Top 25 Mooiste Plekken van India

Het prachtige en fabelachtige land India staat bekend om zijn extremen, geschiedenis en enorme diversiteit. Het land is nog steeds een van de populairste reisbestemmingen ter wereld en trekt backpackers, culturele en spirituele zoekers en gewoon mensen op zoek naar een goed feestje aan.

Omdat het ook de geboorteplaats van yoga is, is het geen verrassing dat veel reizigers over de hele wereld een yoga-retraite in India beleven. Hou ervan of haat het, je reis naar India wordt gegarandeerd een van de meest gedenkwaardige ervaringen van je leven.

Hier zijn onze aanbevelingen voor de beste en mooiste plekken om te bezoeken in India.

1. Varanasi – een intrigerende en prachtige stad die door hindoes, boeddhisten en jains als heilig wordt beschouwd

varanasi-india-mooie-plekken

Als je de essentie van de hindoeïstische spiritualiteit wilt bottelen, dan is Varanasi de plek om dat te doen. Wandelen over de ghats langs de rivier de Ganges in deze stad in Uttar Pradesh is geen ervaring die een bezoeker ooit vergeet.

Hoewel deze stad zeer levendig is, gaat het in wezen ook over dood en wedergeboorte. Hier kun je overdag openbare crematieceremonies aan de Ganges bijwonen en ‘s nachts getuige zijn van het hindoeïstische aarti-ritueel. Aarti is een onderdeel van puja (aanbidding) waarbij licht wordt geofferd aan de goden op de verschillende ghats.

Zowel heilige mannen (bekend als sadhus) als baba’s en aghori’s brengen hun dagen door bij de ghats. De sadhus zijn heilige mannen, vaak gehuld in oranje, baba’s zijn zogenaamde spirituele goeroes en aghoris drinken het bloed van de doden en hullen zich in crematie-as.

Ze hebben niet allemaal goede bedoelingen, dus wees voorzichtig. Het is gebruikelijk dat heilige mannen naakt zijn en bedekt met poeder of as, sommigen versieren hun penissen en doen er zelfs kunstjes mee voor toeristen. Varanasi is zeker niet voor zwakzinnigen.

2. Jodhpur – de prachtige en ongelooflijke ‘Blauwe Stad’

jodhpur-blauwe-stad-india-mooie-plekken

Jodhpur in Rajasthan staat bekend als de ‘Blauwe Stad’ omdat veel gebouwen in deze stad in een Brahmaanse blauwe kleur zijn geschilderd. De bewoners deden dit om zich als brahmanen te onderscheiden.

Dit is niet de enige geschiedenis die hier te vinden is, want hier staat ook het prachtige Mehrangarh Fort.

In een van de grootste forten van India bevindt zich de persoonlijke verzameling rijkdommen van Maharaja Gaj Singh II, en dat zijn er heel wat, met in totaal meer dan 15.000 schatten om te bekijken.

Er zijn culturele voorstellingen die de hele dag in verschillende delen van het fort plaatsvinden. Voor wie nog meer geschiedenis wil, is er ook nog het Umaid Bhawan Paleis, het marmeren gebouw Jaswant Thada, en de prachtige Mandore Tuinen.

3. Agra en Taj Mahal – de meeste bekende bezienswaardigheden in India

mooiste-plekken-india

Agra is een niet te missen stop op je rondreis door India. Er zijn veel bezienswaardigheden voor een bezoeker in Agra, waarvan de bekendste natuurlijk de iconische en zeer mooie Taj Mahal is.

Een UNESCO werelderfgoed en een eeuwig symbool van liefde (het werd gebouwd door een keizer ter nagedachtenis aan zijn derde vrouw).

Het witte bouwwerk heeft fijn gedetailleerde interieurs, rustige tuinen en een verzameling andere indrukwekkende gebouwen.

Het Agra Fort is het zustermonument van de Taj Mahal en heeft ook de status van UNESCO erfgoed. Het opvallende fort dateert uit het jaar 1000, maar werd later in de jaren 1500 verbouwd tot paleis.

Op dertien kilometer van het Agra Fort vind je Akbar’s Tombe, een prachtige rood-oker zandstenen tombe en een ander architectonisch meesterwerk.

Er zijn hier tal van geweldige overnachtingsmogelijkheden, van grootse hotels tot geweldige hostels en pensions.

4. Shimla – een prachtige stad in de uitlopers van de Himalaya die een van de beste plaatsen is om te verkennen in India

shimla-india-mooie-plekken

Het prachtige Shimla, een populaire toeristische bestemming in het noordwesten van de Himalaya, wordt ook wel eens de ‘Koningin van de heuvels’ genoemd.

Haar kleurrijke koloniale verleden is nog steeds duidelijk zichtbaar en de stad wordt gekenmerkt door ongewone neogotische gebouwen omgeven door dichte bossen en prachtige uitzichten, die een heel ander gevoel geven dan de rest van India.

‘The Mall’ is de belangrijkste winkelstraat en het middelpunt van de stad waar toeristen en inwoners elkaar graag ontmoeten, winkelen en eten. Dit gebied heeft ook een groot aantal clubs en bars, ideaal voor degenen die een hogere versnelling zoeken.

De Christ Church is ook een bezoek waard – het is de op een na oudste kerk in Noord-India en de glas-in-loodramen zijn ontworpen in een kenmerkende stijl die je nergens anders zult vinden.

Verlaat Shimla ook niet zonder een bezoek aan Jakhu Hill – de hoogste top waar ook veel speelse apen rondhangen die wachten om gevoerd te worden. Vanuit Shimla kun je ook een relatief ongebruikelijke bestemming bezoeken, genaamd Chai.

5. Goa – het beroemde mooie strand en feestoord

goa-india-mooie-plekken

De beroemde idyllische feestplaats mag je niet missen en het is nog steeds een van de populairste plaatsen om te bezoeken in India en ook de mooiste. Goa is de kleinste staat van India en heeft verreweg de mooiste stranden – als je hier bent, wil je daar optimaal gebruik van maken.

Velen noemen Goa een tropisch paradijs en als je hier bent en geniet van de warme temperaturen, het heldere turquoise water en de palmbomen zul je het daar waarschijnlijk mee eens zijn.

Als je je bezoek plant rond het Goa Carnaval dat elk jaar in februari wordt gehouden, word je getrakteerd op drie dagen en nachten muziek, lichtjes, dansers en heerlijk eten.

Dit is wanneer de legendarische koning Momo de staat overneemt en het eiland het centrum van het feest wordt. Oorspronkelijk werd het in de jaren 1800 alleen door de plaatselijke bevolking gevierd, maar nu komen zowel toeristen als plaatselijke bewoners hierheen om zich te vermaken.

6. Mumbai – de bruisende en levendige stad die een van de beroemdste steden is om te bezoeken in India