Top 30 Beroemdste Muzikanten ter Wereld in 2023

In de muziekwereld zijn er een paar namen die boven de rest uitsteken. Deze zangers hebben enorme successen behaald en hebben een grote schare fans over de hele wereld. Hier is een lijst van de 30 populairste zangers ter wereld vanaf 2023.

Met bekende namen als Justin Bieber, Taylor Swift en Adele, maar ook relatieve nieuwkomers als Billie Eilish en Dua Lipa, verandert de lijst van populaire zangers steeds.

Hier zijn de 30 populairste zangers ter wereld op dit moment.

1. Ed Sheeran

Met meer dan 51,5 miljoen abonnees op YouTube en 37,8 miljoen volgers op Instagram is Ed Sheeran een van de populairste zangers ter wereld. Zijn nummer “Shape of You” was het meest gestreamde nummer op Spotify in 2017, en hij heeft 4 Grammy’s gewonnen. Sheeran blijft nieuwe muziek uitbrengen en toert de wereld rond, en treedt overal waar hij komt op voor uitverkochte menigten.

2. Billie Eilish

Terwijl ze nog erg jong is, heeft Billie Eilish de wereld stormenderhand veroverd met haar unieke merk popmuziek. Met meer dan 45,2 miljoen YouTube abonnees en 102 miljoen Instagram volgers is Eilish een van de populairste zangeressen van dit moment. Ze heeft meerdere Grammy’s gewonnen en is de jongste persoon die ooit bovenaan de Billboard Hot 100 chart stond.

3. Ariana Grande

Met 51,1 miljoen YouTube abonnees en meer dan 304 miljoen Instagram volgers is Ariana Grande een van de populairste zangeressen ter wereld. Grande begon als actrice op Nickelodeon voordat ze zangeres werd. Ze heeft zes studioalbums uitgebracht, waarbij haar meest recente, ” Positions,” debuteerde op nummer 1 in de Billboard chart.

4. The Weeknd

The Weeknd, geboren als Abel Tesfaye, is een Canadese zanger en liedjesschrijver die een van de grootste namen in de muziek is geworden. Met meer dan 27,8 miljoen YouTube abonnees en 37,8 miljoen Instagram volgers heeft The Weeknd een enorme aanhang vergaard. Zijn hits “Can’t Feel My Face” en “Starboy” hebben allebei de Billboard Hot 100 chart gehaald.

5. Taylor Swift

Een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden, Taylor Swift heeft meerdere Grammy’s en een Emmy gewonnen. Met meer dan 46,1 miljoen YouTube abonnees en 206 miljoen Instagram volgers is Swift een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze heeft negen studioalbums uitgebracht, met als meest recente “Evermore”.

6. Adele

Adele is een Britse zangeres en songwriter die meerdere Grammy’s en een Oscar heeft gewonnen. Met meer dan 28,1 miljoen YouTube-abonnees en 49,8 miljoen Instagramvolgers is Adele een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze is vooral bekend van haar hits “Someone Like You” en “Rolling in the Deep”.

7. Justin Bieber

Met meer dan 68,3 miljoen YouTube-abonnees en 229 miljoen Instagramvolgers is Justin Bieber een van de populairste zangers ter wereld. Bieber begon als YouTube-sensatie voordat hij een mainstream popster werd. Hij heeft vijf studioalbums uitgebracht, met als meest recente “Changes”.

8. Dua Lipa

Dua Lipa is een Britse zangeres en songwriter die een van de grootste namen in de muziek is geworden. Met meer dan 20,4 miljoen YouTube abonnees en 82,2 miljoen Instagram volgers is Dua een van de populairste zangeressen van dit moment. Ze is vooral bekend van haar hits “New Rules” en “IDGAF”.

9. Beyonce