Redactietips Johan | ‘Gokje’ blijft zorgenkind

Na een onrustig derde kwartaal renderen twee van mijn vijf tips over 2023 meer dan uitstekend, waren er twee tips licht verliesgevend en blijft alleen Galapagos een zorgenkindje.

Waar het tweede kwartaal werd gekleurd door de AI-hype, daar stonden de afgelopen drie maanden toch weer in het teken van de terugkerende renteangst. Mijn vijf tips hadden daarvan echter betrekkelijk weinig last; het forse koersverlies van Galapagos werd vooral veroorzaakt door de tegenvallende vooruitzichten van reumamedicijn Jyseleca. Van Lanschot en Arcadis rendeerden zoals verwacht, met SBM Offshore en Consolidated Edison kan het nog alle kanten op.

Nog steeds zie ik geen reden deze tips te wisselen, omdat mijn uitgangspunten niet wezenlijk zijn veranderd ten opzichte van begin dit jaar. Opnieuw ga ik er vanuit dat de centrale banken hun rentes hoog zullen houden en de…

Lees verder bij www.beleggersbelangen.nl