Top 30 Beroemdste Muzikanten ter Wereld in 2023

In de muziekwereld zijn er een paar namen die boven de rest uitsteken. Deze zangers hebben enorme successen behaald en hebben een grote schare fans over de hele wereld. Hier is een lijst van de 30 populairste zangers ter wereld vanaf 2023.

Met bekende namen als Justin Bieber, Taylor Swift en Adele, maar ook relatieve nieuwkomers als Billie Eilish en Dua Lipa, verandert de lijst van populaire zangers steeds.

Hier zijn de 30 populairste zangers ter wereld op dit moment.

1. Ed Sheeran

Met meer dan 51,5 miljoen abonnees op YouTube en 37,8 miljoen volgers op Instagram is Ed Sheeran een van de populairste zangers ter wereld. Zijn nummer “Shape of You” was het meest gestreamde nummer op Spotify in 2017, en hij heeft 4 Grammy’s gewonnen. Sheeran blijft nieuwe muziek uitbrengen en toert de wereld rond, en treedt overal waar hij komt op voor uitverkochte menigten.

2. Billie Eilish

Terwijl ze nog erg jong is, heeft Billie Eilish de wereld stormenderhand veroverd met haar unieke merk popmuziek. Met meer dan 45,2 miljoen YouTube abonnees en 102 miljoen Instagram volgers is Eilish een van de populairste zangeressen van dit moment. Ze heeft meerdere Grammy’s gewonnen en is de jongste persoon die ooit bovenaan de Billboard Hot 100 chart stond.

3. Ariana Grande

Met 51,1 miljoen YouTube abonnees en meer dan 304 miljoen Instagram volgers is Ariana Grande een van de populairste zangeressen ter wereld. Grande begon als actrice op Nickelodeon voordat ze zangeres werd. Ze heeft zes studioalbums uitgebracht, waarbij haar meest recente, ” Positions,” debuteerde op nummer 1 in de Billboard chart.

4. The Weeknd

The Weeknd, geboren als Abel Tesfaye, is een Canadese zanger en liedjesschrijver die een van de grootste namen in de muziek is geworden. Met meer dan 27,8 miljoen YouTube abonnees en 37,8 miljoen Instagram volgers heeft The Weeknd een enorme aanhang vergaard. Zijn hits “Can’t Feel My Face” en “Starboy” hebben allebei de Billboard Hot 100 chart gehaald.

5. Taylor Swift

Een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden, Taylor Swift heeft meerdere Grammy’s en een Emmy gewonnen. Met meer dan 46,1 miljoen YouTube abonnees en 206 miljoen Instagram volgers is Swift een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze heeft negen studioalbums uitgebracht, met als meest recente “Evermore”.

6. Adele

Adele is een Britse zangeres en songwriter die meerdere Grammy’s en een Oscar heeft gewonnen. Met meer dan 28,1 miljoen YouTube-abonnees en 49,8 miljoen Instagramvolgers is Adele een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze is vooral bekend van haar hits “Someone Like You” en “Rolling in the Deep”.

7. Justin Bieber

Met meer dan 68,3 miljoen YouTube-abonnees en 229 miljoen Instagramvolgers is Justin Bieber een van de populairste zangers ter wereld. Bieber begon als YouTube-sensatie voordat hij een mainstream popster werd. Hij heeft vijf studioalbums uitgebracht, met als meest recente “Changes”.

8. Dua Lipa

Dua Lipa is een Britse zangeres en songwriter die een van de grootste namen in de muziek is geworden. Met meer dan 20,4 miljoen YouTube abonnees en 82,2 miljoen Instagram volgers is Dua een van de populairste zangeressen van dit moment. Ze is vooral bekend van haar hits “New Rules” en “IDGAF”.

9. Beyonce

Een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden, Beyonce heeft meerdere Grammy’s en een Emmy gewonnen. Met meer dan 24,4 miljoen YouTube abonnees en 249 miljoen Instagram volgers is Beyonce een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze is vooral bekend van haar hits “Crazy in Love” en “Formation”.

10. Lady Gaga

Met meer dan 21,3 miljoen YouTube abonnees en 51,1 miljoen Instagram volgers is Lady Gaga een van de populairste zangeressen ter wereld. Gaga begon als zangeres in de Lower East Side van Manhattan voordat ze een wereldwijde popster werd. Ze heeft vijf studioalbums uitgebracht, met als meest recente “Chromatica”.

