Top 20 Mooiste & Sexy Latina Vrouwen ter Wereld

De meest sexy Latina vrouwen zijn er in alle soorten en maten in verschillende sectoren. Sommigen zijn acteurs of musici, terwijl anderen politici zijn die verandering in de wereld nastreven of zakenvrouwen die het in de bestuurskamer voor elkaar krijgen. Elk van deze ongelooflijke vrouwen is mooi, verleidelijk en getalenteerd. Ze hebben een plaats in de wereld veroverd en maken de Latijnse gemeenschap trots met hun prestaties. Velen van hen streven ook naar meer diversiteit en een betere vertegenwoordiging, terwijl ze toch iets terugdoen door middel van filantropische inspanningen en belangenbehartiging.

1. Sofia Vergara

Met enkele van de beroemdste rondingen in Hollywood is de in Colombia geboren Sofia Vergara een van de meest sexy Latina vrouwen. Ze is actrice en model, vooral bekend door haar rollen in Modern Family, Hot Pursuit en Chef. Daarnaast heeft ze model gestaan voor merken als Dolce & Gabbana, Head & Shoulders, Covergirl, Pepsi en Foster Grant. Ze werkte samen met Stella McCartney aan een campagne om borstkanker onder de aandacht te brengen, wat bijzonder aangrijpend is, omdat ze haar eigen schildklierkankerproces heeft overleefd. Naast haar uiterlijk en talent op het scherm, lanceerde ze met succes haar eigen juwelen-, meubel-, parfum-, kleding- en lingerielijnen.

2. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez is een multi-getalenteerde vrouw en een van de meest sexy Latina vrouwen. Ze is een ongelooflijk getalenteerde zangeres, danseres, actrice en producent. Haar muziek brak in Noord-Amerika barrières voor Latijnse artiesten, en ze wordt beschouwd als een icoon, met acht studioalbums en meerdere onderscheidingen, waaronder de ster op de Hollywood Walk of Fame. Wat betreft het acteren verscheen ze in een reeks films, van Maid in Manhattan en Gigli tot Lila & Eve, Hustlers en Marry Me. Andere wapenfeiten zijn Las Vegas residenties, een Golden Globe nominatie, de creatie van meerdere parfums, en steunbetuigingen aan merken als Versace en DSW. Daarnaast steunt ze verschillende goede doelen en oorzaken. Hieronder vallen LGBTQI+ rechten, Black Lives Matter, de Time’s Up beweging, de Children’s Miracle Network Hospitals, en ze was de eerste Global Advocate for Girls and Women bij de United Nations Foundation.

3. Shakira

Iedereen weet dat Shakira’s heupen er niet om liegen, en men zegt dat ze een van de heetste Latina vrouwen ter wereld is. De Colombiaanse zangeres is bekend van oorwurmen als Whenever, Wherever; Hips Don’t Lie, en het WK voetbal themalied Waka Waka (This Time for Africa). Ze heeft monumentaal succes genoten op zowel de Spaans- als de Engelstalige markt, met enkele tientallen onderscheidingen, waaronder Grammy’s, Billboard Music Award, zes Guinness World Records, en een Hollywood Star of Fame. Ondertussen zijn enkele van haar bekendere optredens de Live Earth show van 2007 en de Super Bowl LIV halftime show van 2020 naast mede Latina Queen J-Lo. Buiten de muziek om richtte ze de Barefoot Foundation op, die kansarme gemeenschappen helpt met de nadruk op onderwijs.

4. Salma Hayek

De Mexicaans-Amerikaanse actrice Salma Hayak heeft een lange en succesvolle Hollywood-carrière achter de rug. Enkele van haar filmtitels zijn Eternals, Frida en Desperado. Ondertussen bestaan haar televisiekredieten uit 30 Rock, Ugly Betty, Teresa en Un nuevo amanecer. Ze is echter veel meer dan een acteur en een van de meest sexy Latina vrouwen – ze heeft ook verschillende zakelijke ondernemingen. In 2000 startte ze een filmproductiebedrijf genaamd Ventanarosa. Ook richtte ze Nuance by Salma Hayek op, een cosmetica- en huidverzorgingslijn. Op het gebied van filantropie is ze gepassioneerd door vrouwen- en immigrantenrechten en richtte ze samen met Beyonce en Gucci Chime for Change op. Het is een campagne die zich uitspreekt voor gendergelijkheid en geld inzamelt om de zaak te steunen.

5. Selena Gomez

Van voormalig kindsterretje tot succesvolle zakenvrouw en entertainer, Selena Gomez is een van de meest sexy Latina vrouwen. Haar carrière begon in Barney & Friends en is sindsdien van een leien dakje gegaan. Successen zijn onder meer zes studioalbums, meerdere concerttours en producer credits. Ze heeft ook andere acteerrollen zoals Spring Breakers, Monte Carlo, en Only Murders in the Building. Afgezien van amusement richtte ze het merk Rare Beauty op, waarvan één procent van de verkoop naar ondersteuning van de geestelijke gezondheid gaat. Bovendien is ze de oprichter en CIO van Official Wonder Mind, een innovatief mentaal fitnessbedrijf. Ten slotte is ze ook eigenaar van en investeerder in het ijsmerk Serendipity, dat samenviel met haar samenwerking met de K-Pop band Blackpink op het nummer Ice Cream.

6. Alessandra Ambrosio