Top 30 Knapste en Meest Sexy Mannen ter Wereld (2023)

Meer dan sexy, deze mannen beïnvloeden en vormen de wereld van film, muziek, media en kunst met hun creaties, liefdadigheidswerk en pro-milieu acties.

Zonder verder uitstel, dit zijn de knapste en meest sexy mannen van 2023.

1. Harry Styles

Beroep: Zanger
Geboortedatum: 1 februari 1994
Nationaliteit: Brits
Sterrenbeeld: Waterman
Lengte: 6′ 0″ (1,83 m)

In 2016 door The Sun uitgeroepen tot de 6e meest sexy man ter wereld, werd Harry Styles in het tijdschrift Vogue van 2021 officieus ‘The Sexiest Singer Alive’ genoemd.

Geliefd bij zowel vrouwen, mannen, trans, androgyne en genderneutrale mensen, is de Britse hartenbreker, eindelijk gerijpt tot een fijne man.

Niet langer alleen een boyband hunk, de ex. One Direction zanger de meest sexy man ter wereld op dit moment.

2. Chris Hemsworth

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 11 augustus 1983
Nationaliteit: Australisch
Sterrenbeeld: Leeuw
Lengte: 6′ 3″ (1,91 m)

De Australische hunk wordt beschouwd als een van de heetste mannen in de bioscoop sinds hij de rol van Thor op zich heeft genomen.

Beroemd om zijn rol als Thor in The Avengers serie, is deze sexy man op de Australische schermen te zien sinds zijn eerste rollen in Home and Away in de vroege jaren 2000.

Tegenwoordig is Chris Hemsworth een van de best betaalde acteurs in de industrie en een naam die de harten van mensen doet wegsmelten.

3. Dwayne Johnson

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 2 mei 1972
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 6′ 5″ (1,95 m)

Dwayne Douglas Johnson, ook bekend onder zijn ringnaam The Rock, is een Amerikaans acteur, zakenman en voormalig professioneel worstelaar.

Dwayne wordt ook algemeen beschouwd als een van de grootste professionele worstelaars ooit.

De Hollywoodster werd in 2016 door People Magazine op hun jaarlijkse cover gekroond tot ‘Sexiest Man Alive’ en bleef sindsdien aan de top.

4.Brad Pitt

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 18 december 1963
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Boogschutter
Lengte: 5′ 11″ (1,80 m)

William Bradley Pitt is een Amerikaans acteur, filmproducent en een van ’s werelds meest geliefde Hollywoodsterren.

Sinds zijn optreden in Thelma & Louise in 1991 is Brad Pitt een enorme hartenbreker voor fans over de hele wereld.

Brad Pitt’s prijzen omvatten een Academy Award, een British Academy Film Award, twee Golden Globe Awards, twee Screen Actors Guild Awards en een Primetime Emmy Award.

5. Idris Elba

Beroep: Acteur, DJ
Geboortedatum: 6 september 1972
Nationaliteit: Brits
Sterrenbeeld: Maagd
Lengte: 6′ 2″ (1,88 m)

Idrissa Akuna “Idris” Elba OBE, bekend als Idris Elba, is een Engels acteur, producent en muzikant, door People Magazine uitgeroepen tot de Sexiest Man Alive in 2018.

Elba speelde de hoofdrol als Stringer Bell in HBO’s “The Wire” en in films als “Molly’s Game,” “The Jungle Book,” “Avengers: Infinity War,” en Nelson Mandela in de biografische film Mandela: Long Walk to Freedom.

Idris’ acteervaardigheden hebben vier Golden Globe nominaties en vijf Primetime Emmy nominaties opgeleverd.

Als Idris niet acteert, verscheurt hij de dansvloer als DJ Big Driis en de harten van zijn fans.

6. Michael B. Jordan

Beroep: Acteur, Filmproducent
Geboortedatum: 9 februari 1987
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Waterman
Lengte: 6′ 0″ (1,83 m)

Michael Bakari Jordan is een Amerikaanse acteur en filmproducent, door People Magazine gekozen als de Sexiest Man Alive in 2020.

Naast een goed uiterlijk dragen Jordan’s activisme en steun voor de ‘Black Lives Matter’ beweging bij aan zijn charisma.

En de inspanning van zijn productiemaatschappij om Hollywood meer rekening te laten houden met de wereldproblemen hielp hem te cementeren als de Sexiest Man Alive.

Michael B. Jordan is bekend om zijn rollen als schietpartij-slachtoffer Oscar Grant in het drama Fruitvale Station en bokser Donnie Creed in Creed.

Vooral zijn rol als Erik Killmonger in Black Panther liet de wereld zijn sexy lichaamsbouw zien en lanceerde hem als een van de meest sexy mannen in leven.

7. Paul Rudd

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 6 april 1969
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Ram
Lengte: 5′ 10″ (1,77 m)

Paul Stephen Rudd, bekend als Paul Rudd, is een Amerikaans acteur en filmmaker en een van de grappigste en vriendelijkste hoofdrolspelers in Hollywood.

