De Relatiemonologen: Liefde, Vriendschap, Familie en Werk

Een mens is altijd verbonden met anderen: van familieleden en partners tot vrienden en vriendinnen, collega’s en leidinggevenden. In al die relaties moeten we ons tot de ander verhouden, of we dat nu willen of niet. Als het goed gaat geeft dat houvast en warmte, maar het kan ook leiden tot frictie, pijn en verdriet.

Hoe zit dat in een tijd waarin traditionele verhoudingen niet langer zaligmakend zijn, sociale media alomtegenwoordig, het aantal echtscheidingen alleen maar toeneemt en veel mensen deels thuiswerken? In dit boek gaan journalisten Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer in gesprek met filosofen, psychologen, psychiaters, sociologen en andere deskundigen van naam, op zoek naar de nieuwste inzichten over het hoe en waarom van moderne relaties.

De ruim veertig denkers die zij spreken nemen ook hun persoonlijke ervaringen mee. Zo vertelt psychiater Dirk De Wachter over echte liefde in tijden van keuze-overvloed, rouwdeskundige Manu Keirse legt uit hoe het verdriet van liefdesbreuken wordt onderschat, en familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt laat zien hoe ver de loyaliteit van kinderen naar ouders gaat.

Map-Oberndorff

Map Oberndorff (1974) is journalist en loopbaancoach. Ze maakt interviews voor FD Persoonlijk en heeft een rubriek in Intermediair. Eerder werkte ze bij Vrij Nederland. Samen met Jolan Douwes schreef ze het boek Succes met je carrière!

Sanne-Kloosterboer

Sanne Kloosterboer (1973) is eindredacteur en journalist voor FD Persoonlijk en columnist voor het FD. Eerder schreef ze voor Margriet en publiceerde ze Wonderkind, over haar meervoudig gehandicapte dochter Yaël.

de-relatie-monologen

De relatiemonologen | Over liefde, vriendschap, familie en werk | Map Oberndorff & Sanne Kloosterboer | ISBN 9789463823340 | € 22,99 | paperback | 256 pagina’s | 23 april 2024