De 50 Beste Manieren om Mensen te Ontmoeten

Als je nieuw bent in een gebied of helemaal naar een nieuwe stad bent verhuisd, is het ontmoedigend om er op uit te gaan en sociaal te zijn.

Als al je familie en vrienden te ver weg wonen om vaak op bezoek te komen, kan het dubbel zo moeilijk zijn.

Vooral voor introverte mensen kost het veel emotionele energie en moeite om vrienden te maken in een nieuwe stad. Maar je kunt niet voor altijd een kluizenaar blijven. Je moet plekken vinden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om nieuwe contacten te leggen. En dankzij de online websites en apps kan het verkennen van sommige van deze opties in je nieuwe woonplaats net zo eenvoudig zijn als een paar toetsaanslagen. Andere kunnen net zo eenvoudig zijn als naar buiten gaan om de omgeving te verkennen.

Hoe ontmoet je mensen in een nieuwe stad

stad-vrienden-groep-socializen

Hier zijn een paar dingen die je moet onthouden als je gaat uitzoeken waar je mensen kunt ontmoeten:

  • Leer je nieuwe stad eerst een beetje kennen.
  • Maak van het vinden van nieuwe vrienden je tweede baan. Je moet bereid zijn om moeite te doen en verschillende socialisatiemogelijkheden uit te proberen voordat je je “gang” hebt gevonden. Maar je gaat ze vinden!
  • Weet dat het in het begin ongemakkelijk zal voelen. Het voelt ongemakkelijk om je bij een groep aan te sluiten of een gesprek aan te knopen als je niemand kent. Dat is niet erg. Daar kom je wel overheen.
  • Onthoud dat één kennismaking kan leiden tot vriendschap. Misschien ontmoet je niet meteen je beste vrienden, maar blijf omgaan met degenen die niet perfect bij je passen. Zij kunnen je voorstellen aan anderen in hun kringen die dat misschien wel zijn.
  • Wees jezelf. Natuurlijk wil je je beste beentje voorzetten, maar draai jezelf niet in de knoop om erbij te horen. Wees gewoon wie je bent en je zult de mensen vinden die jou waarderen en wat je te bieden hebt als vriend.

Laten we nu eens concreet worden met 50 ideeën om je te helpen nieuwe connecties en vriendschappen te vormen. Welke ga jij vandaag uitproberen?

1. Praat met je buren

Soms liggen de plekken om nieuwe vrienden te ontmoeten in onze eigen achtertuin. Heb je onlangs nog contact gezocht met je buren?

Als je je buurman in de tuin ziet werken, loop er dan naar toe, spreek hem aan en bied aan om te helpen. Of maak wat extra soep of een extra dozijn koekjes en breng ze naar de familie verderop in de straat.

Door jezelf een klein beetje uit te breiden, ontmoet je misschien wel een paar geweldige nieuwe vrienden op korte loopafstand van je huis.

2. Organiseer een feestje

Organiseer je eigen informele etentje en nodig je buren, mensen van het werk of kennissen die je onderweg bent tegengekomen uit.

Nodig ze uit om een vriend(in) mee te nemen zodat je je potentiële kring van nieuwe connecties uitbreidt. Je hoeft niets ingewikkelds te doen. Maak een pan soep of bestel een paar pizza’s. Het gaat erom dat je gewoon mensen samenbrengt en je kringen uitbreidt.

3. Doe vrijwilligerswerk

Er zijn zoveel leuke mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen met grote groepen mensen waar je misschien je stam kunt vinden.

Doe vrijwilligerswerk op gebieden die voor jou zinvol en interessant zijn. Je kunt vrijwilligerswerk doen als coach, voor een cultureel evenement of voor een plaatselijke kunsttentoonstelling.

Als je niet zeker weet wat de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn in jouw woonplaats, kijk dan eens op VolunteerMatch.org, Idealist.org en HandsOn Network om je te matchen met een organisatie die graag een beetje van jouw tijd en energie zou willen hebben.

4. Maak een wandeling

alleen-wandelen-natuur-ontspannen

In de meeste steden en zelfs kleine dorpjes vind je massa’s mooie wandelingen in de buurt. Op een mooie dag kom je waarschijnlijk andere wandelaars tegen die interessant en spraakzaam zijn.

Als je met iemand op pad bent, is het gemakkelijk om een authentiek gesprek te beginnen zonder de afleidingen van het dagelijks leven. Als je omringd bent door de schoonheid van de natuur, inspireert dat tot verbondenheid.

Als je van wandelen houdt, betekent het ontmoeten van nieuwe mensen op een pad dat je een vriend hebt gevonden die jouw passie voor het buitenleven deelt. Dat is al één punt in hun voordeel. Denk eraan om, voordat jullie uit elkaar gaan, voor te stellen om weer bij elkaar te komen.

5. Word lid van een boekenclub

Als je van boeken houdt, is een boekenclub een geweldige manier om nieuwe mensen met dezelfde interesse te ontmoeten. Je kunt boekenclubs vinden via je plaatselijke boekhandel, online of via Meetup.com om mensen te ontmoeten.

