Waarom Kiezen Sommige Vrouwen voor een Borstvergroting?

Waarom kiezen sommige vrouwen voor een borstvergroting? Je zou kunnen denken dat het antwoord op die vraag voor de hand ligt – omdat ze grotere borsten willen. In sommige gevallen is het zo simpel als dat. Er zijn echter ook een heleboel andere redenen waarom vrouwen kiezen voor een borstvergroting.

Vrouwen kunnen een borstvergroting laten doen, omdat ze ontevreden zijn over de vorm en grootte van hun borsten, ongelijke borsten willen corrigeren of de borstvorm van voor de zwangerschap willen terugkrijgen. Borstimplantaten kunnen voor veel mensen transformerend zijn. Ze kunnen het verloren zelfvertrouwen helpen herstellen en aanzienlijke psychologische voordelen met zich meebrengen.

Wat je redenen ook zijn om een borstimplantaten te willen, je hoeft ze aan niemand uit te leggen. Je moet echter wel duidelijk zijn over je redenen, realistische verwachtingen hebben van de resultaten en er zeker van zijn dat borstimplantaten de beste manier zijn om je doelen te bereiken.

Lees verder voor de meest voorkomende redenen dat vrouwen kiezen voor een borstvergroting.

1. Om grotere borsten te hebben

kiezen-vrouwen-voor-borstvergroting

Ongetwijfeld de meest populaire reden om een borstvergroting te laten uitvoeren is simpelweg het vergroten van de borstomvang en het borstvolume. Veel vrouwen beschouwen grotere borsten als een teken van schoonheid, jeugdigheid en vrouwelijkheid, waardoor een borstvergroting een fantastische optie is voor patiënten die hun algehele figuur en uiterlijk willen verbeteren.

2. Een gewenste verandering in lichaamsproportie

Voor sommige vrouwen creëert een borstvergroting een lichaamsproportie die meer in overeenstemming is met hun esthetische voorkeur. Deze positieve verandering kan heel prettig zijn voor hen en hun zelfvertrouwen.

3. Herstel een jeugdig uiterlijk

borstvergroting

Na zwangerschap en borstvoeding kunnen de borsten volume verliezen en er slapper uitzien. Een borstvergroting, in combinatie met een borstlift, kan helpen om de borsten er weer jeugdiger uit te laten zien, vaak als onderdeel van een “mommy makeover”.

4. Voor meer zelfvertrouwen

Het zelfbeeld speelt ongetwijfeld een grote rol in iemands gevoel van zelfvertrouwen. Voor veel vrouwen kunnen kleine borsten een onaantrekkelijk, mannelijk of zelfbewust gevoel geven. Het plaatsen van borstimplantaten kan deze vrouwen een nieuw gevoel van eigenwaarde geven, wat vaak leidt tot betere relaties, een bevredigender sociaal leven en meer succes op het werk.

5. Aangenamere kleding

Veel vrouwen vinden dat ze na een borstvergroting een mooier en vaak evenwichtiger uiterlijk hebben in hun kleding.

6. Gewichtsverlies

vrouwen-voor-borstvergroting

Hoewel het verliezen van een aanzienlijke hoeveelheid gewicht zeker opwindend kan zijn en toegejuicht moet worden, kunnen vrouwen hierdoor vaak kleinere en slappere borsten krijgen dan ze gewend zijn. Een borstvergroting wordt vaak gebruikt naast een borstlift voor patiënten na gewichtsverlies die hun algehele contouren van het bovenlichaam willen verbeteren.

7. Asymmetrie

Het is niet ongebruikelijk dat de ene borst groter lijkt dan de andere. Duidelijke asymmetrie kan heel storend zijn voor een vrouw. Het verbeteren van deze asymmetrie met een borstvergroting kan het uiterlijk en het gevoel van eigenwaarde verbeteren.

8. Om een natuurlijk uiterlijk te herstellen na een borstamputatie

Voor patiënten die een mastectomie hebben ondergaan als onderdeel van hun borstkankertherapie, kan een borstvergroting met borstimplantaten worden gebruikt om een natuurlijkere lichaamscontour te herstellen.

Kijk voor meer informatie over een borstvergroting bij Kliniek Veldhoven.