‘Ik ben vijf jaar weg bij Ajax en ken gewoon helemaal niemand meer’ – Voetbal International

Voor Mitchell Dijks was het een gekke gewaarwording om weer eens tegen zijn oude club te spelen. De linksback van Fortuna Sittard liet Ajax vijf jaar geleden achter zich, maar kende geen enkele speler meer uit de huidige selectie.

‘Dit voelt heerlijk’, vertelde Dijks aan ESPN over het gelijkspel tussen Fortuna en Ajax van zondagmiddag. ‘Maar ik denk dat er nog wel meer in zat, ook met die penalty natuurlijk. We zijn tevreden met een punt, maar het is hetzelfde als tegen Feyenoord. We moeten de lat eigenlijk hoger leggen voor onszelf. Om heel eerlijk te zijn, hadden we donderdag al gekeken naar de wedstrijd van Ajax (tegen Ludogorets, red.) en je ziet dat het niet het Ajax is van normaal.’

Voor Dijks is Ajax niet alleen onherkenbaar qua voetbal, maar ook qua spelers. Al zijn ex-ploeggenoten hebben de club inmiddels verlaten. ‘Ik kende helemaal niemand. Klaassen ging net op het laatste moment weg. Ik dacht: misschien tref ik met hem nog iemand die ik ken. Maar er was gewoon…

Lees verder bij www.vi.nl