Nieuw: Social Conviction Equity van AllianzGI

Allianz Global Investors (AllianzGI), een van ’s werelds toonaangevende vermogensbeheerders, heeft de lancering van het Social Conviction Equity fonds aangekondigd. Het wordt in Parijs beheerd door het Conviction Equity-team, dat meer dan 20 jaar ervaring heeft met verantwoord beleggen.

Nieuw: Social Conviction Equity van AllianzGIDit actief beheerde best-in-class duurzame aandelenfonds richt zich op sociale uitdagingen. Het valt onder artikel 8 van de SFDR-reglementen. Het belegt op basis van sociale criteria die worden afgedekt door een minimale sociale rating, het gebruik van sociale KPI’s en engagement rond maatschappelijke uitdagingen. De aandelenselectie is gebaseerd op een fundamentele analyse met zowel financiële als ESG-criteria.

Groeiende ongelijkheid in koopkracht, digitale transformatie en de opmars van artificiële intelligentie, en de energietransitie zijn drie belangrijke actuele trends die ertoe hebben geleid dat economische spelers meer rekening houden met sociale aspecten. Dit omvat rechtvaardigheid in…

Lees verder bij www.cashcow.nl