Een App Ontwikkelen: 4 Stappen naar Succes

Je wilt al heel lang een app laten maken maar weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Dit is geen fijne positie om in te zitten. Daarom helpen wij jou in 4 stappen naar een succesvolle app.

Stap 1: Strategie

Stel je hebt een goed idee en wilt hierbij een app ontwikkelen. Het allerbelangrijkste is om goed na te denken over het doel van deze app. Een app laten maken is namelijk geen investering van 20 euro, het zou heel erg zonde zijn als de app eenmaal ontwikkeld is, deze heel jouw doelgroep niet aanspreekt. Dus begin nooit zomaar met bouwen zonder een goede strategie. Onthoud altijd: een app ontwikkel je niet voor jezelf maar voor je doelgroep. Het is daarom van belang om je doelgroep te bepalen en deze wellicht zelfs deel te laten nemen tijdens het ontwikkelingsproces. Om tot een goede en ijzersterke strategie te komen kun je jezelf de volgende vragen afvragen. Waarom laat ik de app maken? En wat wil ik met de app bereiken? De volgende vragen kun je jezelf afvragen om je doelgroep te bepalen. Wat ga ik oplossen voor mijn doelgroep? En wat zou een reden zijn voor mijn doelgroep om de app te gebruiken.

Stap 2: Functies

app-iphone

De strategie staat vast, maar wat moet je nu nog meer doen? Je gaat nog steeds niet de app ontwikkelen maar gaat het lijstje functionaliteiten langs. Hiervoor kun je een paar vragen voor jezelf beantwoorden. Maken de gebruikers van de app voornamelijk gebruik via hun mobiel of computer? Wat moet de gebruiker allemaal kunnen in de app? En hoe komt alle content in de app? Als je deze vragen beantwoordt kun je een ontwikkelingsplan gaan maken vanuit hier kun je kiezen wat voor soort app je wilt gaan maken.

Stap 3: Bouw

Je kunt nu je creativiteit de vrije loop laten gaan. Je moet nu een passend thema bij je app kiezen en het design. Maak eerst een functioneel ontwerp en daarna een visueel ontwerp. Hierbij ga je echt de look en het gevoel van de app ontwikkelen. Na al deze keuzes is het eindelijk zover, de app ontwikkelaars kunnen jouw app in elkaar gaan zetten. Blijf betrokken bij elke stap en werk samen met de app ontwikkelaars. Alleen op deze manier wordt de app ontwikkeld hoe jij zo graag wilt.

Stap 4: De lancering van de app

De app is gemaakt en nu is het tijd om de app op te leveren. Je doelgroep en gebruikers gaan nu dus echt van start om de app te gebruiken. Dit is natuurlijk enorm spannend want je gebruikers gaan daar natuurlijk iets van vinden. Onderzoek de eerste reacties van je app gebruikers en vanaf daar kun je blijven doorontwikkelen!