TOP 200x Beste Date Ideeën ooit!

Hier hebben we een lijst van 200 date ideeën, zoveel dat je het perfecte date idee dat je zoekt zult kunnen vinden.

Of je nu al 20 jaar getrouwd bent of dit je allereerste date is, je zult een date-idee kunnen vinden dat perfect is voor jou en je date.

Als het je eerste date is, hebben we ook een aantal vragen voor je eerste date. Maar hoe zit het als je al 20 jaar getrouwd bent? Nou we hebben je gedekt met vragen voor alle koppels.

En natuurlijk hebben we vragen voor iedereen daartussenin met onze vragen om aan je vriend of vriendin te stellen.

Vergeet niet dat ieders idee van een leuke tijd anders is. Zorg er dus voor dat je een date idee kiest waar zowel jij als je date van zullen genieten. Maar geen zorgen, of jij en je date nu van sport, wetenschap, adrenaline of rust houden, we hebben genoeg date ideeën om uit te kiezen.

Een leuk idee is om deze lijst naar je date te sturen en ze er een paar te laten kiezen die ze graag willen doen en van daaruit verder te gaan.

Leuke date ideeën

koppel-flirten-vrouw-man

1. Ga ziplinen

Altijd leuk om iets te doen dat het hart doet pompen. Het is een perfect korte date idee als je niet een hele dag de tijd hebt om de date te hebben.

2. Schrijf samen een verhaal

Dit is nog een date-idee dat een beetje kort is, maar toch best leuk is. Pak een stuk papier, jij schrijft twee zinnen van een verhaal en geeft het dan aan hen door. Dan schrijven zij twee zinnen. En dan schrijf jij twee zinnen, zij schrijven twee zinnen, enzovoort. Het verhaal wordt vrij snel behoorlijk gek.

3. Ga op fossielenjacht

Deze hangt sterk af van waar je woont. Op sommige plaatsen is het heel gemakkelijk om fossielen te vinden, op andere niet. Zoek het vinden van fossielen in je omgeving op en kijk waar je het beste kunt zoeken.

4. Ga samen op speurtocht

Dit is een geweldige manier om het huis uit te komen en samen plezier te hebben zonder al te veel geld uit te geven. Er zijn veel speurtocht ideeën online te vinden, je kunt er een op maat maken voor jou en je partner, of er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in speurtochten.

5. Ga naar een plantenkwekerij en kies een plant of twee uit

Je kunt samen een plant kopen en die verzorgen of er een voor ieder van jullie kopen. Het is een geweldige manier om een souvenir van de date te hebben. Plus kwekerijen hebben veel leuke planten, en je kunt kletsen terwijl je door alle planten dwaalt.

6. Doe aan geocaching

Het is als wandelen plus verrassingscadeautjes! Het kan heel leuk zijn om samen naar de geocache te zoeken, en misschien kom je wel op opmerkelijke plekken waar geen van jullie beiden eerder is geweest.

7. Spring rond in een trampolinepark of hindernisbaan

blij-gelukkig-trampoline-sport

Als jouw stad of dorp er zo een heeft, zijn ze een knaller. Veel lachen, een behoorlijke training, en een heleboel plezier. Zorg er alleen voor dat je niet gewond raakt.

8. Maak samen een nieuw soort toetje

Toetjes zijn geweldig om mee te experimenteren, want als je genoeg zoete dingen bij elkaar mept, zal het waarschijnlijk nog steeds goed smaken. Dus, laat je creativiteit de vrije loop, maak een puinhoop van je keuken, en word decadent met wat lekkers.

9. Koop wat stoepkrijt en ga creatief aan de slag

Goedkoop, leuk, en goed voor een lach. Het is leuker dan je zou verwachten om van het beton en asfalt je canvas te maken, zelfs als je allebei vreselijk bent in tekenen.

10. Zoek op YouTube wat coole video’s van wetenschappelijke experimenten en probeer ze uit

Of ze nu mislukken of slagen, jullie hebben allebei zeker een leuke tijd met het uitproberen ervan. Zorg er gewoon voor dat je van tevoren boodschappen gaat doen om alle ingrediënten te halen en maak een lijstje van dingen om te proberen. Jullie kunnen allebei voor de date wat video’s kiezen om te proberen.

11. Neem een rondleiding door een fabriek of brouwerij of bakkerij

Klinkt als een excursie, maar het is meestal behoorlijk vermakelijk. Als er niets anders is, is het een date-idee dat geen van jullie beiden al geprobeerd heeft! Plus, als je voor een bakkerij of brouwerij tour gaat, krijg je een aantal smakelijke monsters.

