Ørsted krijgt flinke klap van windmolen

Oktober was opnieuw een slechte maand voor aandelen die te maken hebben met de groene transformatie. Bedrijven in deze sector presenteerden bij de kwartaalcijfers zwakke vooruitzichten. Het Deense Ørsted, ’s werelds grootste ontwikkelaar van offshore windmolenparken, symboliseerde woensdag met een koersval de ineenstorting van de groene transformatie. Dat zegt Peter Garnry, hoofd Aandelenstrategie van Saxo Bank.

Ørsted krijgt flinke klap van windmolen“2023 is een verschrikkelijk jaar voor groene transformatieaandelen. Dat zette zich in oktober voort. De drie themamanden van Saxo Bank voor groene transformatie (hernieuwbare energie, energieopslag en groene transformatie) breidden hun verliezen dit jaar uit tot -27% tot -32%.

Windparkenuitbater Ørsted kelderde woensdag 20 procent op de Deense beurs nadat de afschrijving voor zijn Amerikaanse offshoreparken tot €4 miljard blijkt te zijn opgelopen. Het krijgt de ambitieuze projecten voor de kust niet rond vanwege snel gestegen kosten, wederom vertragingen bij…

Lees verder bij www.cashcow.nl