Is Liefde op het Eerste Gezicht Echt? Uitleg + 19 Tekenen

Of je nu in de meerderheid bent en gelooft in liefde op het eerste gezicht of denkt dat het allemaal onzin is, met de wetenschap valt niet te twisten en de wetenschap beweert dat liefde op het eerste gezicht in zekere zin echt is.

Het bewijs zit in de chemie. Die band die je voelt is echt, maar er zijn waarschijnlijk een paar belangrijke dingen die je moet weten als je denkt dat je liefde op het eerste gezicht ervaart. En als je niet weet of je het ‘liefde op het eerste gezicht’ virus hebt of niet, lees dan verder om erachter te komen op welke tekenen je moet letten.

Wat betekent liefde op het eerste gezicht?

koppel-man-vrouw

Wat is liefde op het eerste gezicht? Liefde op het eerste gezicht kan eigenlijk gewoon aantrekkingskracht op het eerste gezicht zijn. Nu willen we je niet het gevoel geven dat je zeepbel is gebarsten, maar sommige mensen zouden kunnen zeggen dat liefde op het eerste gezicht alleen aantrekkingskracht op het eerste gezicht zou kunnen zijn, en ze zouden het niet mis hebben.

Mensen kunnen meteen beslissen of ze iemand aantrekkelijk vinden, en zonder die eerste aantrekkingskracht kan liefde op het eerste gezicht niet plaatsvinden. Je hersenen weten precies wat ze willen en kunnen binnen een paar seconden bepalen of het prachtige exemplaar waarmee je aan het praten bent, voldoet. Het is deze reactie die vaak uitmondt in een langdurige relatie.

Hoe ziet ‘liefde op het eerste gezicht’ eruit?

De meesten van ons hebben het wel eens gevoeld. Je gaat nietsvermoedend door met je dag en je leven en dan overvalt het je. Er is maar één blik, één glimlach, één geur nodig. En je bent overdonderd! Het is iets verbazingwekkends.

De mensen om hen heen zijn misschien jaloers of wachten stiekem tot het net zo eindigt als het is begonnen. Maar je weet het nooit met verliefdheid op het eerste gezicht. Het verloop is net zo onvoorspelbaar als het begin.

Er zijn veel mensen die net zo snel op elkaar afknappen als dat ze verliefd werden. En dan is er liefde op het eerste gezicht die eindigt in een duurzaam, liefdevol huwelijk.

Hoe voelt liefde op het eerste gezicht? Liefde op het eerste gezicht’ kan gewoon betekenen dat als je ook maar een glimp van iemand ziet, je weet dat ze de ware voor je kunnen zijn. Het kan de manier zijn waarop ze eruit zien, hun lichaamstaal, hoe ze gekleed zijn, hoe ze ruiken, hoe ze praten, of iets anders waardoor je naar ze toegetrokken wordt.

Is ‘liefde op het eerste gezicht’ echt volgens de wetenschap?

Er is een chemische reactie in je hersenen waardoor je liefde voelt. Is het dus mogelijk om op het eerste gezicht verliefd te worden? Kun je verliefd worden op het eerste gezicht?

Er gebeuren magische dingen als je in de ogen van een ander kijkt. Ze sturen boodschappen naar je hersenen om de aantrekkingskracht te erkennen en gaan dan in een lus in een cyclus. Hoe langer de luscyclus, hoe sterker het gevoel of de aantrekkingskracht voor die persoon.

Ze trekken je naar elkaar toe met behulp van chemie en doen dat zo goed dat ze er zelfs toe kunnen leiden dat je elkaars lippen tegen elkaar houdt – waardoor de chemische reacties die van binnen plaatsvinden worden versterkt.

Dus als iemand erkent dat er chemie is tussen een stel, dan is dat letterlijk.

Kun je echt verliefd worden op het eerste gezicht?

Als neurowetenschappers zich over romantiek buigen, hebben ze een heel andere kijk op de vraag “Is liefde op het eerste gezicht echt?” dan geliefden. Zij denken in termen van neurotransmitters en hormonen. En volgens hen, ja, absoluut ja – is liefde op het eerste gezicht mogelijk.

Het is een soort perfecte storm in onze hersenen. We ontmoeten iemand, er klikt iets en onze hersenen worden overspoeld met chemische stoffen die ons steeds dichter naar die persoon toe trekken. Volgens neurologen die er onderzoek naar hebben gedaan, lijken de hersenen van iemand die op het eerste gezicht verliefd is veel op die van een heroïneverslaafde!

