Alles over Rachel Hazes (Relatie, Vermogen & Meer)

Rachel Friedel Hazes-van Galen (Rotterdam, 3 maart 1970) is een Nederlandse vrouw die vooral bekendstaat als de derde echtgenote van de Nederlandse volkszanger André Hazes. Haar leven en carrière hebben een diepgaande invloed gehad op de Nederlandse muziekscene en de nalatenschap van haar beroemde echtgenoot. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het leven en de prestaties van Rachel Hazes.

Over Rachel Hazes

rachel-hazes-selfie-strand
Bron: instagram @rachelhazes
Volledige naam: Rachel Friedel Hazes-van Galen
Geboortedatum: 3 maart 1970 (leeftijd 53 jaar)
Geboorteplaats: Rotterdam
Huidige woonplaats: Mijdrecht
Relatiestatus: Rachel heeft momenteel geen relatie.
Vermogen: Het vermogen van Rachel wordt geschat op 3,3 miljoen euro.

Het begin

Rachel van Galen werd geboren in Rotterdam en groeide op in een eenvoudig slagersgezin. Na haar opleiding in het voortgezet onderwijs werkte ze een tijdje in een slagerij. Haar verhaal krijgt echter een interessante wending als ze in aanraking komt met de muziek van André Hazes, een van de meest geliefde Nederlandse volkszangers.

Opmerkelijk is dat Rachel Hazes beweert dat ze Hazes voor het eerst ontmoette in een café waar hij optrad toen ze slechts twaalf jaar oud was. Hij drukte haar een microfoon in handen en liet haar een van zijn liedjes zingen. Deze ontmoeting zette de toon voor hun latere relatie, die na enkele jaren begon.

Rachel had op vijftiende seks met André Hazes

Rachel Hazes paste op zoon Melvin, toen de destijds 34-jarige zanger haar slaapkamer binnenkwam, meldt Telegraaf. André’s eerste vrouw Ellen Wolf was op dat moment niet thuis. “Daar gebeurden wel een paar dingen die eigenlijk niet door de beugel konden”, zei Rachel. “Toen hebben we ook wel echt seks gehad voor de eerste keer.”

De hele situatie overviel Rachel destijds, zo kijkt ze terug. „Ik had niet de intentie om met André naar bed te gaan. Misschien ooit een keertje, ofzo, maar toen ik 15 was, speelde dat echt nog niet bij mij, dus het is me echt overkomen.”

Het huwelijk met André Hazes

rachel-hazes-zonnebril
Bron: instagram @rachelhazes

Op 14 oktober 1991 trouwde Rachel, op dat moment 21 jaar oud, met de op dat moment 40-jarige André Hazes. Ze vestigden zich in Vinkeveen en kregen twee kinderen, Roxeanne in 1993 en André jr. in 1994. Het huwelijk kende echter ups en downs, en voor het overlijden van haar echtgenoot woonden ze al gescheiden van elkaar.

Rachel’s rol na André’s overlijden

Na het overlijden van André Hazes in 2004 trad Rachel nadrukkelijk op de voorgrond. Ze regisseerde de publiciteit rond de rouwplechtigheden en verscheen zelfs in een documentaireserie van de TROS genaamd ‘Namens André’. Een jaar na zijn overlijden bracht ze onder haar naam het boek ‘Typisch André’ uit, wat tot een kort geding leidde, aangespannen door Hazes’ eerste echtgenote. Het boek bevatte bijdragen van Rachel van Galen zelf en werpt een nieuw licht op het leven van de volkszanger.

Nederlander van het jaar

In 2005 werd Rachel Hazes gekozen tot Nederlander van het jaar door de bezoekers van de website van de Volkskrant. Deze beslissing volgde op een ludieke actie van GeenStijl, die opriep om op haar te stemmen. De krant staakte echter de jaarlijkse verkiezing na deze actie.

Rachel in de media

rachel-hazes-drinkt-wijn
Bron: instagram @rachelhazes

Rachel Hazes heeft ook haar stempel gedrukt op de entertainmentindustrie. De musical ‘Hij Gelooft in Mij’, die liep van 2012 tot 2015, is gebaseerd op het leven van André Hazes en werd verteld vanuit het perspectief van Rachel van Galen. In de film ‘Bloed, zweet & tranen’ uit 2015 werd haar rol opnieuw vertolkt door Hadewych Minis.

In 2018 was Rachel te zien in het tweede seizoen van de realityserie ‘André Hazes: ik haal alles uit het leven’, waarin haar zoon en zijn gezin centraal stonden. In 2020 speelde ze een rol in de talkshow ‘Hoge bomen’ en was ze te zien in het televisieprogramma ‘Het hek van de dam’ van SBS6. Ze werkte ook mee aan de vierdelige docuserie ‘Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes’, die in 2021 op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Hierin deelde ze exclusief privébeeldmateriaal en vertelde ze over haar leven met Hazes.

Rachel’s toewijding aan André’s nalatenschap

Sinds het overlijden van haar man in 2004 draagt Hazes-van Galen zorg voor zijn nalatenschap en ziet ze het als haar belangrijkste taak om de herinnering aan hem levend te houden. Ze beheert de muziekrechten, beslist over nieuw uit te geven werk en is betrokken bij de organisatie van evenementen en televisieprogramma’s rondom zijn persoon en muziek, zoals ‘Holland zingt Hazes’ en ‘Een rondje Hazes’.

In 2022 ontstonden er echter twijfels over haar rol in het testament van André sr. Haar dochter Roxeanne spande een kort geding aan om duidelijkheid te krijgen, aangezien het testament stelde dat Rachel, in het geval van een lopende scheidingsprocedure, geen recht op dit nalatenschap zou hebben. Omdat het echtpaar Hazes in gemeenschap van goederen was getrouwd, bezat Rachel al de helft van de ontbonden huwelijksgoederengemeenschap. Ze verwierf de andere helft door de erfgenamen, waaronder Roxeanne, de overbedeling te compenseren met een geldbedrag.