3 Redenen Waarvoor jij BHV’er wilt Worden

Wist je dat bedrijven verplicht zijn om veiligheid te bieden door middel van bedrijfshulpverlening? Een bedrijf is daarom altijd erg blij als een medewerker BHV’er wilt worden. Maar hoezo is het nou juist zo fijn om BHV’er te zijn? Alle antwoorden op de vraag lees je in dit artikel.

Jouw betrokkenheid is goed voor de organisatie en collega’s

Als medewerker met een dubbele rol in de organisatie ben je extra waardevol voor het bedrijf en voor je collega’s. Door BHV’er te zijn toon je extra betrokkenheid en help je het bedrijf te voldoen aan de wettelijke verplichting die ze hebben. Je betrokkenheid staat daarnaast ook mooi in je LinkedIn profiel en CV. Ook is het extra handig als je wilt werken bij de jeugdvereniging van je kinderen of je eigen sportschool. Je Bhv cursus blijft altijd up to date als je jaarlijks naar een herhalingstraining gaat en oefent op de werkvloer. Ook kun je doorgroeien in je rol als BHV’er. Bij een bedrijfsnoodorganisatie horen verschillende functies met verschillende taken en rollen. Wellicht kun je in jouw bedrijf vragen of ze nog iemand nodig hebben. Hierdoor kun je doorgroeien!

Iets kunnen betekenen voor anderen

Als je getraind bent in bedrijfshulpverlening (BHV), kun je echt veel betekenen voor de mensen om je heen, zoals je collega’s of zelfs je buurvrouw. Met wat je hebt geleerd, kun je iemand helpen precies op het moment dat ze het nodig hebben. Het mooie van BHV is dat het overal van pas kan komen, niet alleen op je werk, maar ook als je aan het sporten bent of gewoon thuis. Het is superhandig om BHV-skills te hebben, niet alleen op je werk maar ook in je dagelijks leven. Het geeft een goed gevoel om te weten dat je kunt ingrijpen als er iets gebeurt!

Je kunt ongevallen voorkomen

Je ziet gevaarlijke situaties en bent je goed bewust van je omgeving. De omgeving speelt altijd een enorme rol. Want als hulpverlener moet je niet alleen op de persoon in nood letten, maar ook op de omgeving. Alles in de omgeving moet namelijk rustig en veilig zijn. Je kunt hierdoor de gevaarlijke situatie herkennen en hier direct op inspelen, bespreken en daarmee actie ondernemen. Er is namelijk niets zo erg als wanneer je machteloos ergens moet toekijken wetend dat het niet goed gaat. Ook is het erg om te weten dat jij diegene niet kunt helpen of in de situatie kan assisteren. In de cursussen die je als BHV’er krijgt leer je namelijk alle in’s en out’s. Je leert niet alleen te doen wat er van je verwacht wordt, maar ook kun je oefenen hoe je sommige situaties aanpakt. Je bent namelijk pas echt een goede BHV’er zodra je zelfverzekerd te werk kunt gaan! Er zijn dus redenen genoeg om je taak als BHV’er direct te starten.