Hoe lang duurt het voordat je verliefd wordt op het eerste gezicht?

liefde-koppel-stel

Volgens onderzoeken geloven mensen wel in liefde op het eerste gezicht. Uit een enquête bleek dat 61 procent van de vrouwen en 72 procent van de mannen gelooft dat je op het eerste gezicht verliefd kunt worden. Ondertussen wordt de tijd die iemand nodig heeft om verliefd te worden volgens onderzoeken vastgesteld op 88 dagen voor mannen en 134 dagen voor vrouwen.

Dit zou kunnen betekenen dat je je op het eerste gezicht tot iemand aangetrokken kunt voelen, en dat je hersenen chemicaliën kunnen afgeven waardoor je maag zich vult met vlinders, maar dat het daadwerkelijk “verliefd” voelen op iemand iets langer kan duren dan één keer kijken.

Weet je niet zeker of je liefde op het eerste gezicht ervaart? Hoe weet je of het liefde op het eerste gezicht is? Hier zijn tekenen om je te helpen bepalen:

1. Je geeft niet om het type en de match

Het maakt je niet uit of jullie allebei perfect bij elkaar passen of fysiek, emotioneel of financieel compatibel zijn. Je weet dat je de persoon echt heel leuk vindt en bent al bezig met het plannen van een toekomst samen. Je bedenkt manieren om je gevoelens te uiten en een kans te geven, ondanks dat je niet genoeg over de persoon weet.

2. Je krijgt ze niet uit je hoofd

Als het echte liefde op het eerste gezicht is, en ze zijn in je gedachten doorgedrongen, geloof ons, dan zullen ze je gedachten niet snel verlaten. Geen denken aan. Je zit permanent aan ze vast in je gedachten. En om eerlijk te zijn, ga je waarschijnlijk genieten van de rit.

3. Je bent nieuwsgierig naar hem of haar

Als je op het eerste gezicht verliefd wordt, wil je meer weten over deze persoon. Je wilt meer te weten komen over wie ze zijn, wat ze doen, wat ze leuk en niet leuk vinden en nog veel meer.

4. Je ervaart een gevoel van vertrouwdheid

Je voelt geen gevoel van vreemdheid bij de persoon. Die persoon kan je troost geven ondanks dat hij of zij een vreemde is. Dit gevoel van vertrouwdheid is een van de love-at-first-sight tekenen. Als je hem of haar ontmoet, voel je je op je gemak om je mening met hem of haar te delen en met hem of haar te communiceren.

5. Je kunt niet stoppen aan hem of haar te denken

In de liefde verliezen mensen vaak het besef van tijd en ruimte. Ze zijn verloren in hun wereld. Als dit ook bij jou gebeurt voor de persoon die je net hebt ontmoet en je kunt hem of haar niet uit je hoofd zetten, betekent dit dat je op het eerste gezicht verliefd bent geworden.

6. Je lichaamstaal verandert

Heb je je gerealiseerd dat je veel glimlacht in hun buurt? Begin je met je haar te spelen of kijk je hoe je schouders ontspannen als je bij hen in de buurt bent? Als je op het eerste gezicht verliefd bent, zal je lichaamstaal waarschijnlijk veranderen in de buurt van deze persoon.

7. Je voelt je hart sneller kloppen

Vergelijkbaar met vlinders in je buik, als je ook het gevoel hebt dat je hart overslaat, is dit een duidelijke indicatie van een van de lichamelijke symptomen van liefde op het eerste gezicht. Je hart klopt snel en je wilt je gevoelens voor de persoon eruit flappen.

8. Je ziet niemand anders

Whats Up Hello GIF by Amazon Prime Video

Als je op het eerste gezicht verliefd wordt, houdt de rest van de wereld, behalve deze persoon, op te bestaan. Je kunt niemand anders in de kamer zien behalve hem of haar, omdat op dit moment niemand anders ertoe doet.

9. Je krijgt een plotselinge drang om hem of haar te zien/ontmoeten

Een van de tekenen van liefde op het eerste gezicht is dat je die persoon de hele tijd wilt ontmoeten. Je kunt ze niet uit je hoofd houden en niet stoppen met ze te ontmoeten en je blijft maar manieren en smoesjes bedenken om ze weer te zien.

10. Je voelt je ontspannen om hem of haar heen

Het is een gevoel dat je niet kunt uitleggen. Ook al voel je je nerveus in hun buurt en voel je de vlinders in je buik, toch voel je je ontspannen en veilig in hun buurt. Je hebt het gevoel dat je jezelf kunt zijn als je bij hen in de buurt bent.

