20 Tekenen dat een Verlegen Vrouw Verliefd op je is

Terwijl sommige vrouwen zelfverzekerd en open zijn over hun gevoelens, is dat niet het geval met degenen die gereserveerd zijn. Zulke vrouwen zullen je op slinkse wijze hints geven en je moet zeer waakzaam zijn om de tekenen op te vangen dat een verlegen vrouw een oogje op je heeft.

Volgens onderzoek zijn verlegen vrouwen bang voor afwijzing en daarom houden ze hun gevoelens voor zich, zelfs als het hen pijn doet. In plaats daarvan zullen ze subtiele hints en soms niet-zo-subtiele hints laten vallen. Ze doen dit om je te laten weten dat ze in je geïnteresseerd zijn zonder het echt te zeggen. Ze willen dat je hen benadert, zodat ze niet te maken krijgen met de angst voor afwijzing als ze je eerst mee uit vragen.

Zal een verlegen vrouw haar verliefdheid dan helemaal negeren? Nou, dat zou kunnen, maar niet helemaal. In deze gids vertellen we je hoe je kunt weten of een verlegen vrouw je leuk vindt zonder met haar te praten. We geven je ook tips over hoe je met een verlegen vrouw kunt praten en haar op haar gemak kunt stellen.

Als je in de war bent of een verlegen vrouw een oogje op je heeft of niet, dan zouden de volgende punten genoeg moeten zijn om je in de meeste gevallen tot een juiste conclusie te leiden. Houd er wel rekening mee dat ieder mens uniek is en dat ze misschien niet alle vakjes aankruist, ook al is ze dol op je. Gebruik deze lijst als een leidraad.

1. Ze is super spraakzaam online maar super stil in persoon

vrouw-lachend-flirten

Zal een verlegen vrouw haar verliefdheid negeren? Nou, een gereserveerde vrouw is niet zelfverzekerd als je haar persoonlijk ontmoet. Dat is echter niet het geval als je haar online ontmoet. Als een verlegen vrouw een oogje op je heeft, zal ze geanimeerd over teksten praten. Weet daarom dat ze je in persoon niet negeert, ze is gewoon niet zelfverzekerd genoeg om haar echte persoonlijkheid aan je te laten zien.

Ze wil dat je haar benadert, maar is gewoon niet dapper genoeg om het direct tegen je te zeggen. Hoewel de reden bekend is, blijft het verbazingwekkend om te zien hoe ze verandert in een superstil persoon nadat ze online super spraakzaam is geweest. Een van de weinige tekenen dat een verlegen vrouw je leuk vindt, maar het probeert te verbergen, is dat ze iedereen behalve jou persoonlijk zal negeren.

2. Ze is nerveus of onhandig om je heen terwijl ze verder kalm en beheerst is

Als een verlegen vrouw onhandig of nerveus om je heen is, terwijl ze over het algemeen kalm is, dan is er een kans dat ze je leuk vindt. Haar onhandig of nerveus zijn om je heen kan ook worden beschouwd als een van de tekenen dat een verlegen vrouw je leuk vindt, maar het niet probeert te laten zien.

3. Een verlegen vrouw onthoudt zelfs de meest onbelangrijke details over jou

Noemt ze vaak verschillende, vaak onbelangrijke, gebeurtenissen uit je verleden die veel voor je betekenden? Dit kan een teken zijn dat ze in je geïnteresseerd is. Mensen hebben de neiging om meer aandacht te besteden aan iemands details of verhalen als ze romantisch geïnteresseerd zijn.

Vooral gereserveerde vrouwen hebben de neiging deze voorvallen mentaal te noteren. Als ze zich details herinnert zoals jouw mening over een willekeurige film, is de kans groot dat ze je leuk vindt.

4. Haar vriendinnen giechelen als ze bij jou in de buurt is

jaloerse-vrienden-herkennen

Hoe reageert een verlegen vrouw als ze bij jou in de buurt is? Probeer dat op te merken. Maar belangrijker is hoe haar vriendinnen reageren. Merk je dat haar vriendinnen giechelen als ze bij je in de buurt is, of langs je heen loopt, of haar plagen als je de kamer binnenkomt? Als je antwoord op een van deze vragen ja is, dan behoort dit tot de duidelijkste tekenen dat een verlegen vrouw een oogje op je heeft.

