10 Bijzondere Feiten die je Moet Weten over zijn Penis

Je weet misschien hoe een penis eruitziet en hoe hij aanvoelt, maar hoeveel weet je eigenlijk over dit interessante mannelijke orgaan? Bekijk deze 10 minder bekende feiten over de penis.

1. De onderkant is het gevoeligst

De meeste mannen vinden de onderkant van de eikel en de onderkant van de schacht het gevoeligst voor seksueel genot. Dat kan genoeg stimulans zijn om je orale of manuele strategie te veranderen!

2. Je kunt niet uitgaan van de grootte

piemel-feiten-grootte

Er is geen consistente relatie tussen de grootte van een slappe penis en zijn volle, stijve lengte. Je zou kunnen denken dat een man met een grote penis in slappe toestand een gigantische penis heeft als hij eenmaal in erectie is, maar dat is misschien niet waar. Een penis die niet veel lengte krijgt bij een erectie wordt een “pronker” genoemd, en een penis die veel lengte krijgt bij een erectie wordt een “groeier” genoemd. De meeste penissen zijn geen extreme show-ers of groeiers.

3. De meeste mannen zijn niet besneden

Geloof het of niet, maar ongeveer 30 procent van de mannen van 15 jaar en ouder zijn wereldwijd besneden. In de Verenigde Staten wordt meer dan de helft van de pasgeboren jongens in het ziekenhuis besneden – ongeveer 58 procent.

4. Foetussen kunnen een erectie krijgen

Het is nogal vreemd om te denken dat je baby daar beneden opgewonden kan raken, maar als het een jongen is, is het waar! Ultrasone scans hebben het bewezen.

5. Krimpen is echt

Decides Terrence Howard GIF

Penissen kunnen echt krimpen – om verschillende redenen. Roken is één manier: Roken kan een penis met wel een centimeter inkorten door verkalkte bloedvaten die de doorbloeding van de erectie verminderen. Ook kan het penisweefsel minder elastisch worden als een man geen regelmatige erecties krijgt, wat betekent dat zijn penis een centimeter of twee kan krimpen als hij hem niet genoeg gebruikt.

6. Penissen hadden vroeger stekels

Dit is waar, maar ze gingen verloren voordat Neanderthalers en moderne mensen uit elkaar gingen. Wetenschappers geloven dat de stekels hielpen om snellere erecties te krijgen en meer promiscuïteit bevorderden. Penissen met stekels komen veel voor bij promiscue soorten zoals katten.

7. Er is meer aan de hand dan je denkt

De penis van een man is het dubbele van de lengte die je ziet. De rest zit verstopt in het bekken en zit vast aan het schaambeen.

8. Het gemiddelde mannelijke orgasme duurt 6 seconden

vrouw-verleiden-manieren-koppel

Het duurt niet erg lang voor een man om zijn orgasme te beëindigen. Vrouwen daarentegen hebben orgasmes die gemiddeld 23 seconden duren.

9. Penissen kunnen breken

Hij wil dit waarschijnlijk niet weten, maar een penis kan echt breken, ook al is hij niet van bot. Stevige geslachtsgemeenschap of masturbatie, of zelfs vallen op een stijve penis, kan een penisbreuk veroorzaken. Het is een buigwond die ontstaat wanneer een membraan genaamd de tunica albuginea scheurt. De tunica albuginea omgeeft de corpora cavernosa, het sponsachtige weefsel in de penis dat zich tijdens een erectie vult met bloed. Als het membraan scheurt, lekt het bloed dat normaal gesproken in deze ruimte zit naar andere weefsels, wat blauwe plekken en zwellingen veroorzaakt. Herstellen van een breuk gaat meestal gepaard met hechtingen.

10. Sperma is meer dan alleen sperma

Sperma bestaat uit ongeveer 96 procent water, 2 procent sperma, fructose (dat het sperma voedt), vitamine C (dat helpt het sperma gezond te houden), natriumbicarbonaat (dat het sperma beschermt tegen het zure milieu van een vagina), verschillende eiwitten en enzymen, en mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en zink.