Alles over Karel Gerlach (Leeftijd, Vermogen, Relaties)

Karel Gerlach (30) is momenteel een van de meest populaire zangers van Nederland. Met Goldband scoort hij de ene hit naar de andere, waaronder het nummer Stiekem dat hij samen met zijn huidige vriendin Maan (27) maakte. Het gaat goed met Karel Gerlach, maar wie is deze goedlachse jongen nu eigenlijk? Dit is Karel Gerlach.

  • Volledige naam: Karel Léon Gerlach
  • Geboortedatum: 16-10-1993
  • Geboorteplaats: Den Haag
  • Beroep: Zanger
  • Relatie met: Maan de Steenwinkel

Karel Gerlach jonge jaren

karel-gerlach-vroeger

Karel Gerlach werd op 16 september 1993 geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Hij is de zoon van twee ouders die beide dol zijn op muziek. Zijn moeder zong in een jazzbandje dat regelmatig bij hem thuis oefende. Karels vader was op zijn beurt heel bedreven op de piano en de viool. Hij ging dan ook vaak slapen met de muziek van zijn ouders op de achtergrond.

Karel Gerlach studeerde muziekproductie, maar deed daar lange tijd niets mee. Om rond te komen besloot hij net als zijn vader om stukadoor te worden. Dit is waar zijn carrière uiteindelijk een flinke wending zou nemen. Op de bouw ontmoette hij Milo Driessen en Boaz Kok. Samen besloten ze de muziekgroep Goldband op te richten. De naam was geïnspireerd op een merk stucgips.

Karel Gerlach de zanger van Goldband

karel-gerlach-naakt

De drie vrienden Karel, Milo en Boaz wilden een manier vinden om meer te verdienen dan dat ze deden als stukadoor. Karel Gerlach maakte een aantal beats waarop de drie vrienden samen verder improviseerden. In de boerderij van de opa en oma van Milo Driessen schreven ze hun eerste nummers. Allereerst Dun Smeren Geld Verdienen en daarna Uber Uber. Goldband is geboren.

Uber Uber is een nummer dat gaat over de Uber die je pakt na een afterparty. Het aanstekelijke nummer was redelijk populair. Maar het nummer Witte Was zorgde pas echt voor een doorbraak. Dankzij dit nummer over drugs werd de band plotseling overal uitgenodigd. Het feit dat de DJ Job Jobse het nummer Mijn Stad regelmatig draaide, maakte het succes compleet.

Het succes van Goldband is te verklaren door een aantal dingen. De jongens zien er met hun mullets, tattoos en snorretjes anders uit dan andere bands. Maar ook de muziek is anders. Milo Driessen noemt de muziek eclectische nederpop. Het heeft invloeden uit de jaren tachtig, maar ook een beetje disco en zelfs trance.

De coronacrisis voor Goldband

Goldband boekt het ene na het andere optreden wanneer we te maken krijgen met de coronacrisis. Goldband kan niet meer optreden. Toch gaan de heren niet bij de pakken neerzitten. Ze nemen de tijd om een paar nieuwe nummers op te nemen waaronder De Langste Nacht. Dit nummer gaat over een lange nacht doorhalen na corona.

Dit nummer spreekt bij heel wat jongeren tot de verbeelding en zorgt alleen maar voor nog meer populariteit van de band. Het nummer Noodgeval wordt vervolgens ook een absolute hit en Goldband staat op elk festival. Ze winnen bovendien een aantal prestigieuze muziekprijzen waaronder de Popprijs in 2023 die ze op Noorderslag in ontvangst nemen.

Goldband in opspraak

Begin 2023 kwamen er beelden naar buiten van een concert van Goldband. Hierop zou te zien zijn dat Milo Driessen op het podium cocaïne gebruikt. Veel mensen reageerden hierop geschokt. De band is namelijk vooral populair bij jonge aanhangers. Veel mensen vinden dat drugsgebruik een slechte invloed zou hebben op deze doelgroep.

Karel Gerlach vond dat de ophef een beetje overdreven was. Maar samen met de band is toch besloten om hun drank- en drugsgebruik op de bühne wat te beperken. Het is uiteindelijk toch geen goed voorbeeld voor de fans.

Karel Gerlach soloproject

karel

Voor Karel Gerlach houdt het leven niet op bij Goldband. Volgens de populaire zanger is de muziekwereld heel onzeker, je moet dus altijd iets achter de hand houden. Zo heeft hij altijd het idee gehad dat hij altijd nog een broodjeszaak kan openen. De namen voor de broodjes heeft hij zelfs al in zijn hoofd. Maar Karel Gerlach heeft nog een ander soloproject.

Karel is al sinds vroeger gek op techno en trance. Hij is dan ook regelmatig op een hardstyle-feestje te vinden. Het was dan ook maar een kleine stap naar een eigen trance/techno plaat. Onder de naam DJ Car Keys bracht Karel een snoeihard techno-nummer uit onder het label van KI/KI.

Karel Gerlach relatie status

wie-is-karel-gerlach

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Karel Gerlach al een tijdje een relatie heeft met de Nederlandse zangeres Maan de Steenwinkel. De twee kenden elkaar al een tijdje, maar er begon pas wat op te bloeien toen ze samen de studio in gingen om het nummer Stiekem te maken.

Maan van The Voice of Holland

karel-maan-selfie

Maan is al een paar jaar een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld. De jonge zangeres die woonachtig is in Amsterdam deed in 2015/2016 mee aan het nu omstreden televisieprogramma The Voice of Holland. Haar prachtige stem en goede stage performance zorgden ervoor dat ze als winnaar uit de bus kwam.

Haar eerste single was Perfect World waarmee ze direct de hitparades besteeg. Ze maakte in de afgelopen jaren heel wat hits. Met de song Hij is van mij stond ze 7 weken op nummer 1 in de Single top 10. Andere bekende hits van Maan zijn Ze huilt maar ze lacht, Blijven slapen en Stiekem.

Maan en Karel Gerlach in een relatie

romantische-foto-karel-gerlach-maan

Tijdens de opnames van Stiekem besloten Karel Gerlach en Maan samen op date te gaan en de rest is geschiedenis. Het is voor buitenstaanders niet moeilijk om te zien hoe verliefd de twee op elkaar zijn. Als samen het nummer Stiekem ten gehore brengen spatten de vonken er vanaf. Die passie en chemie is ook de luisteraar niet ontgaan. Het nummer Stiekem was in 2022 het populairste nummer op