Doelman die Iker Casillas naar de Real-bank verdreef kondigt pensioen aan – Voetbal International

Diego López heeft officieel een punt achter zijn loopbaan gezet. De 42-jarige keeper met een verleden bij clubs als Real Madrid en AC Milan wil nu graag trainer worden.

López zat de afgelopen maanden al zonder club, nadat hij vorige zomer afscheid nam van Rayo Vallecano. Daar was de enkelvoudig Spaans international in zijn laatste seizoen ook al geen basisspeler meer. Op de laatste speeldag mocht López vijf minuten voor tijd invallen in de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano. Dat blijkt nu zijn afscheidsduel te zijn geweest.

‘De tijd is gekomen om te zeggen dat het genoeg is’, vertelde López donderdag op een bijeenkomst van een stichting waar hij zich voor inzet. ‘Ik heb nu de kans om veel bij mijn gezin te zijn en te genieten van mijn vrije tijd. Ik ben al begonnen met mijn opleiding als trainer. De papieren om keepers te mogen opleiden heb ik al, ik moet er nu achter zien te komen waar ik het meeste voldoening uit zal halen.’

Real Madrid
López werd opgeleid bij Real…

Lees verder bij www.vi.nl