12. Doe samen mee aan een leuk uitziende meetup

Er zijn tegenwoordig veel meetups, en ze bestrijken bijna elke interesse. Zoek er een waarvan je denkt dat jullie allebei interessant zullen vinden en probeer het eens. Je kunt op Google zoeken naar meetups in “jouw stad/gemeente” of kijken wat meetup.com te bieden heeft.

13. Neem een dansles

dansend-koppel

Je hoeft niet naar de club om te dansen, je kunt ook een dansles nemen! Bonuspunten als je een dansles neemt met een danssoort die jullie allebei nog niet geprobeerd hebben. Probeer alleen niet op te veel tenen te gaan staan.

14. Ga naar een lokaal fondsenwervend evenement

Doe een beetje goed tijdens je date en heb plezier in het proces. Er zijn altijd groepen die inzamelingsacties houden, en die kunnen heel leuk zijn.

15. Ga op zoek naar eetbare planten en bessen en maak er een maaltijd mee

Je zou verbaasd zijn hoeveel planten die we als onkruid beschouwen eetbaar zijn. Jij en je date moeten zeker heel ruimdenkend zijn voor deze, maar het kan een leuke manier zijn om samen te koken en te leren over welke planten en onkruid eetbaar zijn.

16. Koop een stel zaden en plant ze overal op willekeurige plaatsen, kijk wat er na verloop van tijd groeit.

tuin-tuinieren-man-buiten-hobby

Klinkt raar, maar kan heel leuk zijn om nieuwe plaatsen te bezoeken en stiekem of niet zo stiekem zaadjes te planten. Het laat je op een nieuwe manier naar je omgeving kijken. Bovendien is het heel gaaf als je ziet dat de plantjes beginnen uit te lopen en te bloeien.

17. Schilder en bouw een model waarin jullie allebei geïnteresseerd zijn

Kies iets dat jullie allebei leuk vinden en probeer het te schilderen en in elkaar te lijmen. Als jullie er allebei plezier in hebben en het wordt goed, dan heb je misschien een nieuwe hobby gevonden. Als het vreselijk uitpakt, kunnen jullie in ieder geval allebei lachen en hebben jullie een goed verhaal.

18. Ga naar een oude begraafplaats en bekijk de graven

Dit is dus zeker niet ieders idee van een goede date. En het zou echt niet je eerste of tweede date moeten zijn. Het is veel beter voor stellen die al een tijdje bij elkaar zijn. Maar veel mensen genieten van het vredige karakter van kerkhoven en het raden naar de verhalen van de grafstenen of het proberen te vinden van de oudste graven.

19. Koop wat Lego bouwpakketten en zet ze in elkaar

Allereerst moet je date van Lego houden. Maar als ze dat doen, kan het leuk zijn er samen een uit te zoeken en dan in elkaar te zetten. Perfect voor een coffeeshop of een trendy bar.

20. Ga naar een rommelmarkt

Naar een rommelmarkt gaan kan interessante schatten opleveren. Op een rommelmarkt zie je altijd wel iets onverwachts. En je kunt kletsen over de voorwerpen en verkopers die je ziet.

21. Verdwaal plaatselijk

Neem achterwegen die je nog nooit genomen hebt en probeer interessante dingen te vinden die niet op Google maps staan. Zet je telefoon uit en kijk of je kunt verdwalen in je woonplaats. Wegen inslaan waar je nog nooit bent geweest kan voelen als een avontuur, en je weet nooit welke verborgen juweeltjes je zou kunnen vinden.

22. Ga naar een veiling

Er zijn op elk moment allerlei veilingen gaande. Kijk of je een interessante bij jou in de buurt kunt vinden. Je hoeft niets te kopen, maar het kan leuk zijn om samen op spullen te bieden. Gewoon naar buiten gaan en iets anders doen kan heel leuk zijn.

23. Halloween make-up en kijk naar horrorfilms

tv-kijken-koppel-relaxen

Ga naar de plaatselijke feestwinkel, koop wat nepbloed of Halloween schmink. Besteed wat tijd aan het samen opdoen en krul je dan op op de bank en houd een enge filmmarathon.

24. Ga naar een gemeentehuisvergadering of een plaatselijk politiek event

Lokale politiek heeft een grote invloed op je dagelijks leven en kan een vorm van politiek zijn waarin je echt een verschil kunt maken. Al is het maar een lokale gemeentevergadering of een stemming over een of ander lokaal besluit. Ga eens kijken. Het is misschien een beetje een saaie date, maar het is waarschijnlijk een date-idee dat je nog nooit hebt gedaan!

25. Geef graffiti een kans, maar op een legale manier

Bekijk wat tutorials online en ga dan naar de bouwmarkt. Pak een stuk multiplex of spaanplaat en wat spuitbussen, en je kunt aan de slag. Je kunt ook wat sjablonen snijden als je die route wilt volgen. Gebruik de spaanplaat of het triplex als je canvas en veel plezier.

