Wat Mannenschoenen zeggen over een Man

Of het nu gaat om een eerste afspraakje of een sollicitatiegesprek, de eerste ontmoeting met anderen kan behoorlijk stressvol zijn. Je vraagt je af of ze je leuk zullen vinden, of je ze kunt overtuigen, of je de deal kunt sluiten. Hoewel goede sociale vaardigheden en inzicht in lichaamstaal kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen, is er nog een andere factor om te overwegen – de schoenen van de persoon. Het is misschien verrassend, maar mannenschoenen kunnen veel onthullen over hun persoonlijkheid en karakter.

1. Sneakers

witte-sneakers-etq-amsterdam
ETQ Amsterdam
Gewoonlijk hebben sneakers een sportieve uitstraling, vooral als je kiest voor de klassieke hardloopschoen. Sneakers geven de indruk dat je een liefhebber bent van sport en altijd op zoek bent naar een mooie plek om te rennen. Naast de sportieve klassiekers zijn er ook minimalistische sneakers voor een nette, casual look. Hoewel sneakers informeel zijn, zijn ze ook praktisch. Met sneakers ben je altijd voorbereid, waar je ook naartoe gaat. Als je minimalistische witte heren sneakers draagt, straal je onoverwinnelijkheid uit. Deze nette schoenen tonen passie en toewijding die je stijlvol en modebewust maken.

2. Werklaarzen

Als ze versleten en een beetje vies zijn, geven werklaarzen aan dat je in een ruwer buitenberoep werkt, waar je je voeten moet beschermen. De drager is meestal een harde werker die zegt waar het op staat. Dit type schoen geeft aan dat je beschermend, oprecht en eerlijk bent. Maar als die werkschoenen vers uit de doos komen, probeer je er stoer uit te zien. Nette werkschoenen kunnen een beetje een afknapper zijn, omdat ze aangeven dat je iets probeert te zijn wat je niet bent.

3. Loafers

loafers-etq

Loafers zijn zakelijke casual schoenen. Daarom laten ze aan toeschouwers zien dat je je uiterlijk belangrijk vindt, maar dat je er niet mee hoeft te pronken. Hoewel loafers meestal een keuze zijn voor oudere mannen, kan de traditionele look van deze schoenen op een zakelijke B-B-Q ervoor zorgen dat je opvalt en gewaardeerd wordt.

4. Schoenen met een hak

Elke schoen die de lengte van de drager vergroot, wordt geassocieerd met kracht en emotionele stabiliteit. Zelfs al bij een paar heren loafers met een hak die maar 1 centimeter hoog is.

5. Designer schoenen

etq-amsterdam-instappers
ETQ Amsterdam

Designer herenschoenen stralen zelfvertrouwen uit. Deze schoenen stralen het gevoel uit van een professional die op vakantie is of zich ontspant. Als je instappers of designer sandalen draagt, geeft dat aan dat je de fijnere dingen in het leven waardeert, maar dat je ook de waarde kent van een uitstekende balans tussen werk en privé. Ook al ben je aan het chillen op het strand, je bent altijd klaar om zaken te doen.

6. Oxford veterschoenen

De Oxford-man is verfijnd, waarschijnlijk intelligent en heeft een goede baan. Hij waardeert traditie en kwaliteit. Hij is trots op zijn uiterlijk en wil dat iedereen weet dat hij welgesteld is. Of hij nu uit de lift stapt op kantoor of helemaal James Bond Casino Royale gaat in zijn beperkte vrije tijd, hij wil opvallen.

Samenvattend

Van schoenen veranderen betekent zeker niet dat je je leven verandert. Maar het beeld van wat je schoenen over je zeggen kan wel helpen als je een bepaalde uitstraling wilt hebben. Dus nu je weet wat je schoenen over je zeggen, kun je je echt van top tot teen kleden voor succes!