Tahirovic koestert de lessen van nietsontziende Mourinho – Voetbal International

Benjamin Tahirovic koestert de lessen die hij meekreeg van zijn voormalig trainer José Mourinho. De Ajacied werkte met de Portugese coach bij AS Roma en heeft veel respect voor zijn harde aanpak.

Als voorbeeld haalde Tahirovic een duel met AC Milan aan. De Bosniër mocht voor vijfenzeventigduizend man invallen in San Siro en het lukte AS Roma om een 2-0 achterstand recht te buigen en een punt te pakken in de slotfase. ‘Ik had goed gespeeld en was zo trots en blij.’

Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer. Zeker niet bij Mourinho. ‘De dag erna trainden we en ik had een mindere dag, was er misschien met mijn hoofd niet helemaal bij. Na de training kwam Mourinho naar me toe: “Waar ben jij nou mee bezig?” Recht in mijn gezicht, ten overstaan van iedereen. Als hij nonchalance bespeurt, pakt hij je aan, zet hij je op je nummer.’

Dat heeft Tahirovic echter niet als negatief ervaren. ‘Dan zijn er twee mogelijkheden: je schakelt een tandje bij, of je bezwijkt onder de druk. Ik deed…

Lees verder bij www.vi.nl