TOP 200x Beste Date Ideeën ooit!

Hier hebben we een lijst van 200 date ideeën, zoveel dat je het perfecte date idee dat je zoekt zult kunnen vinden.

Of je nu al 20 jaar getrouwd bent of dit je allereerste date is, je zult een date-idee kunnen vinden dat perfect is voor jou en je date.

Als het je eerste date is, hebben we ook een aantal vragen voor je eerste date. Maar hoe zit het als je al 20 jaar getrouwd bent? Nou we hebben je gedekt met vragen voor alle koppels.

En natuurlijk hebben we vragen voor iedereen daartussenin met onze vragen om aan je vriend of vriendin te stellen.

Vergeet niet dat ieders idee van een leuke tijd anders is. Zorg er dus voor dat je een date idee kiest waar zowel jij als je date van zullen genieten. Maar geen zorgen, of jij en je date nu van sport, wetenschap, adrenaline of rust houden, we hebben genoeg date ideeën om uit te kiezen.

Een leuk idee is om deze lijst naar je date te sturen en ze er een paar te laten kiezen die ze graag willen doen en van daaruit verder te gaan.

Leuke date ideeën

koppel-flirten-vrouw-man

1. Ga ziplinen

Altijd leuk om iets te doen dat het hart doet pompen. Het is een perfect korte date idee als je niet een hele dag de tijd hebt om de date te hebben.

2. Schrijf samen een verhaal

Dit is nog een date-idee dat een beetje kort is, maar toch best leuk is. Pak een stuk papier, jij schrijft twee zinnen van een verhaal en geeft het dan aan hen door. Dan schrijven zij twee zinnen. En dan schrijf jij twee zinnen, zij schrijven twee zinnen, enzovoort. Het verhaal wordt vrij snel behoorlijk gek.

3. Ga op fossielenjacht

Deze hangt sterk af van waar je woont. Op sommige plaatsen is het heel gemakkelijk om fossielen te vinden, op andere niet. Zoek het vinden van fossielen in je omgeving op en kijk waar je het beste kunt zoeken.

4. Ga samen op speurtocht

Dit is een geweldige manier om het huis uit te komen en samen plezier te hebben zonder al te veel geld uit te geven. Er zijn veel speurtocht ideeën online te vinden, je kunt er een op maat maken voor jou en je partner, of er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in speurtochten.

5. Ga naar een plantenkwekerij en kies een plant of twee uit

Je kunt samen een plant kopen en die verzorgen of er een voor ieder van jullie kopen. Het is een geweldige manier om een souvenir van de date te hebben. Plus kwekerijen hebben veel leuke planten, en je kunt kletsen terwijl je door alle planten dwaalt.

6. Doe aan geocaching

Het is als wandelen plus verrassingscadeautjes! Het kan heel leuk zijn om samen naar de geocache te zoeken, en misschien kom je wel op opmerkelijke plekken waar geen van jullie beiden eerder is geweest.

7. Spring rond in een trampolinepark of hindernisbaan

blij-gelukkig-trampoline-sport

Als jouw stad of dorp er zo een heeft, zijn ze een knaller. Veel lachen, een behoorlijke training, en een heleboel plezier. Zorg er alleen voor dat je niet gewond raakt.

8. Maak samen een nieuw soort toetje

Toetjes zijn geweldig om mee te experimenteren, want als je genoeg zoete dingen bij elkaar mept, zal het waarschijnlijk nog steeds goed smaken. Dus, laat je creativiteit de vrije loop, maak een puinhoop van je keuken, en word decadent met wat lekkers.

9. Koop wat stoepkrijt en ga creatief aan de slag

Goedkoop, leuk, en goed voor een lach. Het is leuker dan je zou verwachten om van het beton en asfalt je canvas te maken, zelfs als je allebei vreselijk bent in tekenen.

10. Zoek op YouTube wat coole video’s van wetenschappelijke experimenten en probeer ze uit

Of ze nu mislukken of slagen, jullie hebben allebei zeker een leuke tijd met het uitproberen ervan. Zorg er gewoon voor dat je van tevoren boodschappen gaat doen om alle ingrediënten te halen en maak een lijstje van dingen om te proberen. Jullie kunnen allebei voor de date wat video’s kiezen om te proberen.

