Alles over Janice Blok (Carrière, Ouders, Leeftijd)

Janice Blok is een Nederlandse mediapersoonlijkheid, influencer en content creator die haar weg naar roem heeft gebaand door haar opvallende deelname aan het televisieprogramma X-Factor en haar vroegere romantische relatie met Donny Roelvink.

  • Volledige naam: Janice Blok
  • Leeftijd: 12-10-1991 (32 jaar)
  • Geslacht: Vrouw
  • Geboorteplaats: Rotterdam
  • Woonplaats: Rotterdam
  • Carriere: Zangeres, influencer, vlogger, content creator
  • Relatiestatus: Janice is single

Carrière

Janice Blok werd voor het eerst opgemerkt door het publiek in 2011, toen ze op 19-jarige leeftijd samen met Aïcha Gill en Saja Katte deelnam aan X-Factor als onderdeel van de meidengroep ‘Sway’. Onder de begeleiding van niemand minder dan Angela Groothuizen, veroverde de groep de zevende plaats in de competitie. Dit was het moment waarop de muzikale vonk in Janice ontvlamde.

Een eigen liedje

Sway stopte niet na hun X-Factor reis. Ze brachten de single ‘Stop and Stare’ uit, wat uiteindelijk de Single Top 100 bereikte. Het trio had een veelbelovende toekomst in het verschiet.

Rondreizen met Angela Groothuizen

Het jaar 2012 markeerde een keerpunt voor Sway, toen ze met hun voormalige X-Factor coach Angela Groothuizen op tournee gingen. Ze kregen de kans om deel uit te maken van de theatershow ‘Angela en de Optigan’. Dit was een gedenkwaardige reis in hun muzikale avontuur.

Influencer

janice-blok-bikini
Bron: instagram @janiceblok

Janice is geen onbekende in de wereld van influencers. Met meer dan 234.000 volgers verdient ze een comfortabel inkomen, en in haar nieuwe online videoreeks, getiteld ‘Tussen neus en lippenstift’, onthult Janice hier meer over.

“Het slaat eigenlijk nergens op,” merkt Janice op met een lach. Ze heeft al jarenlang haar stempel gedrukt in de digitale wereld. Samen met haar team streeft ze ernaar om haar online platform naar nieuwe hoogten te tillen.

“Eigenlijk kun je Janice Blok zien als een merk. Het is absoluut een merk waar we voortdurend aan bouwen. Elk jaar stellen we nieuwe doelen vast. We moeten onze cijfers hoog houden, en we werken er samen naartoe. Dit kan je niet alleen bereiken,” voegt Janice eraan toe.

Dat haar cijfers hoog zijn, is onmiskenbaar. Haar werk als influencer betaalt zich rijkelijk uit, waardoor ze maandelijks een ‘bovengemiddeld salaris’ mag verwachten. “Het is eigenlijk waanzin,” lacht ze, “het slaat nergens op. Als ik een uur besteed aan het maken van een video, kan een ander daar drie maanden voor werken, wat betreft inkomsten.”

Aan de andere kant is Janice van mening dat ze haar succes heeft verdiend. “Als je kijkt naar wat deze cijfers opleveren, dan is het eigenlijk heel logisch,” concludeert ze. Het bewijst dat hard werken en toewijding vruchten afwerpen, zelfs in de snel evoluerende wereld van online influencer-marketing.

De ouders van Janice Blok

familie-ouders-zus-janice-blok
Janice met haar zus en ouders. Bron: instagram @janiceblok

Relatiegeschiedenis

In 2019 verscheen Janice Blok in de media vanwege haar romantische betrokkenheid met Donny Roelvink, de jongste zoon van de bekende Nederlandse volkszanger Dries Roelvink. Hun relatie trok veel aandacht en was het gesprek van de stad. Janice Blok’s liefde voor Donny Roelvink kende geen grenzen. Dit werd bevestigd door haar beslissing om een tatoeage van Roelvink op haar arm te laten zetten. Een gebaar dat haar toewijding aan hun relatie symboliseerde.

Maar helaas, ondanks dit alles maakten ze het uit met elkaar omdat ze dachten dat het de beste keuze zou zijn en niet omdat ze dat wilden. Janice Blok was twee jaar samen met Donny Roelvink, en dat was Janice haar laatste ex. Janice had veel moeite met de breuk.

Na het beëindigen van hun relatie in oktober 2021, deden al snel geruchten de ronde dat Janice aan het daten was met niemand minder dan FC Barcelona-ster Memphis. Echter, bleek deze roddel al gauw ongegrond te zijn. Of Janice nu een vriend heeft is onbekend, het lijkt erop dat ze nog steeds single is.

Cosmetische ingrepen

selfie-janice-blok-lippen
Bron: instagram @janiceblok

In de YouTube-serie ‘Spieken met Marlieke’ heeft Janice zonder terughoudendheid gedeeld welke plastische chirurgische ingrepen ze heeft ondergaan. Een onderwerp dat doorgaans met fluwelen handschoenen wordt aangepakt, maar Janice doorbreekt dit taboe met openhartige onthullingen.

Janice vertelt: “Soms krijg je zo’n aanbieding voor een samenwerking, waarbij de ingrepen gratis zijn. Normaal gesproken is het behoorlijk prijzig. Ik denk dat als ik het niet had aangeboden gekregen, ik het ook niet had laten doen.”

Ondanks de glinsterende Instagramfoto’s waarop ze er altijd op haar best uitziet, plaatst Janice ook regelmatig foto’s zonder make-up. Ze vertelt aan Marlieke Kloks: “Ik draag gewoon een knot op mijn hoofd en laat mijn dikke wallen zien.” Hiermee doelt ze op de donkere kringen onder haar ogen, die ze slim heeft weggewerkt met traangootfillers.

Maar dat is niet het enige wat Janice Blok heeft laten doen. In deze video deelt ze openlijk welke ingrepen ze heeft ondergaan na haar deelname aan ‘The X Factor’ in 2011. Naast de traangootfillers heeft Janice ook haar lippen, neus en borsten laten aanpassen. Ze onthult: “Ik heb nu een iets smallere neus en vollere lippen. Dat heeft echt een transformatie in mijn gezicht teweeggebracht. Het is ongelofelijk.”