Alles Over Donny Roelvink (Relatie, Ongeluk & Meer)

Donny Roelvink is een bekende naam in de Nederlandse entertainmentindustrie. Als model, acteur en mediapersoonlijkheid heeft hij een indrukwekkende opkomst gemaakt.

Donny Roelvink werd geboren op 17 december 1997 in Amsterdam. Hij is de jongste telg in de familie Roelvink en heeft een oudere zus Peggy Roelvink en bekende broer, Dave Roelvink. Hij is vooral bekend als de zoon van de beroemde volkszanger Dries Roelvink. Zijn achtergrond is dus altijd doordrenkt geweest met bekendheid en de showbizz.

donny-roelvink-familie-dries-dave
Bron: instagram @donnyroelvink
  • Volledige naam: Donny Roelvink
  • Leeftijd: 17 December 1997 (26 jaar)
  • Geboorteplaats: Amsterdam
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Beroep: Model, acteur, televisiepersoonlijkheid
  • Lengte: 1,85 m
  • Ouders: Dries Roelvink & Luciënne Kenter
  • Instagram: 278.000 Volgers @Donnyroelvink
  • Geschat vermogen: 400.000

Carrière

donny-roelvink-uiteten-restaurant
Bron: instagram @donnyroelvink

De carrière van Donny Roelvink begon op jonge leeftijd. In 2009 verscheen hij op televisie als kind, in het programma ‘Kinderen Dansen op het IJs’. Hier schaatste hij samen met zijn partner Niki Wories en won zelfs de finale.

Reality-tv

In 2015 kwam de familie Roelvink samen op de Nederlandse televisie in hun eigen realityshow genaamd ‘De Roelvinkjes’. Dit programma bracht Donny en zijn familie veel bekendheid. Het gaf het Nederlandse publiek een kijkje in hun dagelijkse leven.

Een nieuwe levensstijl

Na 2016 besloot Donny zijn levensstijl te veranderen. Hij begon intensief te trainen en verscheen daarna als model op de covers van verschillende glossy tijdschriften. Zijn inzet voor fitness en gezondheid was duidelijk zichtbaar.

Acteerambities

Donny Roelvink heeft niet alleen aan zijn fysieke gezondheid gewerkt, maar ook aan zijn acteercarrière. Hij maakte zijn debuut in de serie ‘Nieuwe Tijden’ en had een bijrol in de film ‘Misfit’. Dit bewees zijn veelzijdigheid als entertainer.

Het YouTube avontuur

donny-roelvink-spiegel-selfie
Bron: instagram @donnyroelvink

Vanaf begin 2018 startte Donny samen met zijn broer een eigen YouTube-kanaal. Ze deelden hun avonturen en inzichten met hun volgers, wat hun populariteit op het platform deed groeien. De broers zorgden voor vermakelijke content en bouwden een loyale fanbase op.

Reality-shows en Expeditie Robinson

In 2018 nam Donny deel aan het negentiende seizoen van ‘Expeditie Robinson’ op RTL 5. Hoewel hij vrijwillig het programma verliet, kreeg hij veel aandacht van het Nederlandse publiek. Dit was echter niet zijn enige expeditie-ervaring, want hij verscheen in de serie ‘Dave en Donny op expeditie’, waarin hij werd voorbereid op zijn deelname aan ‘Expeditie Robinson’.

In september 2018 keerde Donny terug met zijn familie in het programma ‘De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken’. Dit programma bood een inkijkje in hun financiële uitdagingen en hoe ze daarmee omgingen.

Wat is er gebeurd met Donny Roelvink?

Auto ongeluk

In de vroege dagen van juni was Donny Roelvink van plan om een fitnessvideo op te nemen. Een vriend van hem zat in een auto in de buurt, maar in plaats van op de rem te drukken, gaf hij per ongeluk gas. Dit leidde tot een aanrijding waarbij Donny gewond raakte. Hij belandde in het ziekenhuis met vijf gebroken ribben, een klaplong en diverse schaafwonden. Gelukkig liep hij verder geen ernstige verwondingen op.

Ziekte

donny-roelvink-ziek-ziekenhuis-kanker
Bron: instagram @donnyroelvink

Na het uitvoeren van een CT-scan in december vorig jaar, werd bij Roelvink vastgesteld dat hij zaadbalkanker had. Onmiddellijk onderging hij een operatie waarbij de bal met de tumor werd verwijderd. Na onderzoek bleek dat het om een minder agressieve vorm van de ziekte ging. Gelukkig hoefde hij geen chemotherapie te ondergaan, en bij de laatste controle was er geen sprake van uitzaaiingen. Dit is zeer geruststellend, hoewel hij de komende tien jaar nog regelmatig onder controle zal blijven.