5. Ze is geïnteresseerd in je leven

Als je in iemand geïnteresseerd bent, wat is dan over het algemeen het eerste wat je doet? Proberen meer over hem of haar te weten te komen! Je verlegen crush zou hetzelfde doen als ze je leuk vindt.

 • Als je merkt dat ze je plotseling meer vragen stelt om te proberen je beter te leren kennen, vindt ze je misschien leuk
 • Een verlegen vrouw kan je deze vragen rechtstreeks stellen of ze komt liever over je te weten via jullie gezamenlijke vrienden, op een niet-creepy manier
 • Als iemand alles over een persoon wil weten, betekent dat meestal dat ze om die laatste geeft
 • Dus, als een vrouw geïnteresseerd is om alles te weten over je leven, je sympathieën en antipathieën, je doelen, zelfs je familieleden, kan dat betekenen dat ze je leuk vindt

6. Ze vindt je grappig, zelfs als de meeste mensen dat niet vinden

Een van de meest duidelijke tekenen dat een verlegen vrouw een oogje op je heeft, is dat ze je meestal hilarisch vindt.

 • Als een verlegen vrouw waanzinnig lacht, zelfs om je meest op het randje grappige grappen, is de kans groot dat ze een oogje op je heeft.
 • Als je iemand bent die niet regelmatig gewaardeerd wordt om zijn gevoel voor humor, dan is het feit dat ze je grappig vindt terwijl de meeste mensen dat niet doen het antwoord daarop.

7. Ze zoekt contact met jouw vrienden om meer over je te weten te komen

Omdat een verlegen vrouw zich niet zelfverzekerd genoeg voelt om direct met je te praten, zal ze proberen vrienden te worden met je groep. Zo komt ze meer over je te weten zonder het je rechtstreeks te vragen.

8. Haar vrienden proberen jouw vrienden te worden om meer over je te weten te komen

Evenzo kunnen haar vrienden proberen vrienden met je te worden. Ze doen dit niet alleen om meer details over je te weten te komen, maar ook om te peilen of je bij haar past. Ze weten perfect wie ze is, wat goed voor haar is en wat niet, en daarom doen ze hun best om ervoor te zorgen dat je bij haar past.

9. Ze bloost veel als je haar een compliment geeft

laptop-vrouw-werken

Elke persoon, ongeacht het geslacht, kan oncontroleerbaar blozen ervaren als ze met hun verliefdheid praten. Dit betekent dat een verlegen individu gemakkelijk kan blozen door verlegenheid of ongemak. Een goede manier om erachter te komen of een verlegen vrouw je leuk vindt, is door haar een compliment te geven of zelfs subtiel met haar te flirten. Als je crush rood wordt als je flirt, kan dat betekenen dat ze je gevoelens beantwoordt.

Er is echter een dunne lijn tussen subtiel met iemand flirten en te sterk overkomen. Je moet altijd letten op de verbale en non-verbale signalen als je dit doet met iemand die gereserveerd is. Als er ook maar de geringste zweem van ongemak is, stop dan onmiddellijk met flirten. Vergeet niet jezelf af te vragen: gezond flirten is niet schadelijk, maar ga je over de schreef? Je moet ook aanwezig en oplettend zijn om te begrijpen of ze bloost terwijl ze complimenten van iemand krijgt of zich anders gedraagt in jouw omgeving.

10. Ze helpt je, zelfs als het haar ongelegen komt

Als een verlegen vrouw een oogje op je heeft, zal ze alles op alles zetten om je te helpen. Dit is een van de grootste voorbeelden van hoe ze subtiele hints laat vallen dat ze je leuk vindt. Een voorbeeld hiervan kan zijn hoe ze je vrijwillig helpt met je projectwerk, zelfs als haar eigen deadlines snel naderen. Mocht een verlegen vrouw een oogje op je hebben op het werk, dan zul je merken dat ze je helpt bij je presentatie, zelfs als ze zelf nog genoeg te doen heeft.

11. Je merkt dat ze meerdere keren op een dag naar je kijkt

Als een verlegen vrouw verliefd op je is, zal ze je NOOIT rechtstreeks aankijken, zelfs niet als je de kamer binnenkomt. Je zult merken dat ze meerdere keren per dag een blik van je probeert te ontwijken. Dit ligt voor de hand, want met de meeste mensen is ze niet in staat oogcontact te houden, laat staan met degene die ze leuk vindt.