11. Neem een rondleiding door een fabriek of brouwerij of bakkerij

Klinkt als een excursie, maar het is meestal behoorlijk vermakelijk. Als er niets anders is, is het een date-idee dat geen van jullie beiden al geprobeerd heeft! Plus, als je voor een bakkerij of brouwerij tour gaat, krijg je een aantal smakelijke monsters.

12. Doe samen mee aan een leuk uitziende meetup

Er zijn tegenwoordig veel meetups, en ze bestrijken bijna elke interesse. Zoek er een waarvan je denkt dat jullie allebei interessant zullen vinden en probeer het eens. Je kunt op Google zoeken naar meetups in “jouw stad/gemeente” of kijken wat meetup.com te bieden heeft.

13. Neem een dansles

dansend-koppel

Je hoeft niet naar de club om te dansen, je kunt ook een dansles nemen! Bonuspunten als je een dansles neemt met een danssoort die jullie allebei nog niet geprobeerd hebben. Probeer alleen niet op te veel tenen te gaan staan.

14. Ga naar een lokaal fondsenwervend evenement

Doe een beetje goed tijdens je date en heb plezier in het proces. Er zijn altijd groepen die inzamelingsacties houden, en die kunnen heel leuk zijn.

15. Ga op zoek naar eetbare planten en bessen en maak er een maaltijd mee

Je zou verbaasd zijn hoeveel planten die we als onkruid beschouwen eetbaar zijn. Jij en je date moeten zeker heel ruimdenkend zijn voor deze, maar het kan een leuke manier zijn om samen te koken en te leren over welke planten en onkruid eetbaar zijn.

16. Koop een stel zaden en plant ze overal op willekeurige plaatsen, kijk wat er na verloop van tijd groeit.

tuin-tuinieren-man-buiten-hobby

Klinkt raar, maar kan heel leuk zijn om nieuwe plaatsen te bezoeken en stiekem of niet zo stiekem zaadjes te planten. Het laat je op een nieuwe manier naar je omgeving kijken. Bovendien is het heel gaaf als je ziet dat de plantjes beginnen uit te lopen en te bloeien.

17. Schilder en bouw een model waarin jullie allebei geïnteresseerd zijn

Kies iets dat jullie allebei leuk vinden en probeer het te schilderen en in elkaar te lijmen. Als jullie er allebei plezier in hebben en het wordt goed, dan heb je misschien een nieuwe hobby gevonden. Als het vreselijk uitpakt, kunnen jullie in ieder geval allebei lachen en hebben jullie een goed verhaal.

18. Ga naar een oude begraafplaats en bekijk de graven

Dit is dus zeker niet ieders idee van een goede date. En het zou echt niet je eerste of tweede date moeten zijn. Het is veel beter voor stellen die al een tijdje bij elkaar zijn. Maar veel mensen genieten van het vredige karakter van kerkhoven en het raden naar de verhalen van de grafstenen of het proberen te vinden van de oudste graven.

19. Koop wat Lego bouwpakketten en zet ze in elkaar

Allereerst moet je date van Lego houden. Maar als ze dat doen, kan het leuk zijn er samen een uit te zoeken en dan in elkaar te zetten. Perfect voor een coffeeshop of een trendy bar.

20. Ga naar een rommelmarkt

Naar een rommelmarkt gaan kan interessante schatten opleveren. Op een rommelmarkt zie je altijd wel iets onverwachts. En je kunt kletsen over de voorwerpen en verkopers die je ziet.

21. Verdwaal plaatselijk

Neem achterwegen die je nog nooit genomen hebt en probeer interessante dingen te vinden die niet op Google maps staan. Zet je telefoon uit en kijk of je kunt verdwalen in je woonplaats. Wegen inslaan waar je nog nooit bent geweest kan voelen als een avontuur, en je weet nooit welke verborgen juweeltjes je zou kunnen vinden.

22. Ga naar een veiling

Er zijn op elk moment allerlei veilingen gaande. Kijk of je een interessante bij jou in de buurt kunt vinden. Je hoeft niets te kopen, maar het kan leuk zijn om samen op spullen te bieden. Gewoon naar buiten gaan en iets anders doen kan heel leuk zijn.

23. Halloween make-up en kijk naar horrorfilms