‘Hopelijk kan ik dit lang volhouden’ – Voetbal International

Luuk de Jong is trots dat hij in de toptien van Eredivisie-topscorers aller tijden is gekomen. De spits van PSV maakte zaterdag een hattrick tegen Excelsior en kwam zo op 164 Eredivisie-doelpunten. Ook kwam De Jong dichter bij de topscorers van dit seizoen: Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis.

Met zijn 164ste Eredivisie-goal ging De Jong Cor van der Gijp voorbij. ‘Dit is een mooie statistiek. Een hattrick maken was voor mij ook een tijdje geleden. Uiteindelijk moeten de ballen er ook nog maar in gaan. Dan is dit heerlijk. De 3-0 voelde ook een beetje als een bevrijding. De laatste fase was alleen niet echt des PSV’s.’

De Jong wilde niet te lang in het negatieve blijven hangen en dus kwam zijn doelpuntentotaal weer ter sprake. ‘Ik ben natuurlijk heel trots dat ik nu in de toptien sta, absoluut. Dit is fantastisch’, zei De Jong bij ESPN. ‘Ik moet zeggen dat ik iedere week wel een lijstje voorbij zie komen over welk record ik of het team nu weer kan pakken, maar dat ik op zo’n…

Lees verder bij www.vi.nl