De markt loopt ver vooruit op het succes van Besi

Besi is dit jaar met afstand het best presterende aandeel in de AEX Index. De koers van de chipmachinemaker steeg in elf maanden met maar liefst 140%.1 Alleen sectorgenoot ASMI komt enigszins in de buurt met 102%, daarna volgt informatieleverancier RELX met 38%.

De markt loopt ver vooruit op het succes van BesiDe stijging is opmerkelijk, omdat Besi al geruime tijd last heeft van dalende omzetten vanwege de economische recessie. De Engelse toverwoorden zijn advanced packaging, waardoor beleggers wereldwijd het bedrijf uit Duiven een grote toekomst toedichten. Het perspectief is zonder meer daar. Toch is er een risico dat de huid verkocht is, voordat de beer geschoten is.

Zeg je Besi, dan zeg je hybrid bonding. Hybrid bonding is een relatief nieuwe techniek waarbij siliconen wafers aan elkaar gemaakt kunnen worden voor een betere prestatie. Van oudsher is het verpakken van chips, nadat ze zijn geproduceerd, het minst sexy onderdeel van de productieketen. Veel bedrijven doen het en de concurrentie is groot. Hybrid bonding is echter…

Lees verder bij www.cashcow.nl