Is mijn Ex over mij Heen? 40x Duidelijke Signalen

Jullie hebben het uitgemaakt, maar is het echt voorbij? Dit zijn de tekenen dat je ex verder is gegaan – of niet. Als je daar eenmaal achter bent, moet jij ook verder gaan.
tekenen dat je ex verder is gegaan

Het is niet omdat jullie uit elkaar zijn, dat het over is. Je kunt na een relatiebreuk maandenlang stilstaan bij de pijn en zelfs verlangen naar je ex. Maar als je de tekenen herkent dat je ex verder is gegaan, kun je zelf misschien sneller verder.

Als je weet dat je ex niet meer naar je verlangt, kan dat je de motivatie geven om verder te gaan en los te laten. Als je onzeker bent over hun gevoelens, kan dat je tegenhouden.

Natuurlijk kun je je ex niet sms’en om te vragen of ze verder is gegaan zonder wanhopig of behoeftig over te komen. Leer dus in plaats daarvan de tekenen te herkennen dat je ex verder is gegaan. Ga dan zelf verder.

Hoe herken je de tekenen dat je ex verder is gegaan?

koppel-ex-verdriet-vrouw

Zonder meteen aan je ex te vragen of hij/zij je terug wil of dat hij/zij verder is gegaan, is het eigenlijk vrij eenvoudig om erachter te komen of hij/zij verder is gegaan of niet. Het enige wat je nodig hebt is een goed oog en wat speurvaardigheden op sociale media.

Door elk hulpmiddel dat je tot je beschikking hebt te gebruiken, kun je snel en zonder al te veel werk de tekenen ontdekken dat je ex verder is gegaan. Je kunt naar sociale media kijken om de huidige status van je ex te bepalen. Door gewoon door hun feed te scrollen kun je afleiden of ze nog steeds aan jullie relatie vasthouden of niet.

Naast sociale media zijn ook gemeenschappelijke vrienden een geweldige informatiebron. Nu wil je je vrienden niet dwingen om een kant te kiezen, maar door gewoon te vragen hoe het met ze gaat, kun je veel te weten komen.

Kijk ook naar je interacties met hen om erachter te komen of je ex verder is gegaan. Hoe spreken ze je aan? Hoe is het als je ze tegenkomt, of als je je sweatshirt bij hen gaat terughalen?

Houd je ogen open en wees alert op tekenen dat je ex verder is gegaan.

De subtiele maar duidelijke tekenen dat je ex verder is gegaan

Nu je weet waar je moet zoeken naar de tekenen dat je ex verder is gegaan, kun je leren wat die tekenen eigenlijk zijn. Sommige zijn vrij duidelijk. Andere kunnen subtiel zijn en moeilijker te analyseren, dus let goed op. In een mum van tijd weet je zeker of je ex verder is gegaan of niet.

1. Ze hebben geen contact met je opgenomen

Na de breuk heeft je ex niet geprobeerd contact met je op te nemen, en jij bent het altijd die contact probeert op te nemen. Misschien willen ze niets met je bespreken, of hebben ze geen reden gevonden om terug te kijken of iets op te lossen.

Bovendien hebben ze misschien zelfs hun nummer veranderd, of zijn ze gewoon niet beschikbaar om te praten. Zelfs je voicemail met het aanbod om vrienden te blijven is onbeantwoord gebleven.

Waar het op neerkomt is dat als ze zich hadden willen verzoenen, ze jou wel hadden opgezocht. Dit is dus een van de belangrijkste tekenen dat je ex verder is gegaan.

2. Ze reageren niet op je berichten

telefoon-social-media-contact

Als je ex geen contact zoekt en je berichten actief vermijdt, dan is hij of zij zeker over je heen. Een ex met gevoelens zal altijd op je reageren.

Maar als je contact met ze opneemt om te vragen hoe het met ze gaat, zelfs als vriend, en ze antwoorden niet, dan is het helemaal over voor ze.

3. Het ging al uit voordat het echt uit was

Uit elkaar gaan is niet altijd wederzijds, en als je ex de keuze al gemaakt had en het na een paar weken of zelfs maanden uitmaakte, is de kans groot dat hij of zij al over je heen was voordat het echt uit was.

Dit is een belangrijk teken dat je ex verder is gegaan. Relaties duren langer dan ze zouden moeten duren omdat mensen pas echt iemand kunnen dumpen als ze hun situatie helemaal zat zijn. Als de dingen niet goed voelden voordat ze je ex werden, dan zijn hun gevoelens dat nu ook niet meer.

4. Je ex is met andere mensen gaan daten

Een andere duidelijke (niet te vergeten pijnlijke) aanwijzing dat je ex verder is gegaan, is dat hij of zij andere mensen is gaan daten. Je ziet ze bijvoorbeeld naar dat chique restaurant gaan waar jullie altijd al naartoe wilden toen jullie nog verkering hadden. Maar deze keer hebben ze een andere persoon naast zich. Ze zien er gelukkig en verliefd uit.

