Een jaar na de ChatGPT-gekte bezit al één op de vier Nederlandse particuliere beleggers AI-aandelen

Ruim een kwart (26%) van de Nederlandse particuliere beleggers heeft AI-gerelateerde aandelen in hun beleggingsportefeuille. Hiermee volgt Nederland de wereldwijde trend (27%). Dit blijkt uit het meest recente Retail Investor Beat (RIB)-onderzoek van handels- en beleggingsplatform eToro, uitgevoerd onder 10.000 particuliere beleggers in 13 landen, waaronder Nederland.

Een jaar na de ChatGPT-gekte bezit al één op de vier Nederlandse particuliere beleggers AI-aandelenIn het onderzoek werd beleggers gevraagd naar hun blootstelling aan bedrijven die flink investeren in AI. Een kwart (26%) van de ondervraagden bezit momenteel aandelen van zulke bedrijven. 28% zegt van plan te zijn in de toekomst te investeren in AI-bedrijven. Een derde (32%) is hier niet in geïnteresseerd.

Beleggers tussen de 35 en 44 jaar zien het meest in deze snelgroeiende sector: 43% belegt momenteel in AI-gerelateerde aandelen. Daarna volgen 18-34-jarigen met 38%, 45-54-jarigen met 28% en beleggers ouder dan 55 met 15%. Wereldwijd lopen particuliere beleggers in de VS (32%) en Tsjechië (33%) voorop. Australische…

Lees verder bij www.cashcow.nl