11. Bruno Mars

Bruno Mars is een in Hawaï geboren zanger en liedjesschrijver die een van de grootste namen in de muziek is geworden. Met meer dan 34,6 miljoen YouTube-abonnees en 25,2 miljoen Instagramvolgers is Mars een van de populairste zangers van dit moment. Hij is vooral bekend van zijn hits “Uptown Funk” en “That’s What I Like”.

12. Celine Dion

Een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden, Celine Dion heeft meerdere Grammy’s gewonnen. Met meer dan 6,26 miljoen YouTube abonnees en 5 miljoen Instagram volgers is Dion een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze is vooral bekend van haar hits “My Heart Will Go On” en “Because You Loved Me”.

13. Shawn Mendes

Shawn Mendes is een Canadese zanger en liedjesschrijver die een van de grootste namen in de muziek is geworden. Met meer dan 29,1 miljoen YouTube abonnees en 67,6 miljoen Instagram volgers is Mendes een van de populairste zangers van dit moment. Hij is vooral bekend van zijn hits “Stitches” en “There’s Nothing Holdin’ Me Back”.

14. Rihanna

Een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden, Rihanna heeft meerdere Grammy’s en een Emmy gewonnen. Met meer dan 39 miljoen YouTube abonnees en 126 miljoen Instagram volgers is Rihanna een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze is vooral bekend van haar hits “Umbrella” en “Diamonds”.

15. Charlie Puth

Met meer dan 19,3 miljoen YouTube abonnees en 15,7 miljoen Instagram volgers is Charlie Puth een van de populairste zangers ter wereld. Puth begon als YouTube-sensatie voordat hij een mainstream popster werd. Hij is vooral bekend van zijn hits “See You Again” en “Attention”.

16. Sam Smith

Sam Smith is een Britse zanger en liedjesschrijver die meerdere Grammy’s heeft gewonnen. Met meer dan 14,8 miljoen YouTube abonnees en 14,6 miljoen Instagram volgers is Smith een van de populairste zangers ter wereld. Hij is vooral bekend van zijn hits “Stay with Me” en “Too Good at Goodbyes”.

17. Harry Styles

Harry Styles is een Britse zanger en liedjesschrijver die eerder lid was van de boyband One Direction. Met meer dan 12,1 miljoen YouTube abonnees en 43,7 miljoen Instagram volgers is Styles een van de populairste zangers van dit moment. Hij is vooral bekend van zijn hits “Sign of the Times” en “Watermelon Sugar.”

18. Miley Cyrus

Met meer dan 16 miljoen YouTube abonnees en 165 miljoen Instagram volgers is Miley Cyrus een van de populairste zangeressen ter wereld. Cyrus begon als kindsterretje op Disney Channel voordat ze een wereldwijde popsensatie werd. Ze is vooral bekend van haar hits “Wrecking Ball” en “Party in the U.S.A.”.

19. Alicia Keys

Alicia Keys is een Zangeres, songwriter, pianist, actrice en filantroop die meerdere Grammy’s en een Emmy heeft gewonnen. Met meer dan 5,79 miljoen YouTube abonnees en 23,1 miljoen Instagram volgers is Keys een van de populairste zangeressen ter wereld. Ze is vooral bekend van haar hits “Fallin'” en “No One”.

20. Selena Gomez

Met meer dan 30,6 miljoen YouTube abonnees en 311 miljoen Instagram volgers is Selena Gomez een van de populairste zangeressen ter wereld. Gomez begon als kindsterretje op Disney Channel voordat ze een wereldwijde popsensatie werd. Ze is vooral bekend van haar hits “Come & Get It” en “Hands to Myself”.

21. Adam Levine

Adam Levine is een Zanger, liedjesschrijver, acteur en filantroop die de leadzanger is van de band Maroon 5. Met meer dan 35,6 miljoen YouTube abonnees en 14 miljoen Instagram volgers is Levine een van de populairste zangers ter wereld. Hij is vooral bekend van zijn hits “Moves like Jagger” en “Sugar”.

22. John Legend

John Legend is een Zanger, songwriter, pianist en acteur die meerdere Grammy’s en een Oscar heeft gewonnen. Met meer dan 7,22 miljoen YouTube abonnees en 14,3 miljoen Instagram volgers is Legend een van de populairste zangers ter wereld. Hij is vooral bekend van zijn hits “All of Me” en “Glory”.

23. Zayn Malik

Zayn Malik is een Britse zanger en liedjesschrijver die eerder lid was van de boyband One Direction. Met meer dan 14,7 miljoen YouTube abonnees en 44,9 miljoen Instagram volgers is Malik een van de populairste zangers van dit moment. Hij is vooral bekend van