Het kan een paar keer proberen zijn met verschillende boekenclubs voordat je de juiste “fit” hebt gevonden met een groep die jouw smaak in boeken en gezelligheid deelt. Als je geen club vindt die bij je past, begin dan je eigen club en nodig andere leden uit om lid te worden.

6. Begin gesprekken

Waar je ook bent – in de rij bij het postkantoor, in de supermarkt of bij een concert, begin een gesprek met iemand om je heen.

Houd een paar gespreksstarters bij de hand zodat je altijd iets te zeggen hebt om een gesprek te beginnen.

Ja, dit kan in het begin ongemakkelijk zijn, maar als de ander vriendelijk is en reageert, kan dit het begin zijn van een interessante connectie.

7. Ga aan gemeenschappelijke tafels zitten

Zoek restaurants die gemeenschappelijke eettafels of statafels hebben. In plaats van jezelf af te zonderen aan een tafeltje, ga je aan de gemeenschappelijke tafel of aan de bar zitten en ontmoet je nieuwe mensen die in de buurt zitten.

Maar blijf daar niet gewoon zitten. Stel jezelf voor en praat met de mensen om je heen. Vertel ze dat je nieuw bent in de omgeving en vraag om hun suggesties over leuke dingen om te doen en dingen om te zien.

8. Word lid van een MeetUp

Wat voor groepsactiviteit je ook interesseert, je vindt het op MeetUp. Blader door de verschillende evenementen in je stad om iets te vinden dat je aanspreekt, of typ je interesse in en kijk wat er beschikbaar is. Je vindt boekenclubs, netwerkgroepen en sociale groepen via MeetUp.

9. Ga naar het plaatselijke museum

Ga naar een museum! Hou je van kunst? Natuurlijke geschiedenis? Wetenschap? De meeste steden hebben een of meerdere musea die gewijd zijn aan iets dat je interesseert.

Je zult geen gebrek hebben aan dingen om over te praten als je een praatje maakt met een andere museumbezoeker.

10. Ga naar de sportschool

dumbbells-man-sportschool

Een van de beste manieren om mensen te ontmoeten is in een les op de sportschool. Maar als lessen niet jouw ding zijn, breng dan tijd door in de fitnessruimte als het druk is, zodat je kunt praten met andere sportschoolratten.

Als er een café of sapbar in je sportschool is, hang daar dan wat rond na je training en maak contact met andere leden.

11. Ga naar seminars, signeersessies of presentaties

Kijk in je lokale gemeentegids om te zien wat er allemaal te doen is bij jou in de buurt. Woon een aantal van deze evenementen bij en probeer naast iemand te zitten die misschien ook op zoek is naar een nieuwe vriend.

Je zult genoeg hebben om over te praten gezien de aard van het evenement. Toon interesse in de meningen en indrukken van de ander over het evenement en deel die van jezelf.

12. Raak betrokken bij een sport- of activiteitenclub

Als je in je eentje niemand tegenkomt op het pad, sluit je dan aan bij een wandelclub waar je met een groep wandelt. Als wandelen niet je ding is, kun je je aansluiten bij een hardloop- of fietsgroep, een softbalteam of een tenniscompetitie.

Zoek een groep die een fysieke activiteit deelt die je leuk vindt en word een vaste deelnemer. Begin gesprekken met andere leden en stel voor om elkaar te ontmoeten voor koffie, wijn of bier na een evenement of bijeenkomst.

13. Zoek een kerk of religieuze gemeenschap

Als je een spiritueel persoon bent of een sterk geloof hebt, dan is je kerk, synagoge of andere religieuze gemeenschap de perfecte plek om ondersteunende, gelijkgestemde vrienden te ontmoeten.

Maar ga niet alleen naar een dienst en vertrek. Misschien moet je deelnemen aan een zondagsschoolklas of een andere kleine bijeenkomst om het ijs te breken en andere leden te leren kennen.

14. Zoek een bedrijfsvereniging

Zijn er groepen of verenigingen die te maken hebben met je carrière? Onderzoek lokale zakelijke evenementen en woon ze bij zodat je professioneel en persoonlijk kunt netwerken.

Als je een praatje maakt met andere deelnemers, breid je gesprek dan uit buiten de typische zakelijke onderwerpen. Vraag naar hun interesses en hobby’s, en misschien vind je wel een gelijkgestemd persoon om mee te socializen.

15. Doe mee aan Toastmasters of een andere spreekclub

Spreken in het openbaar is voor de meeste mensen niet leuk, maar als je in een omgeving wordt gegooid waar iedereen dezelfde angsten en leercurve deelt, kan dat het ijs snel breken.

Spreekclubs geven je niet alleen het zelfvertrouwen om presentaties te geven, maar ze geven je ook de kans om allerlei nieuwe en interessante mensen te ontmoeten.

16. Accepteer uitnodigingen

Als je nieuwe mensen wilt ontmoeten, sla uitnodigingen voor sociale evenementen dan niet af. Zelfs als je denkt dat het evenement misschien niets voor jou is, waag dan de gok en ga toch. Je weet nooit wie je ontmoet of welke connecties je misschien maakt.

Je kunt