26. Een boekenclub voor twee

Ieder van jullie kiest een kort verhaal, novelle of graphic novel voor de ander om te lezen, en dan komen jullie tijdens de date bij elkaar en bespreken ze onder het genot van een drankje. Dit is een uitstekend idee als je allebei van boeken houdt. Maar we zouden het niet aanraden, tenzij jullie allebei fervente lezers zijn. Als iemand niet veel leest, kan het hem het gevoel geven dat hij zich voorbereidt op een boekverslag.

27. Doe een date met een seizoensthema

Doe samen wat stereotiepe seizoensgebonden activiteiten zoals een sneeuwpop bouwen als het winter is of naar het strand of zwembad gaan als het zomer is. Voor de herfst of de lente zou je een pompoen kunnen snijden of paaseieren schilderen. Neem seizoensgebonden eten en drinken na de activiteit.

28. Plan de perfecte vakantie

dode-zee-israel-vakantie-reizen

Dit werkt het beste als je een laptop deelt. Anders kijk je uiteindelijk allebei op je telefoon of op je aparte laptop. Zoek een land of landen om te bezoeken, kies wat je wilt doen, kies een paar indrukwekkende hotels. Je zult kunnen zien wat zij leuk en spannend vinden en misschien wat meer date-ideeën krijgen voor de volgende keer.

29. Bouw samen zandkastelen (geen strand nodig)

Geen strand in de buurt? Geen nood. De bouwmarkt verkoopt speelzand. Pak daar wat van, een vlakke ondergrond, wat water, een plek waar je het niet erg vindt om nat en zanderig te worden, en je kunt aan de slag. Je kunt een volledige stranddag doen, weg van het strand.

30. Maak bijpassende t-shirts

Je kunt dus van die strijkbare exemplaren krijgen, of je kunt een bedrijf de ontwerpen op een shirt laten drukken en naar je opsturen. Maar het leuke is het ontwerpen van je shirts. Ze zo belachelijk mogelijk maken.

31. Maak een tijdscapsule

Ook dit is een uniek date-idee dat voor sommigen interessant en voor anderen saai zal zijn. Zorg er dus voor dat jullie allebei enthousiast zijn. Nadat je ervoor gezorgd hebt dat het iets is waarin jullie allebei geïnteresseerd zijn, koop je een waterdichte container en vul je die met allerlei leuke spullen. Zoek dan een willekeurige plek om het te begraven.

32. Maak maskers

De meeste handwerkwinkels zullen wel een soort blanco maskers hebben, maar als dat niet zo is, is er altijd nog Amazon. Ga dan gewoon samen de maskers versieren. Je kunt allebei je eigen ding doen of ze op een thema laten baseren. Wat voor jullie allebei werkt. Maak je geen zorgen als ze vreselijk uitpakken, dat hoort bij de pret. Zorg voor wat foto’s samen nadat jullie klaar zijn!

33. Doe elkaars make-up

Dit is dus waarschijnlijk meer voor gevestigde stellen die op zoek zijn naar creatieve date-ideeën. En je moet er zeker van zijn dat jullie er allebei voor in zijn. Maar als je deze doet, kan het tot Hilarische resultaten leiden.

34. Breng je date naar je werk dag

signalen-collega-je-niet-mag-haat

Dit is een beetje een rare date, en het hangt er zeker van af waar je werkt. Maar bij veel werkplekken kun je je date rondleiden, en kunnen ze zien wat je de meeste dagen doet. Bovendien hebben veel werkplekken leuke extraatjes waar je gebruik van kunt maken voor een afspraakje! Dit kun je waarschijnlijk het beste op je vrije dag doen, maar kan afhankelijk van de baan cool zijn.

35. Ga naar een bouwmarkt of een knutselwinkel en kies iets om samen te maken

Nog zo’n creatief date-idee, de sky is de limit bij deze. Het kan helpen om iets te vinden dat een van jullie wil toevoegen aan jouw/zijn huis of appartement en probeer dat te maken.

36. Als jullie allebei een online spel spelen zou je een date in het spel kunnen hebben.

Hangt er helemaal vanaf of jullie allebei van gamen houden, maar als jullie dat allebei zijn, kan het een geweldig date-idee zijn en een geweldige manier om iets te doen waar jullie allebei van houden.

37. Brainstorm over een nieuw product of bedrijf

Ja, dit is dus een beetje een rare. Het klinkt super saai, maar kan eigenlijk heel leuk zijn als je er allebei in opgaat. Dat gezegd hebbende, jij en je date moeten relatief creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Maar als je dat doet, kun je veel te weten komen over de ander, wat ze leuk vinden, wat hun vaardigheden zijn, en wie weet kom je op een zakelijk idee dat je zou wil