Zo Richt je je Dakterras in tot een Gezellige Plek

Een huis met een dakterras biedt volop mogelijkheden om er iets leuks van te maken. Je kunt er een speelplek voor de kinderen van maken, een veilig buitenverblijf voor je huisdieren of de plek waar je heerlijk van het mooie weer kunt genieten. Je kunt bijvoorbeeld een mooi grastapijt kopen om de bodem mee te bedekken. Dat is lekker zacht aan je voeten en vraagt bovendien nauwelijks onderhoud. Als je echt gras op je dakterras wilt leggen dan moet dat ook gemaaid worden en je moet het besproeien als het in de zomer langdurig droog is. Voor een echt grasveld moet je een goede bodem leggen en dat is op een dakterras niet altijd mogelijk. Kunstgras is dan een prima alternatief.

Een goede afscherming

Voor een dakterras is een goede afscherming essentieel. Zeker als er dieren op het dakterras verblijven of jonge kinderen. Hiervoor zijn verschillende opties in de handel. Je kunt kiezen voor gaas maar ook voor een mooie afscheiding van hout. Bij het kiezen van het te gebruiken materiaal is het belangrijk dat je je realiseert of er inkijk mogelijk is van omliggende huizen. Als je graag in bikini of topless wil zonnen dan wil je natuurlijk wel de nodige privacy hebben. Maar ook als je er gewoon met je gezin of met bezoek zit heb je waarschijnlijk geen behoefte aan al te nieuwsgierige pottenkijkers.

Meubels voor je dakterras

meubels-dakterras

Op een dakterras kun je tuinmeubelen plaatsen die bestand zijn tegen weer en wind. Dat geldt voor de meeste kunststof varianten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het tuinmeubilair in de winter binnen te zetten als je dan niet buiten wilt kunnen zitten. Als je graag een terrasverwarmer of vuurkorf gebruikt, zorg dan voor goede ventilatie en let er op dat de warmtebron nergens tegenaan staat wat eventueel schade kan veroorzaken. Laat een vuurkorf nooit onbeheerd als deze brandt en houd een emmer water of zand bij de hand om een eventuele brand snel te kunnen blussen.

Het dakterras als kattenren

Je kunt je dakterras ook prima inrichten als buitenverblijf voor je huisdieren. Steeds mensen kiezen er gelukkig voor om hun kat niet vrij op straat te laten lopen. Wil je dat de kat toch een frisse neus kan halen dan is het dakterras daar prima voor geschikt. Je kunt het terras voorzien van een dichte overkapping zodat ontsnappen niet mogelijk is. Door te kiezen voor grof gaas met mazen van enkele vierkante centimeters heb je zeker niet het idee dat je opgesloten zit als je zelf eens lekker buiten wilt zitten. Door de bodem te bedekken met een interessante aanbieding kunstgras creëer je een zachte ondergrond voor de katten. Ze kunnen dan lekker buiten liggen en van het zonnetje genieten. Als je de toegangsdeur naar je dakterras voorziet van een kattenluikje dan kunnen de dieren zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan. Veel kattenluikjes hebben ook de mogelijkheid om ze af te sluiten. Zo kun je voorkomen dat de kat naar buiten gaat als dat niet gewenst is, bijvoorbeeld met slecht weer of als er onderhoud aan het dakterras moet worden gepleegd.