Wie is Johan Derksen? Carrière, Relaties, Vermogen en meer

Johan Derksen geboren op 31 januari 1949 in het Gelderse Heteren. Het beroep van zijn vader, werkzaam bij de rijkspolitie, leidde ertoe dat het gezin in 1962 naar Drenthe verhuisde. Tegenwoordig heeft Derksen opnieuw zijn woonplaats in Drenthe, namelijk in Grolloo.

  • Volledige naam: Johannis Gerrit Derksen
  • Bijnaam: De Snor
  • Geboortedatum: 31-01-1949 (74 jaar)
  • Geboorteplaats: Heteren
  • Woonplaats: Grolloo
  • Relatiestatus: 26 jaar getrouwd met Isabelle Pikaar
  • Beroep: sportjournalist en voetbalanalist
  • Vermogen: Geschat op 2,7 Miljoen

Carriere

johan-derksen-sigaar

Johan Derksen is een vooraanstaande Nederlandse voetbalanalist, journalist en mediapersoonlijkheid, met tevens een ondernemende inslag. Derksen heeft gedurende zijn carrière meerdere bedrijven opgericht en beheerd.

Zijn ondernemerschap begon in de muziekindustrie in de jaren ’70. Hij was mede-eigenaar van de platenmaatschappij Negram en werkte samen met bekende Nederlandse artiesten zoals André Hazes en Herman Brood. Zijn talent voor het ontdekken van aanstormend talent leidde tot het succesvol lanceren van diverse muziekacts.

Na zijn avonturen in de muziek verplaatste Derksen zijn focus naar de sportwereld. Hij had een aandeel in voetbalclub SC Veendam en speelde een actieve rol in de organisatie en het management van de club. Daarnaast was hij betrokken bij de oprichting van Sport Promotions, een sportmarketingbedrijf, waarvan hij mede-eigenaar was.

Naast zijn betrokkenheid bij voetbalclubs en sportmarketing, richtte Derksen ook zijn eigen mediabedrijf op. Hij was mede-eigenaar en hoofdredacteur van het voetbaltijdschrift Voetbal International, dat uitgroeide tot een van de meest vooraanstaande sportbladen in Nederland. Het blad werd onder zijn leiding een essentiële bron van voetbalnieuws en analyses.

Derksen verwierf eveneens bekendheid als televisiepersoonlijkheid, waarbij hij een van de vaste gezichten was van het televisieprogramma “Voetbal Inside” (voorheen “Voetbal International”). Hierin deelde hij als voetbalanalist zijn scherpe en vaak controversiële meningen. Het programma genoot grote populariteit en Derksen werd beroemd om zijn directe en ongefilterde uitspraken.

Wie zijn de dochters van Johan?

Johan en zijn toenmalige echtgenote Linda verwelkomden hun eerste dochter Marieke Derksen toen Johan nog betrokken was bij VI Vandaag. Twaalf jaar later werd hun leven echter op tragische wijze verstoord door het noodlot. Toen Johan ‘s avonds laat van zijn werk thuiskwam, vond hij zijn vrouw Linda onder aan de trap, terwijl hun dochter Marieke boven lag te slapen. Ze was noodlottig om het leven gekomen door van de trap te vallen.

Het was een schokkende gebeurtenis voor Johan, en hij was overweldigd door verdriet. De eerste paar maanden na dit verlies bleef hij thuis om de zaken op orde te krijgen. In een periode van zwakte vroeg hij een oude vriendin om hulp, en hieruit ontstond een relatie. Deze relatie leidde tot een huwelijk, hoewel dit te snel bleek te zijn. Johan bevond zich nog in een rouwproces en had moeite met de situatie.

Een jaar later vroeg Johan echtscheiding aan en bracht hij vier jaar als alleenstaande vader door. In die periode vervulde hij verschillende rollen, waaronder die van huisman. Gedurende deze tijd ontwikkelde hij een bijzondere band met zijn dochter Marieke. Op haar 17e besloot ze voor een jaar naar Amerika te gaan, en tijdens dat jaar begon Johan weer aan een nieuwe relatie. Hij trouwde snel met Isabelle, bij wie hij zich direct op zijn gemak voelde.

