Drie aandelen in het mandje

Ik denk dat inflatie en rente de komende jaren zwaar zullen wegen. Daarom kies ik voor aandelen met voldoende potentie, zodat ik geen elementen heb ik mijn portefeuille heb die de koopkracht niet kunnen bijbenen.

Drie aandelen in het mandjeIk wil ook geen valutarisico lopen en geen sterke spreiding in sectoren. Just Eat Takeaway, ForFarmers, Ebusco, Easy2Pay, Galapagos en Cm.Com vallen af, omdat zij over de afgelopen 5 jaar een verlies hebben geleden van meer dan 60%. Ik mag maar 3 aandelen kiezen, zegt De Luie Belegger mopperend.

ASMI (360 euro): Het aandeel verkies in boven Besi en ASML, omdat de winst over de afgelopen 5 jaar van 751% en dit jaar van 50% meer is dan voor de andere twee. Bovendien is Besi met een koers/winst van 38,9 redelijk aan de prijs. De yield van het drietal is te laag voor wie minimaal gecompenseerd wil worden voor inflatie.

BMW (93,56 euro): Ik verkies dat aandeel boven Mercedes-Benz vanwege de wat utopistischere vormgeving van het koerswerk. BMW is in 5 jaar met 24,3% gestegen en…

Lees verder bij www.cashcow.nl