LGIM gelooft niet in ‘onbevlekte desinflatie’

Steeds meer economen gaan uit van een zachte landing van de Amerikaanse economie, oftewel een ‘onbevlekte desinflatie’. LGIM ziet dat anders, volgens de vermogensbeheerder moet de Fed een recessie veroorzaken om de inflatie op de lange termijn in goede banen te leiden.

LGIM gelooft niet in ‘onbevlekte desinflatie’Volgens Emiel van den Heiligenberg, hoofd Asset Allocation bij LGIM, is de huidige rente onhoudbaar in de economie van vandaag. Hogere yields zullen kapitaaluitgaven remmen, een hefboomwerking blootleggen, kosten voor schulddienstverlening voor huishoudens met een laag inkomen verhogen en de verdisconteringsfactor voor de waardering van activa verhogen. Daarbij zou de hoge rente voelbaar moeten zijn op de vastgoedmarkt, volgens Van den Heiligenberg. Dit zou het consumentenvertrouwen verminderen en een negatief welvaartseffect hebben.

“Uit de Senior Loan Officers survey blijkt dat kredietvoorwaarden aangescherpt worden. Die zullen uiteindelijk de economie verstikken”, aldus Van der Heiligenberg. Toch is er nu…

Lees verder bij www.cashcow.nl