Met zijn tweede vrouw kreeg Johan nog een dochter, Anoeska Derksen. Beide dochters hebben heel verschillende persoonlijkheden. Marieke lijkt enigszins op Johan, met een onverschillige houding ten opzichte van autoriteiten en een scherp gevoel voor humor. Aan de andere kant is Anoeska een ambitieuze carrièrevrouw, die in Londen woont en werkt bij een grote Amerikaanse investeringsbank. Hoewel ze allebei hard werken en relaties hebben, hebben ze geen plannen om kinderen te krijgen, iets wat Johan volledig respecteert.

Johan Derksen onterft dochter

Johan, wiens sympathie voor Lilianne Ploumen op zijn zachtst gezegd beperkt is, stuitte op een video van De Telegraaf waarin de PvdA-lijsttrekker verklaarde dat zijn dochter haar stem aan de Partij van de Arbeid zou geven. Johan reageerde met een vleugje humor: ‘Die is onterfd.’

Op Twitter liet Marieke, Johans dochter, een geestige reactie achter: ‘Nou, nou, zeg. En ik had stiekem al bedacht dat de collectie tweed jasjes mij best aardig zou staan…’

Vrouw Johan Derksen

Derksen heeft Isabelle Pikaar als zijn derde echtgenote, die twaalf jaar jonger is dan hij. Daarnaast heeft hij twee dochters en een stiefzoon. In uitzendingen van Veronica Inside geeft Derksen vaak aan dat hij hoopt dat zijn vrouw niet meekijkt, vanwege zijn vaak ongepolijste uitspraken, die meestal uit zijn eigen mond komen. Al jaren voelt hij zich niet meer verliefd, zoals Derksen vertelde in een interview met LINDA. “Wij zijn niet het soort mensen dat denkt dat ons huwelijk een sprookje is”, legde hij uit. “Misschien houden we het wel vol omdat we realistisch zijn.”

Waar woont Johan?

huis-johan-derksen
Bron: Bekende Buren

Iedere week legt Johan Derksen een aardige afstand af voor zijn televisieoptredens, aangezien zijn huis in Grolloo staat. Trouwe kijkers van Veronica Inside weten dat Johan urenlang kan praten over zijn geliefde Drenthe. Dankzij de royale betalingen van John de Mol voor zijn commentaar, kon Johan in 2017 deze prachtige woonboerderij aanschaffen.

Vermogen Johan Derksen

Het vaststellen van het vermogen van Johan Derksen is een boeiende kwestie, vooral omdat zijn tafelgastoptredens bij Vandaag Inside aanzienlijk hebben bijgedragen aan zijn financiële status. Tijdens zijn voetballoopbaan bij Cambuur, Haarlem en Veendam heeft hij eveneens aardig wat verdiend. In 2016 werd zijn vermogen volgens Quote geschat op 1,3 miljoen euro, maar naar verluidt is dit bedrag inmiddels ruimschoots verdubbeld tot 2,7 miljoen euro, aldus insiders.

Het exacte inkomen van Johan Derksen is moeilijk vast te stellen, aangezien hij meerdere inkomstenbronnen heeft waarmee hij geld verdient. Als tafelgast bij Vandaag Inside verdiende hij oorspronkelijk 550.000 euro per jaar, maar door recente onderhandelingen tussen SBS6 en de drie heren is dit bedrag naar alle waarschijnlijkheid gestegen. Desondanks blijft zijn uiteindelijke inkomstenbedrag relatief bescheiden, aangezien de helft van zijn verdiensten wordt gedoneerd aan het goede doel: de Casper Foundation. Het grootste deel van zijn inkomsten komt hoogstwaarschijnlijk uit zijn eigen uitgeverij.

Wat maakt Johan zo succesvol?

johan-derksen-gewond-selfie

Natuurlijk zou je kunnen denken dat Johans loopbaancarrière niets bijzonders is, want er zijn meer ex-profvoetballers die over voetbal babbelen en schrijven, alho