Uitgeroepen tot de ‘Sexiest Man Alive voor 2021’ door het tijdschrift People, kreeg Paul in juli 2015 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Hij werd ook opgenomen in de Top 100 Sexiest Celebrities door Forbes in 2019.

8. Henry Cavill

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 5 mei 1983
Nationaliteit: Brits
Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 6′ 1″ (1,86 m)

Henry William Dalgliesh Cavill is een Britse acteur die vooral bekend is door zijn Superman rol in de Justice League serie en Geralt of Rivia in de Netflix fantasy serie The Witcher.

Henry Cavill heeft niet alleen bovenmenselijke sexy looks, maar hij is ook een van de heetste namen in Hollywood op dit moment.

Henry’s vertolking van Charles Brandon in Showtime’s The Tudors en Sherlock Holmes in de Netflix film Enola Holmes rechtvaardigen de titel van een van de meest sexy mannen van dit moment.

9. Jamie Dornan

Beroep: Acteur, Model, Muzikant
Geboortedatum: 1 mei 1982
Nationaliteit: Brits-Noord-Ierland
Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 5′ 11″ (1,80 m)

James Peter Maxwell Dornan is een acteur, model en muzikant uit Noord-Ierland.

En, ondanks dat hij meestal plechtige en standvastige personages uitbeeldt, heeft de Fifty Shades-acteur en het model een enorme opschudding veroorzaakt op het scherm.

De Britse acteur is vooral bekend om zijn sexy rol als Christian Grey en staat al sinds 2001 voor de camera en werkte als Calvin Klein model – nu weet je waar die sexiness vandaan komt.

10. Zac Efron

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 18 oktober 1987
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Weegschaal
Lengte: 5′ 8″ (1,73 m)

Disney aluin Zachary David Alexander Efron is een Amerikaanse acteur die sinds het begin van de jaren 2000 wordt geprezen als een hete mannelijke en Holywood beroemdheid.

De sexy man kan zingen, dansen en acteren, zoals prachtig getoond in films als Hairspray, The Greatest Showman en Me and Orson Welles.

11. Jason Statham

Beroep: Acteur, Producent
Geboortedatum: 26 juli 1967
Nationaliteit: Brits
Sterrenbeeld: Leeuw
Lengte: 5′ 10″ (1,78 m)

Jason Statham is een Britse acteur die vooral bekend staat om het spelen van “de antiheld die iedereen aanbidt,” rollen die hem onder zijn fans de “sexy man” prijs bezorgden.

Statham begon in zijn jeugd recreatief Chinese vechtsporten, kickboksen en karate te beoefenen en is een van de leidende actiefiguren in Hollywood.

De Britse acteur en producent was te zien in blockbuster films als de Fast & the Furious serie, The Italian Job, en Lock, Stock, Two Smoking Barrels, waarin hij zijn stunts en podiumgevechten uitvoert.

12. George Clooney

Beroep: Acteur
Geboortedatum: 6 mei 1961
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 5′ 11″ (1,80 m)

George Timothy Clooney is een Amerikaanse acteur en filmmaker die door fans wereldwijd tweemaal tot Sexiest Man Alive is uitgeroepen vanwege zijn zilveren vos uiterlijk en charmante persoonlijkheid.

De Australische acteur en producent begon op het scherm met zijn eerste rol als Dr. Doug Ross in ER in de jaren ’90.

Clooney ontvangt talrijke acteerprijzen, waaronder een British Academy Film Award, vier Golden Globe Awards, vier Screen Actors Guild Awards en twee Academy Awards.

Naast acteervaardigheden is Clooney een activist, een voorvechter van mensenrechten, een echte alleskunner, en een sexy man.

13. Robert Downey Jr.

Beroep: Acteur, Producent
Geboortedatum: 4 april 1965
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Ram
Lengte: 5′ 8″ (1,74 m)

Robert John Downey Jr. is een Amerikaans acteur en producent, gekenmerkt door populair succes in zijn jeugd, gevolgd door een periode van drugsmisbruik en juridische problemen.

Uiteindelijk draaide Robert Downey Jr. zijn leven om en werd hij een van Hollywoods meest gerespecteerde en meest sexy acteurs.

Beroemd om zijn rollen als Sherlock Holmes en Tony Stark in de Iron Man serie, werd Downey in 2008 geëerd door Time Magazine’s “Time 100”, een jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

14. Jared Leto

Beroep: Acteur, Muzikant
Geboortedatum: 26 december 1971
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Steenbok
Lengte: 5′ 11″ (1,80 m)

Jared Joseph Leto is een Amerikaanse acteur, muzikant en superster op zich, bekend om zijn unieke manier van acteren in extreme poolrollen.

Deze hunk heeft veel bereikt, van acteren in blockbusterfilms tot het uitverkopen van arena’s met zijn band.

Je kunt hem betrappen op het spelen van de Joker in Suicide Squad of het poseren voor Gucci campagnes – hij doet het allemaal.

