‘Het zou Johnny en mij goed doen, een afdaling naar waar het ooit begon’ – Voetbal International

Uiteindelijk begon alles ooit bij NFC in Amstelveen. Ik speelde er mijn wedstrijden, John van ’t Schip voetbalde er een paar jaar en kijk nu eens. We draaien allebei al jaren mee in de top van het Nederlandse voetbal. John als voetballer en coach, ik als de zonderling van dienst die zich in dit tijdschrift wekelijks mag opwinden over Louis van Gaal.

Ik merk dat ons gezamenlijk verleden bij NFC invloed heeft op mijn neutraliteit. Ik voel van alles bij die club. Dit tijdschrift zal daar voor één keer geen probleem mee hebben. Op andere plekken ligt dat heel anders. Rafael van der Vaart, die niet is geboren uit een moeder, maar ooit uit een pot Amsterdamse uien is geschud, mag bijna iedere week zijn bloedende Ajax-hart luchten. Ik heb naast Hugo Borst gestaan toen hij de Sparta Marsch zong, bij Jan Boskamp woont Ed de Goeij al 25 jaar in een rood-wit geverfde kelder onder het huis en Marcel van Roosmalen haat zijn Vitesse misschien nog wel meer dan alle inwoners van Wormer.

Lees verder bij www.vi.nl