Grote posities | Waarom ik waarschijnlijk snel Besi zal verkopen

Iedere belegger heeft lievelingsaandelen en zoals u wellicht weleens is opgevallen is voor mij Besi zo’n fonds. Al ver voor corona nam ik dit aandeel privé in portefeuille en dat heeft me sindsdien geen windeieren gelegd. En ook in onze Nederlandse voorbeeldportefeuille die ik sinds 2017 namens de redactie beheer, is Besi al jaren een vaste waarde.

Waarom zou ik een fonds verkopen waarmee ik vrijwel ieder jaar een fraai rendement behaal? Dat is vrij simpel: de impact van deze positie dreigt te groot te worden. Op extreem goede dagen ben ik als privépersoon en als beheerder in de zevende hemel. Maar zelfs een aandeel als Besi kent ook mindere periodes, en dan verlies ik bovengemiddeld.

Vanaf het laagste punt medio vorig jaar is de koers van Besi met meer dan 160% gestegen, meer dan op drie na alle aandelen in de pan-Europese Stoxx600. Logischerwijs is…

Lees verder bij www.beleggersbelangen.nl