‘Ik heb er geen antwoord op’ – Voetbal International

Ajax maakt in de Eredivisie de slechtste seizoenstart sinds 2016 mee, bij de Amsterdammers is er duidelijk het besef dat het beter moet. Maar hoe? Dat vroeg middenvelder Branco van den Boomen zichzelf ook af na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Van den Boomen verscheen net als trainer Maurice Steijn voor de camera bij ESPN. ‘Ik denk dat we ons moeten realiseren dat we tijd nodig hebben’, aldus de middenvelder die transfervrij overkwam van Toulouse. ‘Je speelt met jongens die je nauwelijks kent en geen band mee hebt. Die band probeer je in een paar dagen te creëren, maar dat is niet makkelijk.’

Voor Van den Boomen zelf is het ook een moeizame seizoenstart, terwijl hij in de voorbereiding nog indruk maakte. ‘Ik vraag mezelf ook af waarom het in de voorbereiding een stuk beter ging dan nu. Maar ik heb het antwoord niet. Het is voor mij hetzelfde als voor het hele team; ik moet keihard werken om connecties te maken.’

Steijn wil nog geen conclusies verbinden aan dit duel, maar…

Lees verder bij www.vi.nl