Is Firefox geschikt voor Gamers?

Als gamer wil je dat je gaming set-up perfect functioneert. Je hebt de beste pc en hardware, het is dan ook niet zo gek dat je ook de beste browser wil gebruiken. Je wil een browser waarmee je razendsnel kunt gamen en die compatibel is met je favoriete games. Of Firefox voldoet aan deze en andere eisen lees je hier.

Waarom is een goede browser belangrijk voor gamers

computer-spel-gamen

Laten we eerst eens bekijken waarom een goede browser noodzakelijk is voor gaming. Om webpagina’s te openen heb je altijd een browser nodig. Of dat nu is om te winkelen, in te zetten in het live casino of om te gamen. De game zelf is voor veel gamers slechts een van de webpagina’s die open staat. Het is heel normaal om via Whatsapp of een ander communicatiekanaal in contact te staan met andere spelers. Bovendien streamen sommige gamers live via Twitch of YouTube. Hiervoor heb je altijd een browser nodig.

Maar de ene browser is de andere niet. Google Chrome en Explorer zijn prima als je alleen online wil winkelen of teksten wil schrijven. Maar games moeten heel veel data verwerken. Hiervoor heb je veel RAM-geheugen nodig. Hoe meer RAM de browser zelf verbruikt des te trager je game. Kortom, je hebt een lichte browser nodig die je in staat stelt om al je taken uit te voeren.

Kan ik Firefox gebruiken om te gamen?

Firefox is een browser die al jaren beschikbaar is. Ondanks dat Firefox een prima reputatie heeft kiezen veel gewone gebruikers toch voor Google Chrome of Microsoft Edge. Maar als het gaat om gamen ben je met Firefox veel beter uit. Sterker nog Firefox is een van de beste game-browsers.

Firefox is licht

Een van de belangrijkste redenen om Firefox voor gaming te gebruiken is het feit dat de browser licht is. De meeste browsers hebben veel werkgeheugen nodig om alle taken uit te voeren. Firefox is in die zin uniek, omdat ze veel minder processen op de achtergrond hebben lopen. Hierdoor kun je een groot deel van je RAM gebruiken om te gamen.

Firefox is veiliger dan andere browsers

Als gamer breng je heel wat tijd door op het internet. Dit brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar een manier om hun criminele activiteiten uit te voeren. Hoe meer je online bent des te meer informatie derden kunnen verzamelen. Dit schaadt je privacy en verhoogt het risico op malware en virussen.

Een groot aantal browsers maakt gebruik van Chromium. Dit is een open source browser. Firefox heeft zijn eigen browser genaamd Quantum. Dit zorgt ervoor dat je data privé is en blijft.

Veel extensies

Firefox biedt de mogelijkheid om een groot aantal extensies toe te voegen. Als gebruiker kun je kiezen uit een paar duizend opties, vele daarvan zijn perfect voor gamers. Download extensies om je ervaring op YouTube te verbeteren of installeer een VPN om geografische blokkades te omzeilen. Het is ook mogelijk om spelspecifieke extensies te installeren zoals een helper voor Forge of Empires.

De gamingcomputer, het complete plaatje

spelletje-gamen

Firefox is zonder twijfel een zeer goede browser voor gamers. Maar het verhaal houdt niet op bij een goede browser alleen. Een fijne game-ervaring staat of valt bij je gamingcomputer. Helaas zal een gewone pc of laptop niet voldoende zijn om goed te kunnen gamen. We zetten de belangrijkste punten op een rijtje:

  • Processor – Minstens Intel Core i5 of AMD Ryzen 5
  • RAM-geheugen – Je hebt minstens 8 GB nodig
  • Videokaart – Kies een videokaart die minstens 30 frames per seconde kan laten zien.
  • Antivirus softwareAntivirus software voorkomt dat je veiligheidsrisico loopt.
  • De harde schijf – Kies bij voorkeur SSD.

Firefox maakt gamen makkelijker

Welke gamingcomputer je ook hebt, Firefox is een goede webbrowser die je gamingervaring verbeterd. Bovendien merk je nauwelijks dat Firefox op de achtergrond draait en zorgt het voor een extra laag beveiliging.