12. Ze kopieert onbewust je maniertjes

Als we iemand leuk vinden, kopiëren we onbewust een bepaald aspect van zijn maniertjes. Als iemand je leuk vindt, zal zij spontaan je fysieke houdingen en gebaren nabootsen.

13. Ze toont haar liefde indirect via haar posts op sociale media

instagram-social-media-app-statistiek

Als je in de wereld van vandaag iets wilt weten over een persoon, hoef je alleen maar hun sociale media te bekijken. Geen wonder dat een verlegen vrouw je via haar posts en activiteiten op sociale media laat weten dat ze geïnteresseerd is. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat ze je posts stuurt. Dit moet ook worden beschouwd als een van de meest voor de hand liggende tekenen dat een verlegen vrouw een oogje op je heeft. Hoewel dit iets is wat de meeste vrienden ook doen, kan het een teken zijn dat een verlegen vrouw je leuk vindt.

Dit geldt vooral als ze je steeds foto’s en afbeeldingen stuurt die haar aan jou doen denken. Bovendien, als ze in je geïnteresseerd is, is de kans groter dat ze al je foto’s leuk vindt en/of becommentarieert, zelfs als ze niet van nature op haar tijdlijn verschijnen.

14. Ze doet haar best om er geweldig uit te zien als ze bij je is

Als ze plotseling haar uiterlijk verandert als ze bij je in de buurt is, kan dat een teken zijn dat ze je leuk vindt. Je zult veranderingen opmerken in de manier waarop ze zich kleedt en haar haar stylet. Omdat ze nerveus is, praat ze niet veel, maar ze probeert ervoor te zorgen dat je haar opmerkt. Ze verandert dus steeds haar uiterlijk om je aandacht te trekken.

Als ze zich anders gedraagt om je heen door steeds een stapje extra te doen als ze bij je is, kan dit een teken zijn dat ze een oogje op je heeft.

15. Ze toont belangstelling voor je hobby’s, zelfs als die haar van nature niet interesseren

Als ze interesse toont in je hobby’s die haar van nature niet interesseren, kan dat erop wijzen dat ze je leuk vindt. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

 • Ze is een fan van thrillers en enge films, maar ze begint zich te interesseren voor romantische films, wetende dat jij daar fan van bent.
 • Ze begint de sport waar jij van houdt te spelen of erover te leren.
 • Ze begint misschien het soort boeken te lezen dat jij leest.

16. Ze vindt manieren om het gesprek gaande te houden

Hoewel een verlegen vrouw meestal geen gesprek zal initiëren, zal ze haar best doen om het gesprek gaande te houden als ze je leuk vindt. Ze is zich perfect bewust van haar vaardigheden als het gaat om het initiëren van een chat, dus maakt ze het goed door het zo veel mogelijk te rekken. Neem niet aan dat ze moeilijk te krijgen is omdat ze gewoon een verlegen vrouw is dat wacht tot jij de eerste stap zet.

 • Ze is misschien terughoudend in het delen van haar persoonlijke verhalen, maar ze is altijd bereid naar die van jou te luisteren.
 • Je zult verbaasd zijn als je jezelf je hart hoort uitstorten terwijl zij geduldig luistert
 • Ze hoort graag dingen waarvan je dacht dat iemand er nooit in geïnteresseerd zou zijn. Dat komt omdat ze je beter wil leren kennen

17. Haar stem wordt iets luider als ze bij je is

shy the simpsons GIF

Er wordt gezegd dat de stem van een vrouw hoger wordt als ze bij degenen is die ze leuk vindt. Als hetzelfde gebeurt als ze bij jou is, kan dit ook een teken zijn. Dit komt vaak voor bij vrouwen die zich aangetrokken voelen tot een jongen of vaderfiguur. Hogere stemmen worden door bepaalde mannetjes gezien als aantrekkelijk of jeugdig en gebeurt gewoon van nature bij vrouwen als ze in de buurt zijn van een jongen die ze leuk vinden.

