Het oorlogsverhaal achter een van de meest bijzondere tribunes van Nederland – Voetbal International

In de rubriek De Basis gaat Voetbal International op zoek naar bijzondere verhalen in het amateurvoetbal. Deze week over de houten tribune van VVO, die een bijzondere oorlogsgeschiedenis kent.

Dit verhaal is afkomstig uit het VI-weekblad. Bekijk hier wat er nog meer in de laatste editie staat!

Als kleine jongen was ik regelmatig op Sportpark De Pinkenberg in Velp te vinden. Met mijn team Jonge Kracht uit Huissen nam ik het daar op tegen leeftijdsgenoten van VVO. We kleedden ons destijds om onder een kolossale houten tribune. Destijds stelde ik mezelf daar niet al te veel vragen bij en dacht ik dat het hele universum draaide om het treffen tussen twee willekeurige jeugdteams uit Gelderland.

Later dacht ik regelmatig terug aan het gigantische bouwwerk op het sportcomplex van VVO. Waarom heeft een kleine amateurclub in hemelsnaam zo’n gigantische tribune? En hoe oud moet die constructie wel niet zijn?

Lees verder bij www.vi.nl