Vier Slimme Opbergtips voor Kleine Woningen

Een kleine woning kan al snel rommelig overkomen. Dat is ook niet zo gek; het wordt hier al snel te vol. Gelukkig kun je dit krappe en rommelige gevoel tegengaan. Door goed na te denken over hoe en waar je je spullen opbergt, creëer je een opgeruimde ruimte. Heb jij tips nodig over het opbergen van je spullen in een kleine woning? Lees dan snel verder!

Multifunctioneel meubilair

Ten eerste zet je multifunctioneel meubilair neer. Met meubels die functioneel zijn én geschikte opbergruimte bespaar je een hoop ruimte. Denk aan een bed met ingebouwde lades. Zo behoud je ook de fijne uitstraling van je woning. Maak gebruik van een dressoir waarin je kleding of andere spullen opbergt. Daarnaast kun je het goed gebruiken als tv-meubel of als extra ruimte voor decoratie. Ook bijzettafels komen vaak met ingebouwde opbergruimte voor plaids, tijdschriften of afstandsbedieningen. Zo blijft je woning netjes en georganiseerd.

Overweeg minimalisme

woonkamer-bank

Wellicht is het niet helemaal je ding, maar in een kleine woning kan minimalisme een groot verschil maken. Hiermee behoud je alleen wat echt nodig is en verminder je daarmee de behoefte aan opbergruimte. Zo ga je een hoop rommel goed tegen. Het draait hier ook om het kiezen van kleinere meubels. In plaats van een grote sofa ga je bijvoorbeeld voor een kleine hoekbank. Ga regelmatig je spullen na en beslis of het weg kan. Zo houd je een ruimte het makkelijkst goed opgeruimd.

Verborgen opbergruimtes

Meubels met een geheime verborgen opbergruimte zijn perfect voor kleine woningen. De meubels behouden hun chique uitstraling en toch kun je er heel veel in opbergen. Denk aan een bank waarvan je de kussens omhoog kunt halen. Hier vind je een grote hoeveelheid opbergruimte. Zelfs in de trap kun je opberglades installeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kom jij gemakkelijk bij je spullen, maar liggen ze niet in het zicht.

Ruimte besparen in de keuken

We zien de keuken vaak als het hart van het huis. In kleine woonruimtes is het echter soms moeilijk om dit georganiseerd te houden. Daarom zorg je ook hier voor slimme opbergruimtes. Maak gebruik van uitschuifbare kasten, kruidenrekken, en magnetische messenstrips. Zo houd je een keuken goed opgeruimd, maar pak je gemakkelijk de spullen. Je kunt overwegen om de eettafel in te ruilen voor een klein kookeiland. Zo is er meer werkruimte waarop je ook kunt eten!

Zoals je ziet, is het in een kleine woning belangrijk om zo slim mogelijk om te gaan met opbergruimte. Gebruik multifunctionele meubels met verborgen opbergruimtes. Houd het zo minimaal mogelijk en let hier in de keuken ook op. Zo geniet je van een kleine ruimte zonder al te veel rommel!