18. Ze wacht tot je klaar bent met je werk

Als een verlegen vrouw een oogje op je heeft op het werk, zal ze wachten tot je klaar bent met je werk, zodat jullie samen het kantoor kunnen verlaten. Ze beseft dat ze niet het vertrouwen heeft om met je te praten waar iedereen bij is, dus kan ze het beste wachten op een moment dat er weinig mensen in de buurt zijn, en tijd met je doorbrengen.

19. Ze komt vaak in jouw buurt

Er wordt gezegd dat vrouwen leunen naar degenen bij wie ze zich op hun gemak voelen. Het is een teken dat ze zich fysiek op haar gemak voelt bij je, maar niet per se een sterke indicator van romantische interesse. Zoals de meeste dingen hangt het veel af van de context. Als ze op je leunt voor steun tijdens het strikken van haar schoen, is dat helemaal niet zo veelzeggend.

Je moet dus de lichaamstaaltekens van aantrekkingskracht tijdens verschillende situaties kunnen onderscheiden.

20. Ze complimenteert je regelmatig

Een verlegen vrouw dat een oogje op je heeft, zal je regelmatig complimenteren in de hoop je voor zich te winnen. Als een vrouw je leuk vindt, merkt ze alles aan je op en geeft ze je complimenten.

Tijdens het complimenteren zal ze je vaak slechts een kleine aanraking geven. Fysieke aanraking is een goede indicator van de interesse van een verlegen vrouw. Ze zal meer communiceren met haar acties dan met haar woorden.

21. Ze is vaak op jouw favoriete plek

date-jong-koppel

Iemand die een oogje op je heeft, zal zijn best doen om achter je sympathieën en antipathieën te komen. Hieronder vallen ook je favoriete plekken om rond te hangen. Als ze verlegen is, maar niet introvert, zal ze op je favoriete plekjes gaan rondhangen in de hoop je daar te treffen en tijd met je door te brengen.

Hoe praat je met een verlegen vrouw en maak je haar op haar gemak?

Nu je je bewust bent van de tekenen dat een verlegen vrouw een oogje op je heeft, is het tijd om aan te pakken hoe je met haar kunt praten en haar zover kunt krijgen dat ze zich openstelt. Praten met een verlegen vrouw is lastig, want aan de ene kant wil je weten wat ze van je vindt. Aan de andere kant wil je haar niet overdonderen en deel uitmaken van een onaangename herinnering die nog lang in haar hoofd zal leven. Wees daarom voorzichtig en voorzichtig in je aanpak.

Volg de onderstaande stappen om te weten hoe je met een verlegen vrouw kunt praten en haar op haar gemak kunt stellen:

 • Benader haar wanneer ze alleen is, zich niet in een groep bevindt en op een openbare plaats is.
 • Je kunt een wederzijdse vriend vragen om een geschikte tijd en plaats voor een ontmoeting te regelen. Als alternatief kun je haar benaderen via sociale media.
 • Omdat ze verlegen is, zul je interessante vragen moeten stellen om het gesprek te laten verlopen. Begin eerst met vragen als hoe haar dag was en hoe het met haar gaat, en ga dan verder met haar interessegebied.
 • Geef haar de tijd om te antwoorden en maak geen aannames over haar
  Als de ontmoeting goed verloopt, vraag haar dan of jullie elkaar weer kunnen ontmoeten.

Het is over het algemeen onmogelijk om er zeker van te zijn dat iemand je leuk vindt uit hints en signalen alleen. Sommige mensen zijn totaal blind voor zulke signalen, terwijl anderen geneigd zijn elk klein gebaar te overinterpreteren als een teken van interesse. Het doet er echter niet echt toe. Of ze nu signaleerde dat ze je leuk vindt of niet, als je ooit met haar uit wilt, zul je toch je kaarten op tafel moeten leggen en haar mee uit vragen. Totdat ze je daadwerkelijk zelf mee uit vraagt, is dat de enige manier waarop het zal gebeuren.

FAQ’s

1. Hoe win je het hart van een verlegen vrouw?

De weg naar het hart van een verlegen vrouw loopt via kleine dingen die haar laten weten dat je om haar geeft, en dat je aandacht voor haar hebt. Besteed veel tijd om haar te leren kennen en haar jou te laten leren kennen. Zorg dat ze zich op haar gemak voelt. Vertrouwen opbouwen is de sleutel tot