11. Je vindt ze extreem aantrekkelijk

Je waardeert hoe ze eruit zien. Je vindt hun persoonlijkheid en uiterlijk aantrekkelijk. Schoonheid is subjectief en wat jou bevalt, bevalt anderen misschien niet. Dus ook al hebben je vrienden een andere mening dan jij, ze zijn het enige waar je aan kunt denken.

12. Je voelt vlinders/ spanning in de maag

Die koppelaarschemicaliën zijn weer bezig, deze keer adrenaline in je aderen aan het afgeven zodat je alle ‘feels’ krijgt wanneer het vrijkomt. En als de chemie haar liefde op het eerste gezicht trucje met je uithaalt, kun je krachtige vlinders verwachten.

13. Je krijgt ook aandacht

Het gaat gepaard met het feit dat de andere persoon datzelfde gevoel vrijwel onmiddellijk beantwoord, waardoor het een moment van gedeelde genegenheid wordt. Als er echt sprake is van wederzijdse liefde op het eerste gezicht en niet alleen van verliefdheid of aantrekkingskracht op het eerste gezicht, dan krijg je ook aandacht van die persoon.

14. Het voelt alsof je hem of haar al eerder hebt ontmoet

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je iemand al eerder hebt ontmoet, en het gaat gepaard met een aantal van de andere tekenen van liefde op het eerste gezicht, dan is de kans groot dat het liefde op het eerste gezicht is.

15. Je bent in de war door je reactie

koppel-zoenen

Je voelt je aangetrokken tot deze persoon en je weet gewoon niet waarom, omdat hij of zij ver van je ‘norm’ is, maar je voelt je zo tot hem of haar aangetrokken.

16. Je glimlacht terwijl je aan hen denkt

Als je vaak glimlacht terwijl je aan hen denkt, is dat gevoel van euforie ook een teken van liefde op het eerste gezicht. Liefde gaat over het gevoel van geluk en vervulling in het leven, en als de persoon die je ziet je dat kan geven, is er niets mooiers dan dat.

17. Je wordt gedwongen om met ze te praten

Dus je magische chemische kracht heeft je aangetrokken, deze persoon onder je aandacht gebracht, je een raar gevoel gegeven en nu heb je een onstuitbaar verlangen om met hem of haar te gaan praten, ondanks dat je een nerveus wrak bent. Yup, dat is liefde op het eerste gezicht.

18. Je visualiseert jezelf met hen

Je vindt ze niet alleen aantrekkelijk, maar je wilt ook je tijd met ze doorbrengen. Je denkt aan een toekomstige relatie en wilt jullie toekomst samen. Als het gaat om liefde op het eerste gezicht, is een van de tekenen dat je begint te visualiseren dat je samen bent en dat je die persoon in je toekomst ziet, dat je iets met elkaar hebt. Als gedachten aan samenzijn door je hoofd gaan en je al een gelukkig beeld hebt geschetst, dan is het liefde.

19. Je voelt je synchroon

Je hebt deze persoon nog maar net ontmoet, maar je voelt je al synchroon met hem of haar, alsof jullie al heel lang op één lijn zitten. Dit kan een van de tekenen zijn dat je op het eerste gezicht verliefd bent geworden.

Signalen dat het GEEN liefde op het eerste gezicht is

Liefde op het eerste gezicht begint meestal met fysieke aantrekkingskracht en soms kan alleen kortstondige aantrekkingskracht verward worden met liefde. Dus, tenzij je de solide tekenen hierboven ervaart, moet je niet geloven dat het liefde op het eerste gezicht is.

Als je alleen houdt van de manier waarop ze liefhebben, lopen of praten, is de kans kleiner dat de relatie een succes wordt. Zorg er dus voor dat je zeker bent van je gevoelens voordat je de eerste stap zet.

Tot slot

Hier is de waarheid, liefde op het eerste gezicht betekent niet dat je ‘de ware’ hebt ontmoet. Het betekent dat jullie de potentie en de hulp van jullie gezamenlijke chemie hebben om jullie lang genoeg aan elkaar te verbinden om elkaar te leren kennen en te bepalen of jullie een duurzame relatie kunnen opbouwen.

Dit is goed nieuws voor alle andere gevallen; het is prima als je geen liefde op het eerste gezicht voelt. Je hebt nog steeds evenveel kans om eerst samen een