Martha schrok zich rot na 75 minuten bij Ajax

Ar’jany Martha heeft met volle teugen genoten van zijn debuut in Ajax 1. De twintigjarige linksback kreeg donderdagavond verrassenderwijs een basisplaats tegen FC Volendam (2-0) en werd door het publiek zelfs verkozen tot man van de wedstrijd. Martha vertelt dat hij nauwelijks kon geloven wat zich afspeelde.

Woensdag kreeg hij van assistent-trainer Richard Witschge te horen dat de nieuwe hoofdtrainer John van ’t Schip hem wilde spreken. “Ik dacht meteen: dat is een goed teken. Toen ben ik naar de meeting-ruimte gegaan, hadden we een gesprek en kreeg ik te horen dat ik zou starten. Hij vertelde me wat ik moest doen op het veld”, vertelt Martha een dag later aan Ajax TV.


Artikel gaat verder onder video

Kort voor de wedstrijd voelde de debutant de spanning. “Maar toen ik het eerste fluitsignaal hoorde was het alleen maar focus. Vanaf dat moment had ik geen spanning meer en ging ik gewoon lekker voetballen. Het was een droom voor iedere jongen. Ik kon niet geloven…

Lees verder bij www.fcupdate.nl