‘Mislintat is een bijzondere man’ – Voetbal International

Chuba Akpom voelt zich na zijn eerste weken in Amsterdamse dienst al helemaal thuis bij Ajax. Vooral directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft ervoor gezorgd dat de Engelse aanwinst zich welkom voelt in de hoofdstad.

‘Het is een fantastische club met aardige mensen, iedereen is heel vriendelijk. Ik voel me erg welkom’, vertelt Akpom op het clubkanaal van Ajax. ‘Vooral dankzij Sven. Hij heeft me hier wegwijs gemaakt en ontving mijn familie ook met open armen. Hij is een topvent, een heel aardige en bijzondere man’, zegt de Londenaar met Nigeriaanse roots over Mislintat. ‘Ik voel me hier al thuis en elke dag dat ik hier ben, wordt dat gevoel alleen maar sterker.’

Akpom kwam half augustus voor 12,5 miljoen euro over van Middlesbrough, maar moest vervolgens wachten tot zijn werkvergunning rond was voordat hij kon meetrainen en -spelen. Voor de interlandperiode maakte de 27-jarige spits als invaller zijn debuut in het uitduel met Fortuna Sittard (0-0) en nu is hij helemaal klaar…

Lees verder bij www.vi.nl