravin Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg een opmerkelijke verschijning in de Nederlandse koninklijke familie. Ze combineert haar koninklijke verantwoordelijkheden met een moderne, toegankelijke benadering van het leven. Haar sterke band met oma Beatrix en haar openhartigheid op social media maken haar tot een geliefd lid van de koninklijke familie.