‘Pessimisme rond China is overdreven’

Sunniva Kolostyak: Welkom bij Morningstar. Het lijkt alsof iedereen momenteel pessimistisch is over China en het is een van de slechtst presterende markten dit jaar. Maar niet iedereen is even pessimistisch. Bij mij is vandaag Andy Rothman van Matthews Asia en hij heeft een iets positievere outlook.

Andy, dank dat je hier bent. Laten we beginnen met de grote vraag: what’s happening? Wat gaat er niet goed voor China op dit moment?

Andy Rothman: Dank dat ik vandaag hier mag zijn. Ik weet dat veel mensen pessimistisch zijn over China omdat ze zich zorgen maken over structurele problemen zoals de schuldenlast en de vastgoedmarkt, maar ik ben iets minder pessimistisch, omdat ik denk dat die problemen niet zo groot zijn. Ik denk niet dat China zich in een crisismodus bevindt.

Wat volgens mij de grote problemen zijn, is het gebrek aan vertrouwen onder Chinese ondernemers, de eigenaren van kleine bedrijven die de drijvende kracht zijn achter de banencreatie, de welvaart en de innovatie in…

Lees verder bij www.morningstar.nl