Als ze met andere mensen zijn gaan daten, is het duidelijk dat ze verder zijn gegaan. Je kunt wederzijdse vrienden naar hen vragen en zij vertellen je over hun datinggewoonten en huidige vlammen. Als ze duidelijk gelukkig zijn met iemand met wie ze daten, dan is dat een duidelijk teken dat jij uit beeld bent – en er geen weg terug is.

5. Jullie zijn niet meer vebonden via social’s

Op een dag open je je social media account en ze verschijnen niet meer in je feed. Je kunt ze niet meer stalken en zien waar ze uithangen sinds jullie uit elkaar zijn.

Naast het veranderen van hun relatiestatus van “in een relatie” naar “single”, hebben ze je volledig geblokkeerd van al hun sociale media accounts – een duidelijk teken dat ze je uit hun leven aan het wissen zijn. Ze willen geen herinneringen. Ze willen misschien zelfs met anderen gaan daten en willen niet dat potentiële partners al jullie schattige foto’s zien.

6. Ze zijn koud

We bedoelen niet qua temperatuur, maar qua gedrag. Als je na het uitmaken contact hebt met je ex en ze zijn beleefd, maar emotieloos… dan zijn ze verder gegaan.

Als een ex verder is gegaan, zullen ze geen herinneringen ophalen of bitter zijn. Ze zullen je behandelen als een collega – beleefd maar afstandelijk. Dit is absoluut een belangrijk teken dat je ex verder is gegaan.

7. Ze doen alsof het ze niets kan schelen

koppel-praten-discussie-gesprek

Een duidelijk teken dat iemand niet verder is gegaan, is te hard proberen om het te laten lijken alsof dat wel zo is. Als het je ex niets kan schelen wat je hem of haar ziet doen, of als hij of zij zich uitleeft, dan is hij of zij verder gegaan.

8. Je ex heeft gezegd dat je verder moet gaan

Of jij nu degene was die er een eind aan maakte of je ex, er kunnen momenten zijn geweest dat je contact probeerde op te nemen om te vragen of je weer bij elkaar kon komen. Elke keer hebben ze je echter verteld dat ze verder zijn gegaan en dat jij dat ook zou moeten doen.

Je staat op het punt om ze te vertellen dat je zult veranderen om de dingen beter te maken, maar ze kappen je af. Ze zeggen dat het niet aan jou ligt maar aan hunzelf. Dit maakt een einde aan alle hoop op verzoening, omdat ze je elke kans ontzeggen om te proberen de schade die de relatie heeft opgelopen te herstellen. Door te impliceren dat zij zelf het probleem zijn, vertellen ze je dat je weg moet blijven.

9. Je ex is je vergeten

Een vriend vertelt je hoe ze je ex tegen het lijf liepen en naar je vroegen, maar de reactie van je ex was complete verwarring. Het is alsof ze je helemaal vergeten zijn.

Dat is misschien een extreem voorbeeld, maar jou vergeten is een duidelijke aanwijzing dat ze al verder zijn gegaan. Misschien heb je zelfs geprobeerd om ze te bellen of te sms’en, alleen om een brutaal antwoord te krijgen: “Wie is dit?”

10. Ze vragen hun spullen terug

Als je met iemand aan het daten bent, is het normaal dat mensen wat van hun spullen bij hun partner achterlaten.

Of het nu hun favoriete t-shirt is, hun flesopener of hun koffiezetapparaat, ze willen nu hun spullen terug. Ze zien zichzelf nooit meer teruggaan naar jouw huis, dus ze moeten het nu terug in hun huis hebben.

11. Je ex toont geen tekenen van spijt of eenzaamheid

Hoewel ze je misschien niet van hun vriendenlijst hebben geschrapt, kan het zijn dat je volkomen gekweld wordt door de aanblik dat ze de tijd van hun leven hebben. Ze gaan uit met vrienden, reizen, ontmoeten nieuwe mensen en doen zelfs dingen die ze niet deden toen jullie nog samen waren.

Het zien van foto na foto van hun gelukzalig grijnzende gezicht kan teveel bewijs zijn dat ze verder zijn gegaan. Dus, als ze je niet blokkeren van hun sociale netwerk account, kan het zien van wat jij denkt dat hun onuitstaanbaar gelukzalige gezicht is, je dwingen om het zelf te doen. Dit lijkt een overduidelijk teken dat je ex verder is gegaan.

12. Ze zijn niet actief op sociale media

Als je ex stil is op sociale media, is dat waarschijnlijk omdat ze gelukkig zijn. Als je van het leven geniet, ben je in het moment, niet online. Als je online geen activiteit van je ex hebt gezien, wentelen ze zich niet in verdriet; ze zijn gelukkig en er overheen.

13. Ze pronken niet met hun nieuwe relatie

Als ze echt verder zijn gegaan en een nieuwe relatie hebben, dan hebben ze geen zin om je dat in je gezicht te wrijven. Als ze nog steeds gevoelens voor je hadden, dan zouden ze misschien proberen om met hun nieuwe partner rond te paraderen zodat je het zou kunnen zien.

Maar dat kan ze niet eens schelen. In feite willen ze dat je verder gaat, en dus denken ze dat als ze hun nieuwe relatiestatus voor zichzelf houden, jij dat ook zal doen.

14. Je ex vindt het prima als jij in de buurt bent