Jared Leto heeft in drie decennia talloze onderscheidingen gekregen, waaronder een Academy Award en een Golden Globe Award.

15. Bradley Cooper

Beroep: Acteur, Filmmaker
Geboortedatum: 5 januari 1975
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Steenbok
Lengte: 6′ 1″ (1,85 m)

Bradley Charles Cooper is een Amerikaans acteur, filmmaker, en ontvanger van diverse onderscheidingen zoals een British Academy Film Award, twee Grammy Awards, negen Academy Awards, zes Golden Globe Awards, en een Tony Award.

Jaren voor zijn eerste regisseursrol in de remake van A Star is Born stal Bradley Cooper al harten op het scherm.

Uitblinkend in acteren, zingen en dansen, kan deze getalenteerde man alles onder de zon – geen wonder dat hij gezien wordt als een van de meest sexy mannen van dit moment.

16. Johnny Depp

Beroep: Acteur, Filmproducent, Muzikant
Geboortedatum: 9 juni 1963
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Tweelingen
Lengte: 5′ 10″ (1,78 m)

John Christopher Depp II is een Amerikaanse acteur, producent, muzikant en knappe man.

Hij ontving meerdere prijzen, waaronder een Golden Globe Award, een Screen Actors Guild Award en drie Academy Awards.

En, met twee BAFTA-awards, is John Depp zonder twijfel een getalenteerd acteur.

De Amerikaanse acteur heeft de harten doen smelten sinds zijn eerste rol als agent Tom Hanson in de’ jaren 80 show 21 Jump Street en Edward Scissorhands in 1990.

Maar wij denken dat wat John Depp een plaats bezorgde in De VOU’s top 50 sexy mannen van 2023, zijn rol was als kapitein Jack Sparrow.

17. Tyson Beckford

Beroep: Model, Acteur
Geboortedatum: 19 december 1970
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Boogschutter
Lengte: 6′ 0″ (1,83 m)

Tyson Beckford is een Amerikaans model en acteur die vooral bekend is als Ralph Lauren Polo model.

Tyson Beckford is echter meer dan een ongelooflijk knap model; hij was ook de presentator van beide seizoenen van het Bravo-programma Make Me a Supermodel.

Tegenwoordig wordt Tyson Beckford beschouwd als een van de meest invloedrijke supermodellen aller tijden en een sexy mannelijk voorbeeld voor jongere fans die ernaar streven ooit scherm- en stijllegendes te worden.

18. Ryan Gosling

Beroep: Acteur, Muzikant
Geboortedatum: 12 november 1980
Nationaliteit: Canadees
Sterrenbeeld: Schorpioen
Lengte: 6′ 0″ (1,84 m)

Ryan Thomas Gosling is een Canadese acteur en een van de originele kinderen in de Mickey Mouse Club.

Maar wat Ryan de titel van sexy man onder fans wereldwijd heeft opgeleverd zijn zijn opvallende rollen als Noah in The Notebook en Jacob in Crazy, Stupid, Love.

Als hij niet genomineerd wordt voor Academy Awards of achtervolgd wordt door fans, speelt Gosling in zijn indieband, Dead Man’s Bones.

19. Leonardo DiCaprio

Beroep: Acteur, Filmproducent
Geboortedatum: 11 november 1974
Nationaliteit: Amerikaanse
Sterrenbeeld: Schorpioen
Lengte: 6′ 0″ (1,84 m)

Leonardo Wilhelm DiCaprio is een Amerikaans acteur en producent, bekend om zijn werk als hoofdrolspeler in biopics en periodieke films.

Van Romeo + Juliet tot The Wolf of Wall Street, Leonardo DiCaprio is al sinds de jaren ’90 een hartenbreker.

Een knappe man, Leonardo is niet alleen een Academy Award-winnende acteur, maar ook een fervent activist en milieuactivist.

Met talrijke onderscheidingen, waaronder een Academy Award, een British Academy Film Award en drie Golden Globe Awards, is hij een van de beste en meest sexy mannen in het spel.

20. Taika Waititi

Beroep: Acteur, filmregisseur
Geboortedatum: 16 augustus 1975
Nationaliteit: Nieuw-Zeeland
Sterrenbeeld: Leeuw
Lengte: 6′ 0″ (1,84 m)

Taika David Cohen ONZM, professioneel bekend als Taika Waititi, is een Nieuw-Zeelandse filmmaker, acteur en komiek.

De knappe Taika Waititi uit Nieuw-Zeeland pronkt graag met zijn naaktfoto’s, want deze ster weet hoe hij naakt moet poseren, tot groot genoegen van veel mensen die veel van hem houden.

Taika ontvangt een Academy Award, een BAFTA Award en een Grammy Award.

Hij kreeg ook twee nominaties bij de Primetime Emmy Awards, waardoor hij een van de meest begeerde en meest sexy mannen van het Euraziatische continent is.

21. Keanu Reeves