Alles over Topvoetbalster Jill Roord (Huidige Relatie en Meer)

In de wondere wereld van het vrouwenvoetbal heeft Jill Jamie Roord haar eigen stempel gedrukt. Geboren op 22 april 1997 in Oldenzaal, Nederland, heeft deze talentvolle voetbalster een opmerkelijke reis afgelegd, beginnend in de straten van Oldenzaal tot de groene velden van de Duitse Bundesliga-Frauen bij VfL Wolfsburg. Laten we eens dieper ingaan op het leven en de carrière van Jill Roord.

Jeugd

jill-roord-moeder
Bron: instagram @jillroord

Jill Roord is geen onbekende naam in de voetbalwereld. Ze komt uit een sportieve familie, met een moeder die basketbal speelde en een vader, René Roord, die zelf een professionele voetballer was. Het is dan ook geen verrassing dat Jill al op jonge leeftijd haar passie voor voetbal ontdekte. Op de leeftijd van vijf jaar sloot ze zich al aan bij een lokale voetbalclub en begon ze haar reis in de voetbalwereld.

Een pionier in vrouwen- en mannenvoetbal

jill-roord-foto
Bron: instagram @jillroord

Wat Jill Roord onderscheidt, is haar vastberadenheid en vasthoudendheid. Ze was de eerste vrouw die zich bij een jongensteam voegde bij een betaahttps://lifeafterfootball.eu/wp-content/uploads/2023/07/JillRoord-header-1940×920-1-1920×911.jpgld voetbalorganisatie, Quick, en werd al snel de aanvoerder van het jongensteam C1. Haar talent en doorzettingsvermogen leidden haar naar de wereldwijde schijnwerpers toen ze op 17-jarige leeftijd met het Nederlandse nationale team naar Canada ging voor het WK.

In 2017 behaalde ze een hoogtepunt toen ze op 20-jarige leeftijd met het Nederlandse vrouwenteam Europees Kampioen werd in eigen land. Dit markeerde het begin van een reeks succesvolle clubtransfers. Ze tekende aanvankelijk een tweejarig contract bij Bayern München en maakte vervolgens de overstap naar Arsenal voordat ze zich uiteindelijk vestigde bij VfL Wolfsburg.

Vermogen

jill-roord-strand
Bron: instagram @jillroord

Het vrouwenvoetbal heeft de afgelopen jaren stappen gezet richting financiële gelijkheid, maar er is nog een lange weg te gaan. In 2019 werden de bedragen voor deelname aan het EK onthuld, waaruit bleek dat mannelijke spelers €4000 per wedstrijd ontvingen, terwijl vrouwelijke spelers slechts €750 kregen. Pas vanaf 1 juli 2022 begonnen de vrouwelijke spelers dezelfde vergoeding van €4000 per wedstrijd te ontvangen.

Echter, de loonkloof tussen mannen- en vrouwenvoetbal blijft aanzienlijk, en Jill Roord’s verhaal weerspiegelt dit. Ze kreeg een lucratief aanbod van FC Barcelona, maar helaas werd de transfer geblokkeerd, en ze kon niet genieten van het riante salaris dat haar in het vooruitzicht werd gesteld.

Hechte band met broers

jill-roord-met-broers
Bron: instagram @jillroord

Buiten het voetbal heeft Jill een liefdevolle band met haar familie, inclusief haa