Tanden

Donny Roelvink heeft facings laten zetten, waar hij inmiddels spijt van heeft. Bij het aanbrengen van facings wordt een dun laagje composiet of porselein op een tand of kies geplaatst. Hiervoor moeten de oorspronkelijke tanden eerst gedeeltelijk worden weggeslepen.

“Destijds was ik erg onervaren en eigenwijs en heb ik niet voldoende onderzoek gedaan,” legt de 23-jarige Roelvink uit. Als gevolg van de behandeling ondervindt hij nu allerlei complicaties aan zijn tanden. Hij beweert dat de tandarts hem “op het nippertje” heeft kunnen redden voordat de situatie erger werd, met mogelijke infecties en dergelijke.

In een video op zijn Instagram Stories spreekt Roelvink openhartig: “We zijn allemaal mensen, we maken allemaal wel eens fouten. Ook ik ben een mens en ik maak ook wel eens fouten. Maar je moet ook je fouten kunnen toegeven. Destijds, toen ik die behandeling onderging, heb ik een vergissing gemaakt. Ik was erg naïef, eigenwijs en deed niet genoeg onderzoek. Ik dacht: ‘Ach, het komt wel goed, laten we het gewoon doen.’ Nu heb ik er veel spijt van.”

“Het enige wat ik nu kan doen, is mijn volgers waarschuwen,” benadrukt Roelvink. “Ik heb veel volgers, en soms vergeet ik dat ik ook een voorbeeldfunctie heb. Ik heb jonge kijkers die dit allemaal zien, en tegen hen wil ik zeggen: doe altijd je huiswerk.” Roelvink adviseert mensen die overwegen om facings te laten plaatsen om eerst met hun tandarts te overleggen.

Haartransplantatie

donny-roelvink-foto
Bron: instagram @donnyroelvink

Door het auto-ongeluk kreeg Donny een aanzienlijke schaafwond op zijn gezicht. Deze verwonding veroorzaakte een aanzienlijke kale plek in zijn baard, wat hij als bijzonder hinderlijk ervoer. Hierdoor besloot hij een speciale behandeling te ondergaan.

“Herinneren jullie je nog dat ik hier een aanzienlijke kale plek had zitten?” merkt Donny Roelvink op in een video op zijn Instagram Story, terwijl hij naar zijn baard wijst. “Ik had dus een schaafwond opgelopen door mijn ongeluk, en die baard groeide niet goed terug.”

Na het probleem te hebben geïdentificeerd, zocht Donny al snel naar een oplossing en besloot actie te ondernemen. Hij koos voor een behandeling bij Global Hair. “Sinds ik begonnen ben met de V6-behandelingen, is mijn baard bijna volledig weer terug. Geweldig!”

Donny Roelvink’s Relaties

donny-roelvink
Bron: instagram @donnyroelvink

Ex-vriendin

Janice Blok is de ex-vriendin van Donny. Ze waagde zich aan een privébericht naar Donny, waarna de relatie tot stand kwam. Na een relatie van twee jaar gingen ze eind 2021 uit elkaar.

Huidige vriendin

In de podcast van Paul’s Huisfeest vraagt Paul naar zijn relatiestatus. Hij geeft voorzichtig toe dat hij zich in een vaste relatie bevindt. “Ik heb iemand speciaals in mijn leven. Dat is de reden waarom ik nu wat rustiger aan doe. Ik geniet gewoon ontzettend van thuis zijn, en ik heb een geweldige dame in mijn leven.” In tegenstelling tot zijn eerdere relaties heeft Donny nu bewust gekozen om zijn vriendin uit de schijnwerpers te houden. “Deze keer hoef ik haar niet in de spotlights te zetten. Ik ga die weg niet opnieuw bewandelen, want dat heeft me weinig positiefs opgeleverd. Ik houd haar nu gewoon buiten het publieke oog. Ik ben erg tevreden zo.”

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer onthulde dat Donny Roelvink’s nieuwe vlam Iris Badji is. Deze influencer werd herhaaldelijk gezien in het gezelschap van deze jongedame, terwijl Donny ook haar foto’s en video’s op Instagram leuk vindt.

Waar woont Donny Roelvink?

donny-roelvink-uiteten
Bron: instagram @donnyroelvink

Donny Roelvink heeft zijn wortels in Amsterdam, de stad waar hij zijn jeugd doorbracht. Na een periode van samenwonen met zijn voormalige vriendin, Janice Blok, moest Donny Roelvink een tijdje in een hotel in Amsterdam verblijven nadat hun relatie eindigde. Gelukkig is dat nu niet langer het geval voor de zoon van Dries Roelvink. Aan het begin van 2022 heeft hij namelijk een huis gekocht in Amsterdam.